Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τι γυρεύει μία Lady στην Κουμουνδούρου;


Η Γιάννα Αγγελοπούλου φλερτάρει πολιτικά λοιπόν με τον Αλέξη Τσίπρα. Ουδεμία έκπληξη τόσο για τη στάση της εν λόγω κυρίας όσο και για τους ριζοσπάστες της Κουμουνδούρου. Την εποχή που η Αγγελοπούλου ήταν βουλευτής της ΝΔ (1990-1993) ως «πουλέν του Κώστα Μητσοτάκη», ο νεαρός Τσίπρας έκανε καταλήψεις στο Επαγγελματικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Η αστή και μεγαλοκυρία των Αθηνών, γοητεύεται πολιτικά από τον καταληψία Αλέξη και το λέει ευθαρσώς, όπως μας ενημερώνουν τα συστημικά ΜΜΕ που προσπαθούν να μαντέψουν που θα κάτσει η εκλογική μπίλια για να ποντάρουν τα…λεφτά τους!
Η Αγγελοπούλου δεν είναι μια απλή περίπτωση και πολλοί θυμούνται την περίοδο που ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» γινόταν αρκετά δυσάρεστη.
Είναι μια προσωπικότητα κυριαρχική και δεσποτική και εκείνη την εποχή ήταν μια πηγή συνεχών εντάσεων με τους ανθρώπους που συνεργαζόταν, είτε στην «Αθήνα 2004», είτε στην κυβέρνηση Σημίτη.
Να θυμηθούμε πως έγινε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής; Το 1997 ο Κώστας Σημίτης την αγνόησε με παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη. Όμως υπήρξε η άνωθεν παρέμβαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και έτσι τοποθετήθηκε η Αγγελοπούλου πρόεδρος της ΟΕ «Αθήνα 2004».
Αυτό δεν σήμαινε όμως ότι θα τύγχανε ασυλίας. Το αντίθετο! Συγκρούστηκε πολλές φορές με βασικούς υπουργούς του Σημίτη με πρώτο τον Θόδωρο Πάγκαλο που σε ένα ταξίδι στην Αυστραλία αρνήθηκε να πάει μαζί της, λέγοντας τότε στον Σημίτη: «Εγώ δεν πάω να κάνω τον κομπάρσο της κυρίας».
Η προ ημερών χολή του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά της ίδιας και τα όσα ανέφερε στο άρθρο του για τους χομπίστες με τα λεφτά ήταν ένα σαφές μήνυμα. Εξάλλου στο παρελθόν είχαν συγκρουστεί καθώς ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν στην τελευταία φάση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, ο υπουργός Πολιτισμού.
Πολιτικά πρόσωπα με γνώση του παρασκηνίου θυμούνται ότι ήταν σκληρή, απότομη, συγκρουσιακή και γι’ αυτό την αποκαλούσαν, παραπέμποντας στην Μάργκαρετ Θάτσερ, «σιδηρά Κυρία».
Μερικοί μάλιστα θυμούνται ένα περιστατικό που έδειξε το βαθμό της αλαζονείας της που εκπορευόταν και από τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια του συζύγου της, Θόδωρου Αγγελόπουλου. Σε μια σύσκεψη που είχε γίνει για μια αντισυνταγματική νομοθετική ρύθμιση που σχετίζονταν με την προετοιμασία των Αγώνων, φέρεται να είπε: «Να αλλάξετε το Σύνταγμα! Τι σας πληρώνω τόσους δικηγόρους εδώ;».
Η σχέση της με την κυβέρνηση Σημίτη πέρασε διά πυρός και σιδήρου, ενώ όταν κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές του 2004, το βράδυ ήταν παρούσα στο Ζάππειο πανηγυρίζοντας τη νίκη του Κώστα Καραμανλή, αν και ο Σερραίος ήταν διακριτικός μαζί της και την είχε σε απόσταση, ενώ στη συνέχεια πολλοί υπουργοί συγκρούστηκαν μαζί της.
Στο διάβα της άνοιξε πολλά μέτωπα, ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο με επικρίσεις για την διαχείριση της Αθήνας 2004, αν και κατέφυγε στη Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να βγει αλώβητη. Πήγε να παίξει και με τα ΜΜΕ αγοράζοντας τον Ελεύθερο Τύπο και δημιουργώντας τον ραδιοφωνικό σταθμό City fm…Έκανε πολλά πειράματα που δεν της βγήκαν και με απόφαση του Θόδωρου Αγγελόπουλου αποσύρθηκε μέχρι πριν λίγο καιρό που επανήλθε με τη συνεργασία που έχει με το Ίδρυμα του Μπιλ Κλίντον και τους διθυράμβους για τον Τσίπρα…Και όπως είπαν μερικοί που ξέρουν περισσότερα, τώρα εξηγείται γιατί άνοιξαν οι πόρτες στις ΗΠΑ για τον Αλέξη και ειδικά στο Τέξας! Έτσι, για να μην έχετε απορίες. Και που είστε ακόμα για το τι θα δείτε από εδώ και πέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου