Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σαμαρά, η ΝΔ δεν είναι «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το ΠΑΣΟΚ


Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η συγκυβέρνηση στη χρονική στιγμή που βρισκόταν η Ελλάδα πέρυσι (και που βρίσκεται και φέτος) ήταν η μόνη λύση. Κακή, κουτσή, στραβή λόγω της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ, αλλά τι να κάνουμε; Ο κόσμος αποφάσισε να μη δώσει την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία και ανάγκασε τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να βάλει ξανά στο παιχνίδι το «τελειωμένο» ΠΑΣΟΚ και τον ακόμη πιο «τελειωμένο» Βενιζέλο.
Άλλωστε, κι εδώ στο antinews γράφαμε ότι ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία έσωσε το ΠΑΣΟΚ από τη διάλυση, ωστόσο, μπροστά στην καταστροφή της χώρας λόγω της ακυβερνησίας τον «κατάπιαμε» τον Βενιζέλο παρ’ ότι… κομματάκι δύσκολο.
Ωστόσο, η ανάγκη της συγκυβέρνησης δεν συνεπάγεται και την πλήρη ταύτιση της κυβέρνησης με τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ όταν αυτό κυβερνούσε. Διότι κάτω από αυτό το πρίσμα θα έπρεπε να μη γίνει τίποτε και με τη λίστα Λαγκάρντ.
Με απλά λόγια, δε μπορεί ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε η κυβέρνηση να σέρνονται πίσω από το «αμαρτωλό» άρμα του κ. Βενιζέλου. Και δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση που σχηματίστηκε για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία να λειτουργεί ως «Κουλυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον… εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Όλα αυτά τα γράφουμε διότι η κυβέρνηση, στην αγωνία της μήπως… θιγεί το ΠΑΣΟΚ και αποχωρήσει, εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία καλύπτει πλήρως τον κ. Βενιζέλο στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Μάλιστα, η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε απ’ ότι μαθαίνουμε ενθουσιασμό στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που έδωσε συνέντευξη τύπου για όλους και για όλα σήμερα.
Στην ανακοίνωση, που προφανώς είναι αντικείμενο λανθασμένων πληροφοριών ή εκτιμήσεων, χρησιμοποιείται μια γλώσσα η οποία, αν δεν ξέραμε τα πρόσωπα, θα νόμιζε κανείς ότι αφορά κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ κι όχι τον Βενιζέλο. Λέει για παράδειγμα ο κ. Κεδίκογλου θέλοντας να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2010-11 έγιναν υπό συνθήκες διαφάνειας και σε εκτέλεση ειδικού νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών αρχικών συμβάσεων. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη για την μία ή την άλλη επιλογή.Το βέβαιο είναι ότι οι επιλογές έγιναν με απόλυτη διαφάνεια από την ίδια τη Βουλή προκειμένου να επιτευχθεί  μια συνολική λύση- υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες- για τα συμφέροντα του δημοσίου και της εθνικής οικονομίας».
Δηλαδή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΝΔ που ψήφισε τότε κατά της σύμβασης για τα Ναυπηγεία, έκανε βλακεία. Πως αλλιώς μπορείς να το χαρακτηρίσεις όταν την ίδια ώρα θεωρείς πως οι ενέργειες Βενιζέλου ήταν σωστές και απόλυτα διαφανείς; Και στο κάτω – κάτω χωρίς έρευνα, πώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπήρξε διαφάνεια; Διότι βλέποντας την κατάληξη των ναυπηγείων, τα υποβρύχια που γέρνουν, τον ιδιοκτήτη Σάφα και τους εργαζόμενους που δεν έχουν δουλειά, συνάγουμε το συμπέρασμα ότι ο νόμος Βενιζέλου τα έκανε χειρότερα απ’ ότι τα βρήκε.
Μάλιστα, ο κ. Κεδίκογλου παραδέχεται την… γκάφα της Νέας Δημοκρατίας τότε και λέει: «Γιαυτό και τώρα η θέση της κυβέρνησης έχει ως βάση το νόμο του 2010. Στόχος μας είναι η διάσωση των ναυπηγείων και η ολοκλήρωση και παραλαβή των υποβρυχίων, που με βάση το νόμο αυτό έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δημοσίου». Δηλαδή κατάλαβαν το λάθος που δεν ψήφισαν το νόμο πριν τρία χρόνια και τώρα λένε ότι ο Βενιζέλος τα έκανε όλα σωστά;
Αν αυτή δεν είναι στήριξη στα τυφλά τότε τι είναι; Αν, μάλιστα, στην κυβέρνηση στήριζαν με τέτοιο σθένος κι άλλους νόμους και επιλογές του παρελθόντος που συνδέονται με στελέχη της ΝΔ, ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα.
Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι δεν είναι δυνατόν στο όνομα της δήθεν πολιτικής ομαλότητας να εμφανίζεται ο Βενιζέλος ως απόλυτα σωστός στην υπόθεση των ναυπηγείων και η ΝΔ να «αδειάζεται» από μόνη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου