Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Οι «γιατροί» της Ελλάδας είναι είτε βλάκες είτε πληρωμένοι δολοφόνοι

Για σταδιακό κλείσιμο του κύκλου της εσωτερικής υποτίμησης, ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας και τέλος των περικοπών σε εισοδήματα έκανε λόγο ο επικεφαλής του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω περικοπές στην Ελλάδα. Η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης έχει κάνει τον κύκλο της, καθώς οι υπερβολικές αυξήσεις στο μοναδιαίο κόστος εργασίας και στους μισθούς που είδαμε ως το 2008 σε σχέση με την παραγωγικότητα έχουν διορθωθεί. Έχουν περάσει τα χειρότερα όσον αφορά το βάρος της προσαρμογής… Φυσικά όταν μιλά κανείς με τον μέσο Έλληνα δεν το βλέπει έτσι. Αλλά ως οικονομολόγοι, βλέπουμε τα στοιχεία και διαπιστώνουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει γίνει και τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται».
Τάδε έφη Κλάους Ρέγκλινγκ ο επικεφαλής του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης (ESM) ο οποίος είπε ότι το μόνο που μένει είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πιθανότατα επιπρόσθετη οικονομική στήριξη, η οποία ωστόσο θα είναι πολύ μικρότερη από τα δύο προηγούμενα προγράμματα διάσωσης.
Από την άλλη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μόνο μαστίγιο δεν πήρε για να μας δείρει καθώς είπε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση εκταμίευσης δόσεων προς την Ελλάδα πριν ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα. Ο κ.Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως η ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Ελλάδα παραμένει άγνωστη, και πρόσθεσε πως απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση της τριμερούς.
Τόνισε μάλιστα πως τα ανοιχτά ζητήματα με την Ελλάδα δεν αφορούν μονάχα το ύψος των χρηματοδοτικών ή δημοσιονομικών κενών, αλλά μία «ευρύτερη ατζέντα».
Μας προειδοποιεί δηλαδή να κάτσουμε… σούζα και να υπακούσουμε σε ότι λένε προκειμένου να έρθει η τρόικα και να μας δώσουν τις δόσεις που μας χρωστάνε.
Ο Ολι Ρεν προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως το μπάχαλο και είπε πως αναμένει την επιστροφή των δανειστών «σύντομα», με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ο δε Σόιμπλε, τηρώντας τη σκληρή γραμμή της Γερμανίας, μας ζήτησε και πάλι μεταρρυθμίσεις κι όταν αυτός λέει κάτι τέτοιο ζητά νέα μέτρα, επομένως νέα εσωτερική υποτίμηση. Για να μην πούμε για το ΔΝΤ το οποίο πότε λέει ότι δεν θα μας δώσει ούτε ένα ευρώ και πότε είναι ο σύμμαχός μας και ζητά κούρεμα χωρίς άλλα μέτρα.
Όλες οι παραπάνω αντικρουόμενες απόψεις δείχνουν ότι κάποιοι εργάζονται στο εργαστήριο πάνω στον ασθενή και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ο ένας λέει να κάνουμε νέα ένεση, ο άλλος, τεχνητή αναπνοή, ο τρίτος να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα και να κάνουμε ευθανασία. Κανείς δε λέει ότι ο ασθενής πρέπει να πάρει τη σωστή αντιβίωση που θα τον φέρει σιγά – σιγά σε διαδικασία ανάρρωσης. Οι γιατροί είναι είτε βλάκες είτε πληρωμένοι δολοφόνοι. Διαλέγετε και παίρνετε.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου