Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Τα πήρε όλα πίσω ο Τσίπρας στη συνάντηση με τους πρέσβεις


 Μαγεμένοι από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και από το κυβερνητικό του πρόγραμμα, εμφανίζονται οι ξένοι διπλωμάτες που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, τουλάχιστον, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου η οποία μάλιστα λέει ότι οι πρέσβεις των χωρών της G-20 και ευρωπαϊκών χωρών, κατάλαβαν το σχέδιο του κ. Τσίπρα για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο Αλέξης τους εξήγησε, μαθαίνουμε, ότι πίσω από τις λέξεις δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να φοβούνται. Τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να βγει από το ευρώ κι ότι δεν επιδιώκει «τον εκβιασμό της Ε.Ε.» αλλά «μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους». Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι δεν είπε πότε για καταγγελία της δανειακής σύμβασης ή για ακύρωση του Μνημονίου θέλοντας προφανώς να καθησυχάσει αυτούς που τον άκουγαν.
Ξεχνώντας(;) την ομιλία του στην Αθηναϊδα, όπου εκεί εμφανίστηκε ως ο Τσε Γκεβάρα της Ευρώπης, εξήγησε πως «φιλοδοξούμε να αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο με ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης που βασίζεται στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση» τονίζοντας πως «Όχι μόνο δεν αρνούμεθα την ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση, αντιθέτως την επιδιώκουμε».
Είπε μάλιστα ότι στόχος του είναι να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ  κατά μία μονάδα κάθε χρόνο ώστε σε 4 χρόνια να φτάσουμε στο μέσο ευρωπαϊκό όρο εσόδων. Για να το επιτύχουμε αυτό θα δώσουμε χτύπημα στη φοροδιαφυγή αλλά και θα φορολογήσουμε μεγάλο πλούτο και εισοδήματα των οποίων η φοροασυλία γίνεται αποδεκτή και από τους διεθνείς οργανισμούς”.
Τώρα, τι σχέση έχει αυτός Τσίπρας με τον άλλο που εμφανίζεται να θέλει να πολεμήσει την Ευρώπη, αυτό είναι ένα ζητούμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη επιφυλακτικότητα από αρκετούς διπλωμάτες. Ολλανδοί, Δανοί και Φινλανδοί του ζήτησαν να εξειδικεύσει τα μέτρα για την οικονομία αλλά ο Τσίπρας έκανε ότι δεν άκουσε και τους μίλαγε για εθνικά σχέδια ανασυγκρότησης.
Ο Τούρκος εκπρόσωπος βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για αδιαλλαξία στο κυπριακό κι εκεί τουλάχιστον ο Τσίπρας του απάντησε ότι η αδιαλλαξία είναι από την πλευρά των Τούρκων.
Σε γενικές γραμμές, ο… άλλος Τσίπρας δεν είπε κουβέντα για όλα όσα λέει στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.
Από την άλλη, σημασία έχει ποιοι πήγαν και ποιοι τον σνόμπαραν. Διότι οι μόνοι πρέσβεις που του έκαναν την τιμή ήταν αυτοί από Αργεντινή, Τουρκία, Κύπρο, Ινδία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Ρωσία, Φινλανδία, Βραζιλία. Οι πρέσβεις των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά, Κίνας, Γαλλίας, Ινδονησίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Σαουδικής Αραβίας, Νοτίου Αφρικής, Νοτίου Κορέας, Ηνωμένου Βασιλείου και του Μεξικού (που προεδρεύει της ομάδας G20), έστειλαν τους… υπαλλήλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου