Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Σε λίγους μήνες η ΝΔ θα έχει άλλον αρχηγό.

avramopoulos-630x417Στις 20-5-2009, επί πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή και πριν ακόμα γίνουν οι ευρωεκλογές του 2009, είχαμε ανεβάσει ανάρτηση με τίτλο Αντώνης Σαμαράς ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ. Εκεί προβλέπαμε ότι σε λίγους μήνες η ΝΔ θα είχε αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ούτε ο ίδιος ακόμα δεν το είχε σκεφτεί.
Στις 9-11-2009, δηλαδή είκοσι ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ (29-11-2009), είχαμε ανεβάσει ανάρτηση με τίτλο Αντώνη Σαμαρά μην μας προδώσεις. Στην ανάρτηση εκείνη προβλέπαμε την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ και τον καλούσαμε να μείνει πιστός σε όσα πίστεψαν μαζί του, εκείνοι που τον είχαν ακολουθήσει.
Αν τα πιο πάνω μπορούν να πιστοποιήσουν το ακριβές των προβλέψεών μας, τότε η τωρινή μας πρόβλεψη είναι ότι σε λίγους μήνες που φυσικά δεν θα ξεπεράσουν το έτος, ο κ. Σαμαράς δεν θα είναι αρχηγός της όποιας ΝΔ θα έχει απομείνει. Ήδη οι πολιτικές φαμίλιες της ΝΔ έχουν πανικοβληθεί (και βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις) μπροστά στο φάσμα της πολιτικής τους εξαφάνισης. Πολλοί θέλουν την επιστροφή του κ. Καραμανλή, ως μια μεταβατική κατάσταση που θα ενώσει το κόμμα και θα διασώσει τις φαμίλιες. Εμείς πάντως δεν το βλέπουμε αυτό πιθανό. Γνωρίζει και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής ότι περισσότερο πολιτικό κακό θα κάνει στον εαυτό του, παρά καλό στο κόμμα. Κατά πάσα πιθανότητα,  νέος αρχηγός της θα είναι ο κ. Αβραμόπουλος. Δεν είναι του παρόντος να εξηγηθεί γιατί κάνουμε αυτή την εκτίμηση. 
Εκείνο πάντως το τελικό κρίσιμο σημείο που ξεκίνησε την ιστορική αλυσίδα των γεγονότων ήταν η χθεσινή πλήρης στήριξη από τον κ. Σαμαρά, στον κ. Βενιζέλο και στα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των υποβρυχίων, με ταυτόχρονο πολιτικό «ρίξιμο» του αντιπροέδρου του κόμματος και Υπουργού Άμυνας κ. Αβραμόπουλου. Αυτή η ενέργεια ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των Νεοδημοκρατών και ειδικά των Καραμανλικών. «Ο κύβος πλέον ερίφθη».   
Ο επόμενος κρίκος της ιστορικής αλυσίδας, θα είναι η τύχη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια. Αν ο κ. Σαμαράς απορρίψει αυτή την πρόταση και υποχρεώσει τους βουλευτές της ΝΔ να ψηφίσουν υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αυτό θα επιταχύνει τις διαδικασίες απομάκρυνσής του.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου