Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: Εκλογές το αργότερο έως 8 Απριλίου


Τη διενέργεια εκλογών αμέσως μόλις κλείσει η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και πάντως όχι μετά τις 8 Απριλίου ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, o κ. Σαμαράς εκτιμά ότι η συμφωνία για το πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους, το PSI, θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Μαρτίου.
«Αμέσως μόλις κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση και κριθεί και πάλι βιώσιμο το σύνολο του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές», δήλωσε ο κ. Σαμαράς που συμπλήρωσε: «Η ανταλλαγή ομολόγων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Μαρτίου, θα μπορούσαμε να έχουμε εκλογές στις 8 Απριλίου. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε επίσης μείωση φόρων και έmφαση στις μεταρρυθμίσεις «για να επισπευσθεί η ανάκαμψη». Δήλωσε επίσης ότι τα οικονομικά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά αφού οι δραστικές περικοπές των μισθών και οι αυξήσεις των φόρων, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, δυσκολεύουν τη μείωση του ελλείμματος σε επίπεδο κάτω του 10% του ΑΕΠ. Επίσης τονίζει  ότι, η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση για να την βγάλει από την κρίση, που απειλεί το ευρώ.
Έχει σημασία να αναφερθεί τέλος ότι ο κ. Σαμαράς επιλέγει να θέσει ανώτατο χρονικό όριο για την διεξαγωγή των εκλογών μέσω διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου την ημέρα  που αφενός εντείνονται οι μέσω Βρυξελλών πιέσεις για δέσμευση στις επιταγές των δανειστών και της επόμενης κυβέρνησης και αφετέρου ξεκινά η επίσκεψή του στην Ρωσία όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Πούτιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου