Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Γιατί η κ. Κλίντον δεν πάει να πει τα ίδια και στην Ουάσιγκτον;

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε την Αθήνα για να στηρίξει τον ελληνικό λαό και τη κυβέρνηση του, στις προσπάθειές τους να μειώσουν το αβάσταχτο χρέος, και να επαναφέρουν την δημοσιονομική και οικονομική υγεία στη χώρα τους.
Σύγκρινε μάλιστα τη δράση της ελληνικής κυβέρνησης  με τη χημειοθεραπεία, η οποία στοχεύει στην εξαφάνιση του καρκίνου, και την επαναφορά της εμπιστοσύνης από πλευράς της διεθνούς κοινότητας.
Όπως ανέφερε η κα Κλίντον, η χώρα που έχτισε τον Παρθενώνα και δημιούργησε τη δημοκρατία, σίγουρα θα αντιμετωπίσει με επιτυχία και αυτή τη τελευταία κρίση.
«Η πατρίδα μου…», είπε, «έχει μεγάλο χρέος απέναντι στη κοιτίδα του πολιτισμού της Δύσης».
Παράλληλα, πρόσφερε τη πλήρη στήριξη και συνεργασία της Αμερικής στον Έλληνα πρωθυπουργό, επαινώντας τη θαρραλέα στάση του και την επιμονή του στο να σώσει την Ελλάδα εν μέσω αντιδράσεων των πολιτών και άλλων δυσκολιών.
«Η αδράνεια θα κόστιζε πολύ περισσότερο…», δήλωσε.
Από τη πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου ευχαρίστησε την υπουργό και τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους, και δεσμεύτηκε πως η Ελλάδα θα επικρατήσει, παρά τους όσους στοιχηματίζουν εναντίον της , και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.
Στη συνέχεια η κα Κλίντον θα επισκεφτεί και την Ινδία.
Τι καλά που θα ήταν όμως αν η Κλίντον επισκέπτονταν και την Ουάσιγκτον! Αν έκανε τα μαγικά της και στον Λευκό Οίκο. Αν μοίραζε την γενναιοδωρία και την αισιοδοξία της και στο Kογκρέσο…
Τότε, ίσως και η Αμερική να έβρισκε το κουράγιο να αντιμετωπίσει το δικό της πρόβλημα χρέους, πριν η αδράνεια των ηγετών της ταρακουνήσει ολόκληρο τον πλανήτη.


S.A.-Casey Pops
http://casey-pops.blogspot.com/2011/07/mrs-clinton-visits-greece-to-lend.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου