Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς τα αμπέχονα γίνανε σανέλ και ακριβά κοστούμια

Αχ, πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος, θα τραγουδάει ο Τσίπρας και η παρέα της Αριστεράς που κυβερνά.
Οι ριζοσπάστες που κάποτε φώναζαν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» τώρα προσκυνάνε τον... ταξικό και εθνικό εχθρό, τις ΗΠΑ. Για σκεφτείτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της ανυποληψίας, να κάνει διαδηλώσεις προς την αμερικανική πρεσβεία και να βρίζει τις παρεμβάσεις της Ουάσιγκτον. Να μιλά για αχυρανθρώπους των Αμερικανών και να ζητά εθνική ανεξαρτησία
Σκεφτείτε τον Τσίπρα με κοτσίδα και μπλουζάκια με τον Τσε Γκεβάρα να υψώνει τη γροθιά και να βρίζει το κεφάλαιο που όλα τα δεινά έχει φέρει στην Ελλάδα.
Ο ίδιος Τσίπρας και οι ίδιοι Συριζαίοι είναι αυτοί που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και ζουν το αμερικανικό όνειρο. Μαζί και η Περιστέρα Μπαζιάνα βεβαίως, η πρώην κνίτισσα και μάλιστα σκληρή απ' ότι μαθαίνουμε. Για λόγους... αβρότητας συνοδεύει τον «επαναστάτη» σύζυγό της στην μητρόπολη του καπιταλισμού.
Εκεί όπου η επιτομή του κεφαλαίου στην Ελλάδα, η Γιάννα Αγγελοπούλου, έστησε ένα σόου για το «φιλαράκι» της τον Αλέξη. Όχι, ο Τσίπρας δεν έχει καμιά σχέση με τη διαπλοκή, ούτε η lady Gianna, με τα σκάνδαλα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι λέτε τώρα;
Η Γιάννα απλά ως επικεφαλής του ιδρύματος Κλίντον έκλεισε τα ραντεβού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Εκεί όπου στο τετ α τετ με τον πρώην πλανητάρχη, θαυμάσαμε την ευφράδειά του στα αγγλικά. Άλλα τον ρωτούσαν, άλλα απαντούσε και γενικά άλλα καταλάβαινε.
Αλλά δεν πειράζει, σιγά μην ασχοληθούμε με τον Κλίντον όταν ο μέγιστος Τσίπρας μίλησε για το χρέος και το έβαλε στο τραπέζι της διεθνούς κοινότητας, όπως λένε και τα παπαγαλάκια της αριστεράς. Μην απορήσετε να δείτε δημοσιεύματα του στυλ «έλαμψε ο Αλέξης στη Νέα Υόρκη». «Κέρδισε τους Αμερικανούς ο έλληνας πρωθυπουργός» ή ακόμη «εντυπωσιακή η Μπέτυ στο πλευρό του Αλέξη έκανε την Μισέλ Ομπάμα να φρίξει από το κακό της γιατί φοβήθηκε ότι ο Μπάρακ μπορεί να... παρεκτραπεί».
Κάποτε η επίσκεψη ενός πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ήταν περίπου σαν προδοσία. Αλλά και η επίσκεψη αμερικανού προέδρου στην Αθήνα προκαλούσε χάος, διαδηλώσεις και επεισόδια, από τους ίδιους που σήμερα κυβερνούν.
Τώρα είναι ένα ταξίδι ρουτίνας γιατί οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας. Μετά και τις αποκαλύψεις ότι ο Αλέξης είχε αμερικανικό «σκονάκι» στις διαπραγματεύσεις με τη Μέρκελ, αποδεικνύεται ότι ο Τσίπρας όχι μόνο το αγαπημένο παιδί της Ουάσιγκτον είναι αλλά και ο δικός τους άνθρωπος στην Ευρώπη. Με τη βοήθεια του «καλού κεφαλαίου», όπως η Γιάννα και ο σύζυγος που βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση χωρίς... ανταπόδοση, ο Τσίπρας γίνεται υπερατλαντικός μετά της συζύγου του.
Και επιβεβαιώνεται η μετάλλαξη. Πώς τα αμπέχονα γίνανε σανέλ και ακριβά κοστούμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου