Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Επιτέλους ας ξεκινήσουμε κάποτε

-Όλοι μας καθημερινά δυσανασχετούμε για τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που καθημερινά λαμβάνονται εις βάρος, ιδίως, των μεσαίων και μικρών κοινωνικών στρωμάτων.

-Όλοι μας μιλάμε και λέμε πως δεν πάει άλλο μ’ αυτήν την κυβέρνηση.
-Όλοι μας περιμένουμε κάποιο ξεκίνημα αντίδρασης από κάπου, αλλά καρφωμένοι στην τηλεόραση και στο Internet περιμένουμε τους άλλους για να το κάνουν.
-Όλοι μας λέμε, ας εκραγεί κάπου η σπίθα κι εμείς θα τρέξουμε.
Ε λοιπόν ας ξεκινήσουμε κάποτε. Σήμερα διαβάζοντας στα σχόλια μιας επιστολής προς τον Χάρρυ Κλυνν στην www.olympia.gr, σχολιαστής προτείνει:
Κυριακή στις 16 Οκτωβρίου όλοι στο Σύνταγμα!
Προσωπικά να συμπληρώσω ότι εμείς που μένουμε στην επαρχία ας μην τα περιμένουμε όλα από τους Αθηναίους. Κι εμείς έχουμε πλατείες στην επαρχία. Η πρότασή μου λοιπόν είναι:
Στις 16 Οκτωβρίου όλοι, σ’ όλη την Ελλάδα, στις 11.00 το πρωΐ, στην πλατεία του τόπου μας, ειρηνικά να φωνάξουμε πως δεν πάει άλλο και πως πρέπει αυτή η κυβέρνηση να φύγει, προκηρύσσοντας άμεσα εκλογές. Επαναλαμβάνω ειρηνικά και χωρίς φασαρίες και έκτροπα. Την αστυνομία την θέλουμε δίπλα μας και όχι απέναντί μας.
Η κίνηση αυτή να επαναληφθεί και τις άλλες Κυριακές, εάν δεν έχει πέσει η κυβέρνηση.
Για να υπάρξει αποτέλεσμα θα πρέπει η συμμετοχή του κόσμου να είναι καθολική, εννοείται γι’ αυτούς που διαφωνούν με τα μέτρα και την πολιτική της κυβέρνησης.
Έτσι για μια πόλη των 50.000 κατοίκων η συμμετοχή θα πρέπει να ξεπεράσει τις 20.000 κόσμου, στη Λάρισα τουλάχιστον τις 40.000, στην Πάτρα και το Ηράκλειο τις 60.000, στη Θεσσαλονίκη τις 100.000 και στο Σύνταγμα τις 300.000 και βάλε. Τότε μόνο μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγή του πολιτικού μας σκηνικού και ίσως σε μια καλύτερη πορεία για την ταλαίπωρη πατρίδα μας.
Αυτοί που θα λάβουν αυτό το μήνυμα ας το προωθήσουν όπου και όπως μπορούν.
Ο αγανακτισμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου