Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟ-ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ


Eτοιμάστε τις καραμπίνες, θα μας πηγαίνουν μέσα εαν χρωστάμε στην εφορία!!! Αυτόφωρο για τους βουλευτές δεν θα υπάρχει ρε ποπάϊ. Χαίρόμαστε για αυτό το νομοσχέδιο γιατί ο κόσμος αρχίζει και βλέπει το χτύπημα της μεσαίας τάξης απο την Χούντα του ΝδΠασοκολάος.
Αυστηρές ποινές φυλάκισης και αυτόφωρη διαδικασία σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή μη εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (κάτω από 75.000 ή 150.000 κατά περίπτωση) προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, ενώ πάνω από τα ποσά αυτά θα ασκείται ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος...

Παράλληλα, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ην καθιέρωση Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και άλλες διατάξεις, όπως για παράδειγμα η ίδρυση ανώνυμης εταιρείας για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της περιοχής του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό περιλαμβάνονται επίσης στο νέο νομοσχέδιο.

Επιπλέον, στις διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται ότι θα δίδονται στη δημοσιότητα ονόματα οφειλετών στην περίπτωση που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ καθώς επίσης και ονόματα επιτηδευματιών που δεν κόβουν συστηματικά αποδείξεις ή εκδίδουν πλαστά η εικονικά τιμολόγια.

Επίσης προβλέπεται η καταβολή του ΦΠΑ σε 3 μηνιαίες δόσεις για διευκόλυνση επαγγελματιών και εμπόρων ενώ αυξάνεται στο 50% το ποσό της προβεβαίωσης φόρου προκειμένου κάποιος να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της επιβολής προστίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου