Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Παγκοσμια παράνοια! Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα εκπαιδεύσουν Συριους “μετριοπαθείς ισλαμιστές” με την Τουρκία!


ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! “Θέλετε να εκπαιδευσετε τρομοκράτες”!
Ένας αριθμος απόστρατων στρατηγών αντέδρασε οργισμένα στην ανακοίνωση του State Department ότι συμφώνησε με την Τουρκία στο θέμα της εκπαίδευσης και τον εξοπλισμό των μετριοπαθών μαχητών της αντιπολίτευσης στη Συρία.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διάψευση για το θέμα που αναφέρθηκε από το State Department, σημειώνει η τουρκική «Αιντινλικ», από τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε αντιταθεί σε παρόμοια σχέδια και ανακοινώθηκε ότι το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών του Χακάν Φιντάν- υφυπουργός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφορικών- MİT με την επικεφαλής του συμβουλίου αντιτρομοκρατίας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Αντιδρώντας στην είδηση, ο απόστρατος στρατηγός τεσσάρων αστέρων Edip Başer, προέβη στο ερώτημα: «Αν μια άλλη χώρα εκπαίδευε ομάδες, οι οποίες λένε ότι είναι ‘μαχητές της ελευθερίας’, που εμείς αποκαλούσαμε τρομοκράτες, θα μας άρεσε;».
Ενώ ο απόστρατος υποστράτηγος Hakkı Pekin και ο στρατηγός Naci Beştepe επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι οι ομάδες αυτές που θα εκπαιδευθούν είναι παράνομες οργανώσεις στη Συρία.
Μετά τη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η εκπρόσωπος Marie Harf δήλωσε ότι «η Τουρκία έχει συμφωνήσει να παράσχει κατάρτιση και υποστήριξη σε εξοπλισμό σε μετριοπαθείς (ισλαμιστές) της συριακής αντιπολίτευσης», τα βλέμματα έχουν πλέον στραφεί στη συνάντηση που πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα τη Δευτέρα, όπου θα παραστεί η αμερικανική στρατιωτική επιχειρησιακή ομάδα σχεδιασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση θα συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση στη Συρία, εκτός του θέματος της εκπαίδευσης των τρομοκρατικών ομάδων. echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου