Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

H Μόσχα προειδοποιεί: Αιφνιδιαστική εκτόξευση ρωσικού ICBM με κεφαλή 800 Κt!


Image
Διηπειρωτικό πύραυλο RC-12M Topol εκτόξευσε πριν λίγο η Ρωσία σήμερα προκαλώντας πανικό στο δυτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς δεν είχε υπάρξει καμία προγενέστερη ειδοποίηση, όπω συνηθίζεται στις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχη  Vadim Koval η μονάδα πυραύλων  της στρατηγικής διοίκησης διηπειρωτικών πυραύλων  ( RVSN) (η οποία υπάγεται απευθείας  στον Πρόεδρο της Ρωσίας) πραγματοποίησε επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου τύπου RC-12M Topol από το πεδίο εκτόξευσης  Plesetsk στις 13:12 μμ σήμερα ώρα Μόσχας.
Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του Ρώσου εκπροσώπου ο πύραυλος κατευθύνθηκε επιτυχώς και κατέστρεψε εικονικά στόχο στην περιοχή Kura  της επαρχίας Kamchatka. Το βλήμα μεταφέρει μία μοναδική κεφαλή, αλλά τι κεφαλή: 800 Κt, 50 φορές ισχυρότερη από αυτή που έπληξε την Χιροσίμα!
Το γεγονός ότι η διοίκηση RVSN είναι υπό τις διαταγές του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύει τον κρίσιμο χαρακτήρα της συγκεκριμένης εκτόξευσης, κρίσιμος αναφορικά με το μήνυμα που θέλει να στείλει η Μόσχα προς τη Δύση και ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ αυτές τις ώρες.
Μόλις εχθές ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας  Ντμίτρι Ρογκόζιν αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της Μόσχας στην αντι-πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ  προς τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, δήλωσε θέλοντας να τους θέσει προ των ευθυνών τους:
«Η απάντηση της Ρωσίας στην αντιπυραυλική άμυνα έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό εικονικό πολιτικό και διπλωματικό χαρακτήρα, αλλά, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα αναγκαστεί  να κινηθεί προς την τεχνική απάντηση και δεν νομίζω θα σας αρέσει μια τέτοια απάντηση», δήλωσε σε συνάντηση με τους
Είναι άγνωστο εάν η σημερινή δοκιμή του βαλλιστικού Topol αφορά την «τεχνική απάντηση» που υποσχέθηκε ο Ρογκόζιν αλλά η εμπλοκή και του Ρώσου προέδρου στην υπόθεση, μέσω της διοίκησης RVSN καταδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης.
Μόλις χθες ένας βουλευτής της Δούμας  ο Yevgeny Fyodorov του στενού περιβάλλοντος του Β.Πούτιν, δήλωσε ότι "Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για την έναρξη του  Γ 'Παγκόσμιου Πολέμου. Το σχέδιό τους είναι να συνδέσουν όλες τις τοπικές συγκρούσεις μεταξύ τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν μιλάνε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται οι ίδιοι στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία". 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου