Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Το Πασοκικό κατεστημένο μετέρχεται όλα τα μέσα και αγωνίζεται να γλυτώσει από την γενική κατακραυγή, γλείφοντας τους «αγανακτισμένους πολίτες»



Μετά την αποτυχημένη «επίθεση φιλίας» , διότι περί αυτού επρόκειτο, προς την Νέα Δημοκρατία, η οποία απέρριψε διά του Αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά την περιβόητη υποκριτική συναίνεση, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή διάφοροι κύκλοι, οι οποίοι έχουν πολλά να χάσουν με την απώλεια ας πούμε της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, αμύνονται με θαυμαστή υποκρισία με ένα και μοναδικό στόχο: να διατηρήσουν τα κεκτημένα.
Η διαχρονική ικανότητα των στελεχών αυτής της παράταξης στις οβιδιακές μεταμορφώσεις είναι παροιμιώδης. Ταυτόχρονα ποιούν την νήσσα, και κάνουν πως δεν θυμούνται τι ακριβώς έλεγαν την προτεραία. Κλασσικό παράδειγμα το κείμενο των δεκαέξι, οι οποίοι ναι μεν δε μπορούν να διαφοροποιηθούν από την κυβέρνηση, αλλά από την άλλη δήθεν ζητούν εξηγήσεις για τα πεπραγμένα, πλην όμως εψήφισαν το μνημόνιο και μάλιστα αδιαμαρτύρητα, για να μη ξεχνιόμαστε κι΄ όλας.
Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ προβάλλουν έντονα την κίνηση των 16 βουλευτών, προκειμένου να απαλύνουν τον πανικό που διακατέχει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (βλέπε κ. Πεταλωτή στην Αργυρούπολη). Μάλιστα σήμερα 5/6 σε πρωϊνή εκπομπή του MEGA, κάποιος, «φιλόσοφος» είδε την κίνηση των 16 βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης ως γέφυρα μεταξύ του πολιτικού κόσμου (βλέπε κυβερνώντων) και «αγανακτισμένων πολιτών» η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συναίνεση, ταχύτατο ανασχηματισμό εξ επιφανών Ελλήνων και άμεσο δημοψήφισμα (άραγε για πιο πράγμα; ) το οποίο θα είναι και νικηφόρο.
Και μη χειρότερα!!!. Έχει στερέψει η φαντασία των κ. Αναγνωστάκη και Χασαπόπουλου και επιστρατεύονται διάφοροι περίεργοι. Μάλιστα ο συνομιλητής πρότεινε τον αποκεφαλισμό του Υπουργού Παπακωνσταντίνου, λες και η αιτία του κακού είναι αυτός και μόνο.   
Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ότι κυβέρνηση οφείλει μία μεγάλη συγνώμη στο λαό, «γιατί οι θυσίες είναι άδικες από την φύση τους και ο πόνος υπαρκτός». Υποστήριξε, όμως, πως «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος». Ο Χάρης Παμπούκης εκτίμησε ότι η λαϊκή δυσφορία και η κοινωνική ένταση είναι δικαιολογημένες, ενώ ορθά ο λαός αισθάνεται αδικημένος. Υπεραμύνθηκε όμως της κυβερνητικής πολιτικής. "Επιχειρούμε μια διόρθωση σε συσσωρευμένες στρεβλώσεις 30 ετών με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να χαράξουμε μια νέα πορεία", είπε.
Δε λέει τίποτα όμως για το αποτυχημένο μνημόνιο

Δήλωσε βεβαίως ότι το κίνημα των αγανακτισμένων μπορεί "υπό προϋποθέσεις να συντελέσει στην πολιτική δυναμική στη χώρα, να λειτουργήσει ως συναγερμός για το πολιτικό σύστημα". Γλείφουμε πλέον τους αγανακτισμένους!! Και πάλι μη χειρότερα!!
Αλλά ακούστε τι είπε στο ΙΟΝΙΟΝ FM  σήμερα στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος», ο Στέφανος Τζουμάκας..
«Εμείς είμαστε αντίθετοι με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.. είμαστε πολλοί, δεκάδες..Η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αυτή την πολιτική
Φταίνε οι πολιτικοί: Φταίνε οι δεξιοί πολιτικοί είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ είτε είναι στη Ν.Δ.» .
Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου για τον κο Στεφ. Τζουμάκα. Όμως θα το πώ, δεν μπορώ: Γνωστός μπουρδολόγος αναλυτής.

Με συνέντευξή του στη Real News ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, τονίζει ότι θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είναι σαν να της δίνει την τελευταία σπρωξιά στο γκρεμό». Ο κ. Ραγκούσης δεν απαντά ευθέως στο ερώτημα αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά υπογραμμίζει πως η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Προσθέτει πως «αξίζει τιμή σε όλους τους βουλευτές που αποτελούν την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει δυσκολότερη περίοδος στη σύγχρονη ιστορία για να είσαι μέλος της Βουλής όπως και μέλος της κυβέρνησης». Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ για τη στάση τους. «Ο κ. Σαμαράς βάζει το προσωπικό και μικροκομματικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό. Την ώρα της πυρκαγιάς είναι αδιανόητο να προτείνει συναίνεση ο πυροσβέστης και να την αρνείται ο εμπρηστής» λέει χαρακτηριστικά.
Ε Φυσικά, μετά την άρνηση της συναίνεσης επιστρέφουμε στο γνωστό τροπάριο των ύβρεων και της απαξίωσης του πολιτικού αντιπάλου…. από τον Παριανό κο Γιάννη Ραγκούση. Από ποιόν είπατε; Ναι από τον Γιάννη Ραγκούση.Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν.
 «Πιάσε ένα μπιφτέκι και μία πατάτες» και που είσαι Γιάννη «πιάσε και μια κόκα-κόλα».
Θα μπορούσα να γράψω πολλά και διάφορα για τα αμυντικά αντανακλαστικά του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ, όπως και για την περιβόητη επιστολή των 32 καλλιτεχνών, πνευματικών και επιστημόνων στην καθημερινή. Απλώς μια ερώτηση κάνω. Που ήταν οι 32 κύριοι  (κρυφομνημονιακοί γαρ) όταν ψηφιζόταν το προδοτικό και επαίσχυντο μνημόνιο; Δεν έχουν αντιληφθεί άπαντες ότι το ζήτημα πια δεν είναι η οικονομική απαξίωση των ΕΛΛΗΝΩΝ, το ζήτημα που απασχολεί και τους αγανακτισμένους πολίτες, είναι οι προδοτικές υπογραφές και ψήφοι του μνημονίου; είναι το ξεπούλημα της Ελλάδος;
Για αναρωτηθείτε όλοι σας! Αφού η Ελλάδα πλέον οικονομικά είναι αναξιόπιστη ως καταχρεωμένη, γιατί τόσο πρόθυμα σπεύδουν οι δανειστές της και τις διασφαλίζουν συνεχείς πόρους σε δις Ευρώ, δανείζοντάς της άλλα 100 δις μέχρι το 2013; Και γιατί της έχουν απαγορεύσει δανεισμό από άλλες χώρες; Τι έχει ήδη προπωληθεί και ξεπουληθεί;
Αιτείται απάντηση..

Amphiaraos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου