Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

"Η NSA ΜΑΘΑΙΝΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ" Αποκαλύψεις Ε.Σνόουντεν για "ειδικές επιχειρήσεις" της NSA στην Ελλάδα


Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) εμπλέκεται σε βιομηχανική κατασκοπεία ειδικά στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και των εξοπλισμών και συλλέγει όσο περισσότερες απόρρητες πληροφορίες μπορεί, ανεξάρτητα από την όποια αξία τους για την εθνική ασφάλεια υπηρετώντας ιδιωτικά αμερικανικά συμφέροντα στην Γερμανία, την Κίνα, την Ελλάδα, την Ρωσία, την Βραζιλία κλπ, δήλωσε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Έντουαρντ Σνόουντεν κατά την διάρκεια μιας συνέντευξής του η οποία θα προβληθεί απόψε.
Σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από την μετάδοση μακροσκελούς συνέντευξής του απόψε από το τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA λέει ότι η Υπηρεσία δεν περιορίζει τις επιχειρήσεις κατασκοπείας της σε θέματα εθνικής ασφαλείας και ανέφερε ως έναν από τους στόχους της την γερμανική εταιρεία Siemens.
"Αν υπάρχουν πληροφορίες στην Siemens που έχουν αξία για τα αμερικανικά εθνικά και οικονομικά συμφέροντα -ακόμη κι αν αυτές δεν σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια- τότε θα αποσπάσουν αυτή την πληροφορία έτσι κι αλλιώς", είπε ο Σνόουντεν, σύμφωνα με το ARD, το οποίο πραγματοποίησε τη συνέντευξη στη Ρωσία, όπου έχει λάβει προσωρινό άσυλο ο Σνόουντεν.
Αποκαλύπτοντας φυσικά ένα κοινό μυστικό: Ότι πίσω από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Siemens σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και στην Ελλάδα, οφείλονται στις "ειδικές επιχειρήσεις" της NSA η οποία σίγουρα γνωρίζει πολλά για την έκταση της διαφθροάς στην Ελλάδα και κυρίως για το ποιοι πολιτικοί έχουν διαφθαρεί.
Nα υποθέσουμε ότι εργαζόταν και για εταιρείες οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ στις κρίσιμες αγορές όπως αυτή της Ελλάδας φυσικά. Και ότι π.χ. οι αποκαλύψεις Κάντας, μόνο άσχετες δεν είναι με αυτή την δραστηριότητα της NSA...
¨Αλλωστε οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες π.χ. κατασκευής α/α πυραυλικών συστημάτων όπως η Raytheon κατασκευάστρια των Patriot PAC-3 προσφέρουν συχνότατα εργασία στους πράκτορες της NSA και της CIA μετά την αποστρατεία τους...
Η ελληνική αγορά εξοπλισμών, όπως σημειώνει ο Σνόουντεν αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι σήμερα προνομιακό χώρο δράσης της NSA, λόγω χαλαρότητας των εσωτερικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Η υπόθεση Κάντα από την κατάθεση του οποίου απουσιάζουν όλα τα αμερικανικά εκοπλιστικά προγράμματα ενώ κατονομάζονται αντιπρόσωποι των αμερικανικών εταιρειών, αλλά για άλλων χωρών προγράμματα, νομίζουμε ότι μιλάει από μόνη της για την δραστηριότητα της NSA...
Ο ίδιος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι δεν έχει πλέον στην κατοχή του έγγραφα ή πληροφορίες από τις δραστηριότητες της NSA και ότι έχει παραδώσει ό,τι διέθετε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους.
Είπε ακόμη ότι δεν έχει τον έλεγχο επί της δημοσίευσης των πληροφοριών αυτών, σύμφωνα με το δίκτυο ARD.
Ο ισχυρισμός του Σνόουντεν ότι η NSA εμπλέκεται σε βιομηχανική κατασκοπεία ακολουθεί δημοσίευμα των New York Times νωρίτερα αυτόν τον μήνα σύμφωνα με το οποίο η Υπηρεσία τοποθέτησε λογισμικό σε σχεδόν 100.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο επιτρέποντας έτσι την παρακολούθηση αυτών των συσκευών
Η NSA τοποθέτησε τον μεγαλύτερο όγκο αυτού του λογισμικού αφού απέκτησε πρόσβαση σε δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά έχει επίσης χρησιμοποιήσει και μία μυστική τεχνολογία που της επιτρέπει την είσοδο ακόμη κι όταν οι υπολογιστές δεν είναι συνδεδεμένοι με το Διαδίκτυο, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους, ειδικούς στους υπολογιστές, καθώς και έγγραφα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τον Σνόουντεν.
Στόχοι του προγράμματος αυτού με την κωδική ονομασία Quantum ήταν, μεταξύ άλλων, μονάδες του κινεζικού Στρατού και βιομηχανικοί στόχοι.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου