Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Γέμισε ξανά αγανακτισμένους το Σύνταγμα


Ξαναγέμισε απόψε το Σύνταγμα από τους «αγανακτισμένους «που ανταποκρίθηκαν στο νέο ραντεβού που είχε δοθεί για τις 7 μμ.
Γύρω στις 8 το απόγευμα ενώθηκαν με τους αγανακτισμένους πολίτες, φοιτητές από το πολυτεχνείο, το χημικό και το μαθηματικό οι οποίοι νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία από τα Προπύλαια.
Η πλατεία Συντάγματος έχει γεμίσει κόσμο, ενώ η αστυνομία κρατά διακριτική στάση. Κλειστές παραμένουν η Όθωνος και η Αμαλίας. Γενικά κυριαρχεί ηρεμία, οι σκηνές έχουν εξαφανιστεί αλλά τα πλακάτ παραμένουν στα ίδια σημεία.
Μουσικές συντροφεύουν τους αγανακτισμένους, οι οποίοι στις 9 το βράδυ είχαν προγραμματίσει συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
«Η 3η Σεπτέμβρη είναι μια ημερομηνία, που μπορούμε να οικειοποιηθούμε αποδίδοντας της το πραγματικό νόημα, αυτό των λαϊκών αναγκών, διαχρονικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος.  «Είναι μια ημερομηνία ορόσημο [...] η ημέρα, που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια [...]τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων», σημειώνεται στο κείμενο.
Τίθεται ως στόχος η «ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα και του συνόλου του πολιτειακού και οικονομικού συστήματος», καθώς σύμφωνα με τη Λαϊκή Συνέλευση αποτελεί προαπαιτούμενο για την άμεση δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.
Την επόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, οι «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συλλαλητήρια στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ, προκειμένου να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό με το σύνθημα «είστε ανεπιθύμητοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου