Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

40 νεκροί από φωτιά στο Ισραήλ... να παραιτηθεί τώρα ο Καραμανλής... σόρυ ο Νετανιάχου ήθελα να πω


http://www.skai.gr/files/temp/8C2A91DA3F81B2DAE34F69362858904B.jpg(Πριν την είδηση μια απορία: Καλά Χαρβαλιά και Έθνος δεν έχουν στο Ισραήλ να φτιάξει μια φωτογραφία της προκοπής και να προσθέσει μερικές φλόγες που θα πετάγονται μέσα από καπνούς στην αριστερή φώτο; Photoshop όπως ο Χαρβαλιάς -στις δεξιές φώτο- στις φωτιές του 2007 δεν έχουν; Ρε τους άχρηστους!)

Ακολουθεί η είδηση:

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415 αναχώρησαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τη Χάιφα του Ισραήλ, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 40 ανθρώπων.

Οι νεκροί ήταν φρουροί που επέβαιναν σε μεγάλο όχημα που έσπευσε να εκκενώσει παρακείμενη φυλακή για να σωθούν οι κρατούμενοι.Το όχημα παγιδεύτηκε στη φωτιά και τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν και να καούν ζωντανοί.

Προς το παρόν η πόλη της Χάιφα δεν κινδυνεύει από την πυρκαγιά η οποία προχωρά με ταχύ ρυθμό παρά τις προσπάθειες 1.500 πυροσβεστών και όλων των άλλων δυνάμεων του κράτους που κινητοποιήθηκαν αλλά δεν καταφέρνουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Ήδη οι αρχές εκκένωσαν τρία χωριά κοντά στο δάσος ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί δύο ακόμα χωριά που στη συνέχεια τα περισσότερα οικήματά τους κάηκαν. Έχουν επίσης εκκενωθεί το Πανεπιστήμιο της Χάιφα και παρακείμενο ξενοδοχείο.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε τυχαία από σκουπίδια που είχαν πεταχτεί στο δάσος. Προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν υιοθετείται από τις αρχές του Ισραήλ.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης, αμέσως μετά το αίτημα των Ισραηλινών, με εντολή του πρωθυπουργού και συνεννόηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη αναχώρησε, αμέσως ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από 35 άτομα για το αεροδρόμιο της Ελευσίνας προκειμένου να μεταβεί στο Ισραήλ με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 ανταποδίδοντας τη βοήθεια στους Ισραηλινούς που είχαν στείλει 50 δασοκομάντος για τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2007.

Ωστόσο, οι Ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι δεν έχουν ανάγκη πεζοπόρα τμήματα για αυτό ετοιμάστηκαν τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου