Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Τσίπρας θα φέρει τη θάλασσα στα Γιάννενα


Έχει μοιράσει αυξήσεις στους μισθούς, έχει δώσει αυξήσεις στις συντάξεις. Έχει πει ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν θα επαναπροσληφθούν στο δημόσιο.
Έχει τάξει εθνικοποίηση των τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος. Έχει πει ότι θα παγώσει για τέσσερα χρόνια την αποπληρωμή τόκων κι ότι θα παγώσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Βέβαια, τον κατώτατο μισθό θα τον αυξήσει, θα δώσει μεγαλύτερο επίδομα ανεργίας ή θα δώσει επιδόματα και σε ανέργους…μετανάστες.
Τώρα, ανακοίνωσε ότι θα δώσει δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η ΔΕΗ θα τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο.
Φυσικά για να τα κάνει όλα αυτά ζητά εκλογές (η ψυχή του το ξέρει) ώστε να βγει πρώτο κόμμα και αυτοδύναμο. Και μόλις το καταφέρει αυτό ξαφνικά θα ανοίξουν τα ποτάμια που θα φέρνουν ευρώ και θα πληρώνει ο Αλέξης τις υποσχέσεις του.
Πλέον έχει καταντήσει γραφικός κι όσο πάει μοιάζει στον Γ. Παπανδρέου που έβλεπε ότι «λεφτά υπάρχουν». Θυμίζει ακόμη εκείνη την περίφημη ιστορία που έγινε τη δεκαετία του ’60. Γινόταν λοιπόν τότε μια διαδήλωση που είχαν οργανώσει οι μαίες της εποχής ζητώντας κάτι. Πήγαν λοιπόν στο Καστρί και άρχισαν να φωνάζουν «Γάμα Παπανδρέου – Γάμα Παπανδρέου», θέλοντας να φέρουν έξω τον Γεώργιο Παπανδρέου. Τότε αυτός, ακούγοντας το σύνθημα και με το χιούμορ που τον διέκρινε είπε στους συνεργάτες του: «Μα το υπεσχέθημεν κι αυτό;»
Κάπως έτσι και ο Τσίπρας, σε λίγο θα τάξει του σπανού γένια, του άκληρου παιδιά ενώ θα φέρει τη θάλασσα στα Γιάννενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου