Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Θα βάλουν και άλλοι σαν τον κ. Βούρο το κεφάλι στην άμμο;

 Ο Βουλευτής – ηθοποιός (πραγματικός) Βούρος αφού έβγαινε στα κανάλια όλο το Σαββατοκύριακο και έλεγε πως «σκεφτόταν» τι θα κάνει – αν δηλαδή ψηφίσει ή όχι το χαράτσι για τα ακίνητα, χθες το βράδυ του ήρθε το Άγιο Πνεύμα (προφανώς) και συνειδητοποίησε ότι τελικά δεν επρόκειτο περί μια οποιασδήποτε ψήφου αλλά ψήφου από την οποία εξαρτάται η σωτηρία της Ελλάδος. Έτσι, πρωί, πρωί επισκέφθηκε τη Βουλή και διένειμε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «ψηφίζω από καθαρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μου» αυτό το αίσθημα ευθύνης το απέκτησε μέσα σε 48 ώρες;
Και συνεχίζει: «Δίνω ακόμα μια ευκαιρία στην κυβέρνηση να υλοποιήσει επιτέλους τις υποχρεώσεις που ανέλαβε αξιοποιώντας τις μέχρι τώρα ψήφους εμπιστοσύνης που της έχω προσφέρει. Ελπίζω από δω και πέρα, αυτή η κυβέρνηση να λειτουργήσει με το ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, σε μένα και την ψήφο μου».
Πρόκειται, αν καταλάβατε καλά για απειλή στον Γιώργο και τον Βενιζέλο. Κατόπιν τούτου αναμένεται ο μεν πρώτος να μην φάει απόψε στο δείπνο με τη Μέρκελ ο δε δεύτερος να αρχίσει … νηστεία !!!
Σήμερα στη Βουλή θα αποδειχθεί λοιπόν πόσο οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ είναι του… γλυκού νερού, ή είναι πατριώτες, όπως τους αποκάλεσε ο Ηλίας Μόσιαλος. Άσχετα αν αυτός εννοούσε άλλο κι εμείς εννοούμε ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί το χαράτσι στα ακίνητα το οποίο είναι πέρα από κάθε φαντασία άδικο μέτρο.
Στη συνεδρίαση για το μέτρο θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους οι πράσινοι βουλευτές οι οποίοι στα πηγαδάκια λένε ότι δεν πάει άλλο και μετά κάνουν τις πάπιες και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί με τον Γ. Παπανδρέου.
Το χαράτσι στα ακίνητα είναι μια καλή ευκαιρία να αποδειχθεί ότι οι βουλευτές εκλέγονται για να υπηρετούν τους πολίτες κι όχι τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο.
Όμως, απ’ ότι μαθαίνουμε γίνεται χαμός με διάφορους που πιέζουν για να εξαιρεθούν από τον έκτακτο φόρο. Γράφαμε άλλωστε, πριν από μερικές ημέρες, αν θα πληρώσουν όλοι το φόρο (έστω κι άδικο), ή κάποιοι θα πιούν στην υγεία των κορόιδων.
Η κυβέρνηση λοιπόν άρχισε τις εξαιρέσεις. Βιομήχανοι και βιοτέχνες εξαιρούνται από το μέτρο, οπότε και 100.000 τ.μ. κτίριο να έχεις δεν πληρώνεις τίποτε. Στο όνομα δήθεν της ανάπτυξης.
Πληροφορίες λένε ότι σήμερα ίσως υπάρξουν κι άλλες αλλαγές στην τροπολογία ώστε είτε να εξαιρεθούν εντελώς είτε να μειωθεί σημαντικά το τέλος για τους ξενοδόχους. Και καλά, οι μικροί του κλάδου που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο να το καταλάβουμε, αλλά οι μεγαλοξενοδόχοι γιατί;
Όπως και να έχει το πράγμα αυτό που προέχει είναι να βρεθούν πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να καταψηφίσουν συνολικά το φόρο που βάζει νέα θηλιά στα νοικοκυριά.
Θα τολμήσουν ή θα βάλουν και πάλι το κεφάλι στην άμμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου