Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ….ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ» του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Austerity-is-failing-no-to-austerity
του Αυγερινού Χατζηχρυσού
Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο, μόνο συμφέροντα και ισχύη, εκτός από αυτά που διεκδικείς.Αυτή την εβδομάδα, στις 6 Απριλίου στις 5.30 η XL Panzerkorps κατά την επιχείρηση «Μαρίτα» πέρασε τα Ελληνικά σύνορα στην γραμμή Μεταξα. Ο αγώνας ήταν από την αρχή άνισος και το αποτέλεσμα εν πολλοίς αναμενόμενο. Μετά από μερικές ημέρες ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζης , που είχε αντικαταστήσει, μετά τον  θάνατό του, τον Ιωάννη Μεταξα, αυτοκτονεί κάτω από το βάρος της Ιστορική ευθύνης , ωστε να μην γίνει ο πρώτος κι ο μοναδικός Ελληνας πρωθυπουργός που θα παρέδιδε την Ελλάδα, πάλι για έναν «χαμένο» εξ’αρχής πόλεμο, ενώ ο Τσολάκογλου υπέγραψε την παράδοση άνευ όρων.
Γιατί όμως η Ελλάδα αποφάσισε να πάρει το μέρος του δίκαιου μεν, αλλά μη-ρεαλιστικού στόχου, και να αντιπαρατεθεί με την τότε υπερδύναμη του Χίτλερ; Η Ευρώπη εκείνη την εποχή είχε παραδοθεί σχεδόν αμαχήτι κι ήταν ανικανη να αντιμετωπίσει τον Χίτλερ. Ο Στάλιν ήταν «σύμμαχος» και κέρδιζε χρόνο, η Μεγάλη Βρετανία αδύναμη να προστατεύσει ακόμη και την Μαγχη, η Τουρκία ουδέτερη και η Ελλαδα μόνη, είχε πει «ΟΧΙ». Καθόλου ρεαλιστικό, απλά Ελληνικό, το γινάτι που λέμε φιλότιμο, να μην μας αφήνει να πράττουμε το λογικοφανές, αλλά το αληθες. Μετά από μερικά χρόνια, αντιστασης, κατοχής και λιμού είμασταν με τους νικητές, πήραμε την σωστή θέση όταν οι ρεαλιστες γονάτιζαν και ήρθε το πλήρωμα της Ιστορίας να μας δικαιώσει.
Μικρά γράμματα θα μου πειτε σήμερα, που έχουμε όλη την Ευρώπη να θεωρεί μονόδρομο την λιτότητα, την Κομισίον να λέει μη ρεαλιστικό το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής Κρίσης, την Ευρωπαϊκη Κεντρική Τράπεζα με μονομερή ενέργεια να μην δίνει ρευστότητα ως είναι υποχρεωμένη από τους Κανόνες της, τον κόσμο να θεωρεί λογικότερο να κάνει εμπάργκο στην Ρωσσια από το να αντιπαρατεθεί στην Ναζιστική Ουκρανία, επειδή το ζήτησε η Γερμανία, για τα Γερμανικά συμφέροντα κι όχι τα Ελληνικά, και να γραφτεί στην Ιστορία η στήριξη της Ελλάδος στην πρώτη Ναζιστική  Κυβέρνηση στην Ευρώπη μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εθνικό λοιπον είναι το αληθές. Οχι το αληθοφανες που σου λενε τα κανάλια, ουτε  οι μονόδρομοι που έλεγαν οι προηγουμενες κυβερνήσεις. Η οικονομία και οι Αγορές, δεν είναι φυσικα φαινόμενα, αν κι έχουν χειρότερα απότελέσματα από τις φυσικές καταστροφες.
Ολα είναι πράξεις ανθρώπων, όλα είναι απλά πολιτική. Ακόμη κι ο συσχετισμός δυνάμεων σε όλο κοσμο να είναι εναντίον μας, εμείς σαν Ελληνες θα πάρουμε την θέση του δίκαιο κι όχι του εικονικά ρεαλιστικού και το εκκρεμές του χρόνου είναι δεδομένο ότι θα ισορροπήσει στο δίκαιο κι όχι στο αδικό.
Το διεθνές νεοφιλελεύθερο σύστημα στηρίζεται στην προφαση του δικαίου για να εξαθλιώνει τους λαούς. Αν και το καταπατούν κατα το δοκούν, είναι η ίδια η δικαιοσύνη η αχίλλειος πτέρνα τους, δεν μπορούν να την αποφύγουν, διότι κι τότε αυτοαναιρούνται.
Ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Πάνος Καμμένος, είναι αποφασισμένοι και πράττουν ακριβώς αυτό, κάνουν πολιτική με στρατηγικό βάθος που η Ελλάδα της Siemens, της Λιστας Λαγκαρτ, του Ακη, του Χριστοφοράκου και του Παπασταύρου είχε να δει για δεκαετίες.
Πήραν θέση με τα δίκαια του λαού της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανιας κι ολης της Ευρώπης όταν όλοι τους έλεγαν να υπογράψουν παράδοση, γιατι ο αγώνας είναι χαμένος και μη-ρεαλιστικός.
Ο ρεαλιστης Σαμαρα έκανε εμπάργκο στην Ρωσία γιατι του το είπε η Μερκελ κι ο Βενιζέλος στήριξε τους Ουκρανούς ΝΑΖΙ γιατί του το επέβαλε η «Ευρωπαϊκη Κοινη Εξωτερική Πολιτική» (sic). Ο Αλέξης Τσίπρας απλά συνάντησε τον Βλαντιμιρ Πούτιν και έκανε την Ελλάδα παίκτη στην διεθνή σκακίερα, από υποτελή του Βερολίνου σε υπολογίσιμο διαπραγματευτή και της Ρωσσίας, αλλά και της ΕΕ.
Ολοι οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι έκαναν δηλώσεις για την επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού στην Ρωσσία και μεθαύριο θα ακολουθήσει και η επίσκεψη του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, κάτι άλλαζει στην Ευρώπη δεν νομίζεται; Δεν είσαι το κέντρο της γης….αν δεν το προσπαθήσεις
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ του Μ.Σαββάτου 11 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου