Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία


Η επανεμφάνιση Σημίτη σε ρόλο επικριτή των μνημονιακών επιλογών, προκάλεσε την έκρηξη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Π. Οικονόμου ο οποίος του έσυρε τα εξ αμάξης χωρίς να τον κατονομάσει.
Είπε λοιπόν ο Παντελής: «Στο Μνημόνιοέγιναν λάθη κάτω από την πίεση του χρόνου και καλάθα έκαναν όσοι το ανακαλύπτουν τώρανα το είχαν πει τότε… Υπάρχουν κάποιοι συνταξιούχοιτης πολιτικής που το έχουν ρίξει στην ιστορία… Κάποιος έχει απεμπολήσει την ιδιότητα τουπολιτικού και παριστάνει τον ιστορικόΑποτιμάλέγοντας ότι τότε είχε γίνει λάθος και έπρεπενα κάνουμε αυτό… Ας το έλεγε τότε!».
Διότι ο Παντελής τα είπε δημόσια και από την αρχή τα στραβά του Μνημονίου, αλλά μετά έγινε Υπουργός και το είδε με διαφορετικό μάτι, ως υπεύθυνος πολιτικός. Ο δε Σημίτης ως Πρωθυπουργός είχε αγνοήσει παντελώς την οικονομική ιδιοφυΐα του Παντελή Οικονόμου. Βεβαίως για την επιλογή του αυτή θα λογοδοτήσει στην ιστορία. Ο κύριος Παντελής παρακαλείται να μην είναι τόσο οξύς με τους συνταξιούχους της πολιτικής, γιατί μπορεί σε δυο μήνες να τους κάνει παρέα…
Η πρόταση πάντως που συζητείται μέσα στο ΠΑΣΟΚ  είναι να μετατραπούν από κόμμα σε ομάδα συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας. Έτσι και διεξόδους θα βρουν στα προβλήματα τους, θα αντλήσουν χρήσιμα διδάγματα από το παρελθόν και δεν θα ταλαιπωρούν και τον κόσμο με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.
Δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ότι ψήφισε το Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο: τον απειλούσαν ότι αν δεν το ψήφιζε, θα τον έβαζαν να το διαβάσει…
Βεβαίως όλα αυτά συμβαίνουν διότι ο ηγέτης των ηγετών ΓΑΠ ο Κοσταρικανός, έλειψε για λίγες μέρες, προκειμένου να δώσει τα φώτα στους αδελφούς σοσιαλιστές. Εκεί τον θαυμάζουν. Το πλήγμα που κατάφερε στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, του εξασφαλίζει την ισόβια Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Επέστρεψε όμως και βρήκε κόμμα και Κοινοβουλευτική ομάδα λαμπόγυαλο. Φέρεται να είπε του Μπεγλίτη ότι δεν θα ξαναβγεί από το Λεκανοπέδιο, τώρα που οι σύντροφοι έπιτέλους αντιλήφθηκαν τον συνεκτικό του ρόλο μέσα στο κόμμα.
Κανό θα κάνει έξω από τη «Σμαράγδα» στην Πεύκη, που έχει και καλό ψάρι και ποδήλατο στην ταράτσα στην Ιπποκράτους…
Είναι πάντως αποφασισμένος να διαγράψει τον Χρυσοχοΐδη. Όχι από το κόμμα, αλλά  από “friend” στο facebook.
Έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα διάλυσης. Είναι όμως η ώρα της αντεπίθεσης για το ΠΑΣΟΚ και τον ΓΑΠ προσωπικά: το κόμμα βρίσκεται σε εκλογική απήχηση γύρω στο 1977. Έχουν όλοι παραγγείλει ζιβάγκο για τις ερχόμενες εκλογές. Με κεντρικό σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στην τρόικα» ευελπιστούν βάσιμα στην εκλογή μέχρι και τριάντα βουλευτών
Ο Σκανδαλίδης ζητά εκλογή νέου Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η αλήθεια  βέβαια είναι ότι δεν χρειάζεται Πρόεδρος, αλλά θηριοδαμαστής.
Ο ΓΑΠ θα δει και τον Βενιζέλο. Του είχε τάξει το δαχτυλίδι, αλλά του το ζήτησε ο Σημίτης πίσω.
Ο Λοβέρδος τέλος σιωπά δύο ημέρες, γεγονός που δείχνει ή ότι ετοιμάζει μακελειό ή ράβει γιλέκα…
Γενικώς υπάρχει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο ΠΑΣΟΚ. Το ευχάριστο όμως είναι ότι θα επιληφθούν τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να οδηγήσουν το Κίνημα σε μια επιτυχημένη δημόσια ομαδική ψυχοθεραπεία…
Μ.Ο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου