Όλα όσα γίνονται μοιάζουνε με την εθελούσια έξοδο που κάνουν ορισμένοι εκδότες. “Πάρε κάτι παραπάνω, αλλά θα φύγεις” λένε στους δημοσιογράφους.
Κάτι ανάλογο φαίνεται να έχει επικρατήσει και στην σκέψη των Γερμανών δανειστών μας. Οι οποίοι έχουν μάλλον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πληρώνουν πανάκριβα την παραμονή στο Ευρώ μιας χώρας που είναι μόνο του 2,5 % του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Έτσι όλα δείχνουν ότι θα μας δώσουν την 6η δόση, αλλά από εκεί και πέρα θα μείνουμε μόνοι μας αντιμέτωποι με το χάος.
Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα χθες βράδυ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο οποίος “αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση προς τη χώρα, πέραν εκείνης που έχει ήδη συμφωνηθεί.”
Γι αυτό άλλωστε ο ΓΑΠ (αυτό το …κατάλαβε) μιλούσε στην ΔΕΘ για επιτακτική ανάγκη να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.  (Χα χα χαααα. Χρεοκοπία, ελικόπτερα να φεύγουν από το Μαξίμου και εκλογές σε πρωτόγνωρες συνθήκες κοινωνικής όξυνση είναι το μόνο σίγουρο πως θα έχουμε μέχρι τότε)
Πολλοί ρωτάνε στο μεταξύ αν θα σώσει τον ΓΑΠ ο φίλος του ο Ομπάμα. Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αν χρεοκοπήσουμε θα σκάσουν τα CDS και η Αμερική – που δυσκολεύεται οικονομικά – θα πρέπει να τα πληρώσει. Γι αυτό και χθεσινή παρέμβαση του Ομπάμα.
Προσέξτε όμως τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ;  «Η Ελλάδα είναι προφανώς το μεγαλύτερο άμεσο πρόβλημα. (Οι Ευρωπαίοι) κάνουν κάποια βήματα για να επιβραδύνουν την κρίση αλλά όχι για να άρουν την κρίσηΤο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τι θα συμβεί με την Ισπανία και την Ιταλία εάν οι αγορές συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις σε αυτές τις πολύ μεγάλες χώρες».
Φάνηκε με λίγα λόγια να γνωρίζει τις επιθυμίες των Γερμανών και να τους λέει επί της ουσίας “καλά η Ελλάδα, δεν καταλαβαίνετε όμως ότι έτσι θα ακολουθήσουν και η Ιταλία με την Ισπανία“; Δεν αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει μεταδοτικότητα;
Αν όμως καταλάβαιναν οι Γερμανοί δεν θα είχαν κάνει και δύο Παγκόσμιους Πολέμους λέω εγώ, αλλά δεν εισακούγομαι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Τα μάζεψε λοιπόν η φράου Μέρκελ και δήλωσε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να πάει σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Αν όμως η βαθιά βούλησή της ήταν να σώσει την Ελλάδα, θα έλεγε απλά δεν πρέπει να αφεθεί η χώρα να χρεοκοπήσει. Τώρα χρησιμοποιεί την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία σε αντιδιαστολή με την συντεταγμένη και την ελεγχόμενη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο  αντικαγκελάριος  Φίλιπ Ρέσλερ που πήρε κι αυτός πίσω τα περί “ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας”  και «εξήγησε» χθες βράδυ  πως πρώτο μέλημα είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
Όπως όμως έχουμε εξηγήσει κι άλλες φορές το θέμα είναι ότι με τις συνεχείς υπονομευτικές δηλώσεις της Γερμανίας για τους “Έλληνες που δεν δουλεύουν” και τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του Focus και γερμανικού Τύπου, η Γερμανία δημιούργησε την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι το μαύρο πρόβατο.  Που όλοι πιστεύουν τώρα πως πρέπει να το διώξουν από την ευρωπαϊκή στάνη για να σωθούν τα υπόλοιπα πρόβατα. Με άλλο λόγια οι αμετροέπειες της Μέρκελ δημιούργησαν ένα  αυτοτροφοδοτούμενο τέρας που κανείς δεν μπορεί πλέον να μαζέψει.

http://www.antinews.gr/2011/09/14/122106/