Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Δεν ψηφίζουν οι γυναίκες που παντρεύτηκαν πριν το 1983 και έχουν παλιές ταυτότητες


Ekloges-2012..gif
Μια λεπτομέρεια που διαφέρει απ ότι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις μπορεί να μην επιτρέψει σε χιλιάδες Ελληνίδες να ψηφίσουν.
Όπως ενημερώθηκε σήμερα ο MELISSOCOSMOS όσες γυναίκες παντρεύτηκαν πριν το 1983 και έχουν ακόμα παλιές ταυτότητες που αναγράφει το πατρικό τους επώνυμο, και όχι το επώνυμο των αντρών τους, δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν.
Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως για να καταλάβετε.
Όσες γυναίκες έχουν παντρευτεί πριν το 1983 βάση του τότε νόμου πρέπει να φέρουν το επώνυμο των συζύγων τους, και αυτό πρέπει αναγράφεται στις ταυτότητες τους.
Αν για οποιοδήποτε λόγο, είτε γιατί δεν θέλουν να αλλάξουν ταυτότητες γιατί είναι πχ σε διάσταση με τους συζύγους τους, είτε γιατί η παλιά τους ταυτότητα αναγράφει το Θρήσκευμα, είτε για άλλους λόγους που τις κάνει να μην θέλουν να αλλάξουν ταυτότητα, αυτό θα είναι αιτία να μην μπορέσουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το πρόβλημα αυτό ξεπερνιόταν με την έκδοση ενός πιστοποιητικού γέννησης για εκλογές.
Αυτό πλέον δεν ισχύει, και όσες από αυτές τις γυναίκες θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα τους απαγορεύεται ,εκτός κι αν αλλάξουν ταυτότητα την τελευταία στιγμή.
Αρνητική εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι την ώρα που θα ψηφίζουν ακόμα και οι Ελληνοποιημένες γυναίκες των Ζουλού και των Ταλιμπαν στην Ελλάδα, χιλιάδες Ελληνίδες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου