Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μέτοχοι στα Μεταλλεία Χρυσού οι Σταθάκης – Τσακαλώτος

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κήρυττε την επανάσταση στη Χαλκιδική
Μέτοχος της Eldorado Gold, της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει τα Μεταλλεία Χαλκιδικής είναι η γνωστή σε όλους Black Rock.
Μικρομέτοχοι της Black Rock, αφού έχουν αγοράσει μετοχές της, είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης και Ευκ. Τσακαλώτος. Δηλαδή δύο αριστεροί βουλευτές στηρίζουν έναν επενδυτικό κολοσσό που έχει επενδύσει και στα «αμαρτωλά» Μεταλλεία Χρυσού για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει πόλεμο.
Σκεφτείτε το απλά. Την ίδια ώρα που άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχουν σηκώσει μπαϊράκι επανάστασης προκειμένου να μη γίνει η επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική, οι κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης «στηρίζουν» εμμέσως την εταιρεία που κάνει τις εξορύξεις.
Από το πόθεν έσχες του κ. Τσακαλώτου
Θα πει κανείς: Μα που να ξέρουν οι βουλευτές ότι η Black Rock επενδύσει στην καναδική εταιρεία; Αυτή επενδύει σε όλο τον κόσμο γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τη συμμετοχή της στην Eldorado Gold, κι εμμέσως στα Μεταλλεία; Επίσης, θα πει ότι οι δύο βουλευτές εμπιστεύονται αυτές τις εταιρείες για να μη χάσουν τα λεφτά τους. Πολύ σωστά και νόμιμα είναι όλα αυτά. Είναι όμως ηθικά; Είναι σωστό να μην ξέρουν δύο καλοί οικονομολόγοι που επενδύουν; Αυτό μάλλον είναι απίθανο. Ήξεραν αλλά… έκαναν την πάπια. Διότι, μπορεί να δηλώνεις αριστερός αλλά στο κάτω – κάτω «είναι ο καπιταλισμός ηλίθιοι».
Αλλά να δούμε με τι μούτρα θα κάνουν πάλι εξεγέρσεις στην Ιερισσό οι Συριζαίοι, όταν ξέρουν ότι έχουν «μετόχους» των Μεταλλείων τους κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο με ένα συνολικό ποσό γύρω στις 180.000 ευρώ.
Από το πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου