Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν ο Φαήλος συνάντησε τον Καραμανλή


Ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά πέρασε την Πέμπτη το πρωί την πόρτα του γραφείου του Κώστα Καραμανλή στην πλατεία Μαβίλη. Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού δεν απόρησαν γι’ αυτή την συνάντηση: «Έχει έρθει κι άλλη φορά ο Φαήλος στον Πρόεδρο» έλεγαν χαρακτηρίστηκα σε όσους τους ρωτούσαν γι’ αυτή την επίσκεψη....


Η αλήθεια είναι πως ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν είχε κρύψει την εκτίμηση του για τον Κώστα Καραμανλή παρά την σκληρή κριτική που του είχε ασκήσει στο παρελθόν και κυρίως στο περιβάλλον του. 

Διαβάστε τι είχε γράψει ο Φαήλος Κρανιδιώτης για τον Κώστα Καραμανλή 

«Ο Καραμανλής το ‘χω γράψει, σίγουρα έχει κάποια ελαττώματα, έκανε λάθη μικρά και μεγάλα, κυρίως εμπιστευόμενος κάποιους τυχάρπαστους μεσαιοχωρίτες. Όταν εκείνος προσπαθούσε να κάνει μεγάλη πολιτική σε μεγάλα ζητήματα – κι όντως έκανε – στην Κύπρο, στο Βουκουρέστι, την ενέργεια και τις σχέσεις με την Ρωσία, αυτοί έκαναν διαγωνισμό μονήρους εφηβικής συνήθειας και παλεύανε από την ανικανότητα στην εργώδη βλακεία, ενώ βέβαια ορισμένοι κι ορισμένες ήσαν από καιρό «τυφεκιοφόροι του εχθρού» κι εύχονταν την πτώση, αν δεν εργάστηκαν κιόλας γι’ αυτήν.

Όμως ο Καραμανλής, αδέρφια, έχει υψηλό αίσθημα αξιοπρέπειας. Έχει μπέσα, λέξη άγνωστη σε κάτι ξενιστές και κλακαδόρους που ερήμην του και κόντρα στις επιθυμίες του καπηλεύονται τ’ όνομα του. Κι άλλες φορές εξήγησα γιατί τον ψήφισα κι ενυπόγραφα πριν τις εθνικές εκλογές καλούσα, όσους σκέφτονται με στοιχειώδη αγάπη για την Πατρίδα, να τον στηρίξουν. Άλλοι κι άλλες απλώς περίμεναν σαν γύπες στο κλαρί.

Ο Καραμανλής, αδέρφια, είναι ένας καλός άνθρωπος, ένας καλής πάστας Έλληνας, που δεν του άρεσε η επίδειξη κι η γκλαμουριά, που προσπάθησε πολλά, κατάφερε κάποια, δεν είπε ψέμματα, ούτε για την οικονομία, ούτε για τίποτα κι έχασε ακριβώς γιατί αρνήθηκε να εξαπατήσει το λαό, όπως ο Πινόκιο – Παπανδρέου, και γιατί επέλεξε κι ορισμένους συνεργάτες, που όχι μόνο ήσαν ανίκανοι ν’ ακολουθήσουν το βήμα του αλλά κάποιοι είχαν δικές τους ατζέντες, κολλητηλίκια με συμμαθητές και άνομες φιλοδοξίες.»

Real.gr


Σχόλιο: Γνωστό το ήθος του κ. Φ.Κρανιδιώτη, όπως και η τιμιλοτητα και ο πατριωτισμός του κ.Κ.Καραμανλή. Το άρθρο του Real.gr όμως που αποσκοπεί άραγε; Δεν αναφέρει τίποτα για την συνάντηση των δύο προσώπων σαν είδηση... παρά μόνο αφήνει αιχμές κατά στελεχών της Ν.Δ., κάτι που είναι περίεργο με δεδομένο το σκηνικό των τελευταίων ημερών με πρωταγωνιστές τους κυρίους Χατζηνικολάου - Μειμαράκη. Πραγματικά περίεργος ο ρόλος ορισμένων δημοσιογραφικών κέντρων που προφανώς προσδοκούν σε πλήρη αποσταθεροποίηση του ήδη ασταθούς πολιτικού σκηνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου