Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Αυτός που πρόδωσε το αίμα του, δεν θα πρόδιδε εσένα;

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η επιστολή με την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου καλούσε τον πατέρα του να φύγει απο την Ελλάδα!




Ηταν η εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά. Ένα σκάνδαλο που είχε την υπογραφή του Γιωργάκη, και έσκασε στα χέρια του πατερα του. Και όμως, ο θρασύτατος, ο μηδενικής ηθικής άνθρωπος, έσκαψε τον λάκκο του ίδιου του πατέρα, διαδίδοντας σε δημοσιογράφους οτι του ζήτησε να παραιτηθεί και να φύγει απο την χώρα… Μόλις ο Ανδρέας το έμαθε, έγινε πυρ και μανία. Εκεί ακολούθησε η επιστολή που βλέπετε.
Το χυδαίο της υπόθεσης ειναι οτι ο Γιωργος Παπανδρέου, μαζί με την περιβόητη ομάδα «νεων επιχειρηματιών» άνοιξε τις κερκόπορτες όχι μονον στον Κοσκωτά, αλλά και σε κουμάσια όπως ο Μαργέλος!
«ο Γιώργος ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον Κοσκωτά πρώτα με την μητέρα του και μετά με τον πατέρα του και… πρωθυπουργό» (Αντι, 386, 11ος 1988). Και «στα έντυπα του Κοσκωτά εργάζονταν την εποχή εκείνη όλοι οι άνθρωποι του Γιωργάκη» (στο ίδιο).
Μάλιστα τότε είχε έλθει στην δημοσιότητα και η περιβόητη επιταγή στο όνομα του Γ. Παπανδρέου…
«Άκου Γιώργο, υπάρχει ένα χαρτί που γράφει τ’ όνομα σου και δίπλα ένα μεγάλο ποσό. 2,300,000 δολάρια!!»
Τότε ο Γιωργος Παπανδρεου, αποδεικνύοντας το ήθος του, αποφάσισε να ενοχοποιήσει τον πατερα του ωστε να διασωθεί ο ίδιος και να βάλει τις βάσεις για την επόμενη μερα… Γνωρίζοντας φυσικά ότι ο Ανδρέας δεν θα πούλαγε ποτέ το παιδί του.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ηταν επόμενο να προδώσει τα πάντα. Το να προδώσεις το αίμα σου, ειναι το πιο δύσκολο. Τα άλλα έρχονται νεράκι.
…και σημερα, παριστάνει την ενσάρκωση του Ανδρέα… Μονο και μονο για να γλιτώσει την εξεταστική και την τιμωρία για τον ίδιο και τους χορηγούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου