Δεν θα περίμενε κανείς τίποτε περισσότερο από αθλιότητα από άτομα που είχαν συλληφθεί για κατοχή εκρηκτικών υλών και βόμβες μολότοφ και τώρα το παίζουν επαναστάτες εντός της Βουλής. Ο ευτελισμός της ελληνικής κοινωνίας και δημοκρατίας αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, αυτήν που ποτέ δεν απάντησε στις καταγγελίες για το... εκρηκτικό της παρελθόν στα Γιάννενα όταν ήταν φοιτήτρια.
Αυτό όμως δεν την σταματά και συνεχίζει να προκαλεί κάνοντας συμψηφισμούς του τύπου «ο δικός μας νεκρός και ο δικός σας νεκρός». Τόση αθλιότητα και τόσο διχαστικό πνεύμα.
«Και άλλοι είχαν πατεράδες» είπε με νόημα αναφερόμενη στον δολοφονηθέντα από την 17 Νοέμβρη, Παύλο Μπακογιάννη «και ο Τεμπονέρας είχε πατέρα» συνέχισε, ενώ απευθυνόμενη προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης εξιστόρησε ότι, όταν ο πατέρας της είδε τον βασανιστή του, τον ρώτησε πόσα παιδιά είχε.
Τα αίματα άναψαν όταν τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος σχολιάζοντας την στάση κυρίως της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τις φυλακές, την κατηγόρησε ότι «συνεχίζει να συμπεριφέρεται, όπως οι δήμιοι της χούντας».
Ακολούθησε αναταραχή και έντονες διαμαρτυρίες.
Ο πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσιωτάκης προσπάθησε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» στην όλη κατάσταση.
Εν τέλει, ο κ. Μηταφίδης ανασκεύασε, υπενθυμίζοντας ότι και εκείνος υπήρξε συγκρατούμενος με ανθρώπους του ιδεολογικού χώρου της ΝΔ και κατά συνέπεια, εξήγησε, δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σε κρατούμενους, όπως στα δικτατορικά καθεστώτα.
Για την ιστορία ο Νίκος Τεμπονέρας (1954 - Πάτρα, 8 Ιανουαρίου 1991) ήταν μαθηματικός και εκπαιδευτικός αριστερών πεποιθήσεων και στέλεχος του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ). Το όνομά του έγινε γνωστό στο πανελλήνιο, όταν δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων της περιόδου 1990-91. Η δολοφονία του Τεμπονέρα, η οποία συνέβη σε μία περίοδο οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης, ξεσήκωσε κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών σε όλη την Ελλάδα. Την επαύριο της δολοφονίας του, ο υπουργός Παιδείας Κοντογιαννόπουλος παραιτήθηκε και η πρόταση νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία αποσύρθηκε. Δράστης της δολοφονίας ήταν ο Ιωάννης Καλαμπόκας, δημοτικός σύμβουλος της Ν.Δ στη Πάτρα και πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, και καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά, ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες . Τελικά, αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του.
Αλλά με πιο δικαίωμα η κ. Λέβα βάζει σε μια ζυγαριά νεκρούς και τους ζυγίζει να δει ποιοι είναι οι καλύτεροι. Ή μήπως ποιος είναι ο πιο... πεθαμένος ή ο πιο αγωνιστής;
Πώς επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοια άτομα να στήνουν εμφυλιοπολεμικό σκηνικό σε μια χώρα με πολλά και τεράστια προβλήματα; Είναι δυνατόν να φτάνουμε να διχάζουμε τους Έλληνες και να τους θυμίζουμε τους νεκρούς; Αλλά στο κάτω – κάτω τι σχέση έχει η δολοφονία του Τεμπονέρα σε μια σύγκρουση πολιτικών αντιπάλων με τη δολοφονία του Μπακογιάννη η οποία έγινε από άθλιους τρομοκράτες εν ψυχρώ και πισώπλατα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου