Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Τρελό πάρτι με offshore που δεν ελέγχει κανείς!

Τύφλα να έχει το... Λιχτενστάιν μπροστά στο Κρανίδι: Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 184 offshore εταιρείες, αλλά μόλις 2 υπάλληλοι για να τις ελέγξουν!
Το απίστευτο είναι ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις τεράστιας φοροδιαφυγής αφού έχει εντοπιστεί εταιρεία με 50.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και ακίνητα αξίας 5 εκατομμυρίων, ενώ υπάρχει περίπτωση αγρότη με ... 14 εταιρείες Offshore στο όνομά του ή όνομα άνεργος που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος 6 (!) εταιρειών, το κράτος δεν ξέρει τι να κάνει!

Γιατί; Διότι πολύ απλά η ντόπια εφορία, αυτή του Ναυπλίου έχει να διαθέσει μόνο δυο υπαλλήλους που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα!


Τι σημαίνει αυτό; Ότι το όποιο αδίκημα έχει υπάρξει (και εδώ υπάρχουν ενδείξεις καραμπινάτης φοροδιαφυγής) παραγράφεται στο τέλος του χρόνου.
Την ομολογία την έκανε ο ίδιος ο υπουργός. Προκειμένου να “αποσυμφορηθεί” η ΔΟΥ Ναυπλίου ο υφυπουργός Οικονομικών Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τη Βουλή ότι βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων offshore εταιρειών.

Όμως δεν είναι μόνο οι offshore, ουσιαστικά υπάρχουν 200.000 ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις που επίσης παραγράφονται...
Να μην απορούμε λοιπόν πώς πάντα η διαπραγμάτευση με την τρόικα καταλήγει στην εύκολη λύση: περικοπές μισθών και συντάξεων για τα αιώνια κορόιδα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου