Ορισμένες φορές δεν πρέπει να καταδικάζουμε ανθρώπους και δη πολιτικούς, πριν ακούσουμε την «απολογία» τους.
Απόλυτα επαρκείς ξηγήσεις δίνουν «κύκλοι» του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκηαναφορικά με τις αποκαλύψεις που τον θέλουν να έχει διορίσει στη Βουλή όλως τυχαίως κάποιους στενούς συγγενείς του.
Ειδικότερα, για την κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη –Λεοντή, αναφέρει ότι ήταν στο γραφείο του από το 1992 και κατάφερε να μονιμοποιηθεί στη Βουλή με τον νόμο Σιούφα το 2009.
Έτσι βγήκε από την εργασιακή ομηρεία στην οποία την είχε καταδικάσει ο πατέρας της. Για τις εργασιακές συνθήκες ας μην μιλήσουμε καλύτερα, γιατί αυτές ήταν όμοιες με τους βιοτεχνικούς εργάτες του Βιετνάμ.
Ο σύζυγος της κόρης του, Αναστάσιος Λεοντής, είχε προσληφθεί το 1985 στο Κανάλι του Πειραιά και, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Τραγάκη, τον απέσπασε στο Κανάλι της Βουλής και μονιμοποιήθηκε ως υπάλληλος της Βουλής με το νόμο Σιούφα.
“Dura lex sed lex” και έτσι η οικογένεια απλά πειθάρχησε στον σκληρό νόμο, αλλά νόμο…
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ο αντιπρόεδρος διόρισε ως μετακλητή και την αδελφήτου κ. Λεοντή και κάπως έτσι ξεκίνησε η όλη δημόσια συζήτηση.
Θέλοντας εμφανώς να υπερασπιστούμε τον κύριο Αντιπρόεδρο υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τραγάκης σημειώνει ότι ουδέποτε «βόλεψε» το γιο του στην Βουλή και πως εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας (πολιτικός μηχανικός). Ο νόμος Σιούφα φταίει που δεν προέβλεψε μία θέση πολιτικού μηχανικού με μπλοκάκι, για το γραφείο του κ. Τραγάκη…
Επίσης με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι καμία κουνιάδα, κανείς μπατζανάκης, κανείς κουμπάρος, κανείς πρωτοξάδελφος του κ. Τραγάκη δεν είναι στη Βουλή.
Τώρα όσον αφορά στην πρόσληψη της συζύγου του γιου του, επίσης δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο. Συγκεκριμένα, η κυρία ΈσμηΚρουστάλη-Τραγάκη, δικηγόρος στο επάγγελμα, διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή το 2004, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούσε το σκάνδαλο TOR-M1. (Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής ήταν… ο κ. Τραγάκης).
Οι δύο νέοι -η κυρία Κρουστάλη και ο γιος του -δεν γνωρίζονταν τότε και ο έρωτας προέκυψε στην πορεία σύμφωνα με τον κύριο Τραγάκη…
Και σωστά το μαντέψατε, η κυρία Κρουστάλη-Τραγάκη μονιμοποιήθηκε επίσης με τη ρύθμιση Σιούφα…
Για όλα δηλαδή φταίει ο Άκης με τα TOR-M1, το ΚΥΣΕΑ που συμφώνησε στην προμήθεια τους, αλλά πάνω από όλα ο φτερωτός θεός: «έρως ανίκατε μάχαν» που λένε και στην Αντιγόνη του Σοφοκλή.
Άτυχη η Αντιγόνη, ήταν λίγο μεγάλη για να επωφεληθεί από τη ρύθμιση Σιούφα.
Ήταν και από λάθος σόι…
Πέραν αυτών, σε δεύτερη διευκρινιστική δήλωση, ο κ. Τραγάκης αναφέρθηκε και στο πολιτικό κομμάτι της υπόθεσης, λέγοντας: «Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».
Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός τα πήρε στο κρανίο, θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι έμπιστοι και αποτελεσματικοί, εκτός συγγενών εξ’ αίματος και εξ’ αγχιστείας…
(το ζήτημα σχολιάστηκε από «κύκλους» του Μικρού Οδυσσέα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου