Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τα... ίδια, Παντελάκη μου! (Οι υπερωρίες του Καψή)

 


Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ με το κόστος λειτουργίας του πολιτικού του γραφείου, το οποίο φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 451.250 ευρώ τον χρόνο, ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής άρχισε τις σπατάλες. Και πριν καλά καλά διορίσει τους συνεργάτες του, άρχισε να τους μοιράζει και υπερωρίες, δίνοντας κι αυτός τα… διαπιστευτήριά του για τον τρόπο άσκησης της δημόσιας διοίκησης. Συγκεκριμένα, με αναρτήσεις στη Δι@ύγεια γίνονται γνωστές οι προσλήψεις επτά συνεργατών του: της διευθύντριας του πολιτικού του γραφείου Μαρίας Παπουτσάκη, ενός ειδικού συμβούλου (κατόχου μεταπτυχιακού τίτλου), τριών ειδικών συνεργατών (ο ένας κάτοχος διδακτορικού τίτλου και οι δύο κάτοχοι μεταπτυχιακών), καθώς και δύο μετακλητών υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή, ο κ. Καψής φρόντισε να τους εξασφαλίσει και τις… απαιτούμενες υπερωρίες. Για την ακρίβεια, 2.100 ευρώ για «αμοιβή για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες για το οικονομικό έτος 2013» και επιπλέον 1.800 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση των συνεργατών του για την ίδια χρονική περίοδο.

Πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση πολιτικού («νεοφώτιστου», μάλιστα) ο οποίος επιχειρεί να αποκαταστήσει το περιβάλλον του σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και ενώ η τοποθέτησή του στη θέση του αρμοδίου για τη δημόσια τηλεόραση υφυπουργού από μόνη της επιφέρει σημαντικό κόστος στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Και αυτό την ώρα που ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση προκειμένου να γλιτώσουμε από τα υπέρογκα έξοδα που μας στοίχιζε η «αμαρτωλή» και πολύπαθη ΕΡΤ, στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα.

Πριν από λίγες μέρες η απόφαση για τη λειτουργία του γραφείου του κ. Καψή, η οποία περιλαμβάνεται στο φύλλο 1994 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, με ημερομηνία 14 Αυγούστου, είχε προκαλέσει την έντονη αντιπαράθεσή του με τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ, οι οποίοι σύγκριναν τα χρήματα που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι καθώς και τον αριθμό των ανέργων με τις αποδοχές του «πολύ», όπως λένε, Παντελή Καψή, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πρώην του ΚΚΕ Εσωτερικού, πρώην παπανδρεϊκό στις εποχές της δόξας του και νυν υπουργό της... δεξιάς συγκυβέρνησης».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός με δήλωσή του είχε επισημάνει ότι το ποσό των 451.000 ευρώ δεν αφορά τις δικές του απολαβές, αλλά τον προϋπολογισμό λειτουργίας του γραφείου του, όπως άλλωστε και κάθε άλλου υφυπουργού. Το ζήτημα, πάντως, δεν είναι τι κάνουν οι υπόλοιποι (κάτι βέβαια που θα πρέπει να επανεξεταστεί εξαρχής), αλλά τι κάνει καθένας ατομικά γι' αυτόν τον δύσμοιρο τόπο, που, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα έχει να αντιμετωπίσει νοσηρές νοοτροπίες του παρελθόντος.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου