Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μας προέκυψε και νέος επαναστάτης καλλιτέχνης

Μετά τον... αριστερό Λάκη Λαζόπουλο να που μας προέκυψε και νέος επαναστάτης καλλιτέχνης. Από εκείνους που έφαγαν και ήπιαν καλά στα χρόνια της μεγάλης... ευτυχίας της Ελλάδας, τότε που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Και τώρα τους πείραξε το σύστημα, η κυβέρνηση, το μνημόνιο. Από χειροκροτητές άλλων κομμάτων έγιναν Συριζαίοι γιατί χρειάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ μια «πολιτιστική επανάσταση». Και για να την κάνει πρέπει να μπουν μπροστάρηδες ο Λαζόπουλος και τώρα ο Κραουνάκης.
Οι νέες Εβίτες Περόν που επαναστάτησαν και πολεμούν το σύστημα το οποίο τους καλοτάισε τώρα σήκωσαν το μπαϊράκι και λένε ανοησίες, πουλάνε αριστεροσύνη και αγοράζουν μελλοντικό πολιτικό χρόνο στα δελτία των 8. Μπορεί και καμιά θεσούλα στη νέα τάξη πραγμάτων που θα εγκαθιδρύσει η... αριστερή κυβέρνηση.
Έτσι και ο Κραουνάκης ο οποίος δηλώνει... friendly με τον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι αποδεικνύεται πόσο μοντέρνος είναι. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Έπρεπε να κάνει και μια δήλωση προκλητική ώστε να παίξει στο διαδίκτυο, στα social media, στα κανάλια. Άλλωστε, ξεκίνησε και νέα παράσταση, να μην την διαφημίσει να κόψει και κανένα εισιτήριο; Είπε λοιπόν ο Κραουνάκης σε τηλεοπτική εκπομπή: «Ήρθε φίλος από τη βόρεια Ελλάδα και μου έλεγε: "πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλαβαίναν την ελληνική πάνω από τη Λαμία"».
Έτσι για να προκαλέσει και να δημιουργήσει θέμα, υβρίζει με υφάκι. Μ' αυτή τη δηθενιά του καλοβολεμένου αστού καλλιτέχνη που όλα τα ξέρει.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωσή του προκάλεσε σάλο με τη ΝΔ να βγάζει μια πολύ σκληρή ανακοίνωση: «Οι ύβρεις σε βάρος της Βόρειας Ελλάδας, σε βάρος των μισών Ελλήνων, των Βορειοελλαδιτών, εκθέτουν εκείνον που τις ξεστομίζει. Ακόμη κι όταν ο ίδιος δηλώνει «φίλος του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ΝΔ με ανακοίνωσή της καλεί τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη να ανακαλέσει τα όσα είπε για τους Βορειοελλαδίτες και ταυτόχρονα ζητάει από το ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει «από το κλαμπ των φίλων του» και να τον διαγράψει από τη λίστα των υποστηρικτών, που ο κ. Τσίπρας παρουσίασε για τις ευρωεκλογές.
«Διαφορετικά θα σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις απαράδεκτες απόψεις του» αναφέρει η ΝΔ.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο συνθέτης μέσω του λογαριασμού του στο Facebook απάντησε με το εξής «ερώτημα»: «τα δελτία ρύπου της Νεας Δημοκρατίας τα συντασσει η κυρια Βουλτεξι?»
Νωρίτερα, μετά το σάλο που είχε προκληθεί στο διαδίκτυο από τις δηλώσεις του για τη γλώσσα, ο Σταμάτης Κραουνάκης είχε γράψει στην προσωπική του σελίδα πως οι δηλώσεις του «παρερμηνεύθηκαν» και «παρεξηγήθηκαν»:
«αγαπημενοι φιλοι και εχθροι απο την βορεια Ελλαδα μας…σε μια πρωινη εκπομπη χτες Κυριακη τ Αγιαντρεα μιλησα για πολλα αναμεσα σ αυτα για την ελευθερια τη γλωσσα και τη ψυχη…μια δυο κουβεντες για τη γλωσσα παρερμηνευθηκαν παρεξηγηθηκαν ξεκρεμαστες κι αποσπασματικες ..οπως εκτεθηκαν στο σκοινι του διαδικτυου..με «δειξανε» στο επιπεδο να «αμφισβητω την ελληνικοτητα των μακεδονων»..,ξαναειδα το βιντεο δεν συναγεται κατι τετοιο..αλλα επειδη στο ινμποξ μου μιλησανε ανθρωποι με πονο ψυχης και λυπη,καθως εκπροσωπουν φιλους μου απο την πατριδα μου εκει,που με χει και την εχω τιμησει,αγαπησει,συντρεξει προσφερει πολλα…δεν θαθελα να μεινει ουτε τοση δα σκονη απ αυτο το περιστατικο.Δεν ειμαι ουτε ιστορικος ουτε γλωσσολογος ,μονο καλλιτεχνης..θεωρησα σκοπιμο,ημερα Κυριακη μ ενα παιδι να πεθαινει με απεργια πεινας να κανω μια εκκληση στον Προεδρο της Δημοκρατιας και στην Κυβερνηση για το θεμα αυτο..πριν αρχισουμε τις παρουσιασεις σαν να μην τρεχει τιποτα…περιεργως δεν ειδα πουθενα αποσπασμενο και παρουσιασμενο αυτο,<αλλοιμονο κιολας>,αλλα το αλλο που με βαζει σε συγκρουση ηθικη με το μερος της Ελλαδας,που μουχει δωσει δυο γιαγιαδες,παπουδες μαχητες,βραβεια,σταματησε η κυκλοφορια στο θεατρο δασους στους Αχαρνης,..κοσμος παντου πολυς!!! στη Βεροια,στις Πρεσπες,στη Δραμα,στην Αλεξανδρουπολη,στην Κομοτηνη,στην Ξανθη,εγκαινιασα χωρους,πρωτος κατεβασα τις τιμες το χειμωνα του 11..μεσα στα χιονια.
Καταμεστο Μεγαρο,με το φθηνωτερο δυνατο εισιτηριο,καταμεστο Βασιλικο θεατρο πεντε μερες τωρα το Σεπτεμβρη.Θεωρω υποπτη την απομονωση και προβολη των φρασεων που μας βαλανε σε κοντρα σε τοσο δυσκολο καιρο.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ Τ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ..χτυπαω πρωτος το φιδι στο κεφαλι να εξαφανιστει!..ζηταω ειλικρινα την συμπαθεια σας αν σας πληγωσα αθελα μου.Ηταν εξω απο τις προθεσεις μου και ηταν αλλος ο στοχος της κουβεντας μου.Ελπιζω μ αυτες τις λεξεις..να ληξει το θεμα,και να μεινουν μετεωρες στον απαντα καιρο ,η βια και η χυδαιοτητα απ οπου κι αν προερχονται.Καλο μηνα.Η γλωσσα μας ειναι το μελλον μας.Συχωρεστε με και για κατι ακομα .Δεν εμαθα να βαζω τονους στο πληκτρολογιο.Στην αλλη ζωη πια!Σταματης Κραουνακης.1/12/2014 με τη χωρα γονατισμενη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου