Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ανακοινώνεται το έλλειμμα - Ακολουθούν τα μέτρα




Ένα εξαιρετικά δύσκολο διήμερο ξεκινά σήμερα για την ελληνική οικονομία εν όψει των ανακοινώσεων της Eurostat για το έλλειμμα του 2010.
Το έλλειμμα αναμένεται να ξεπεράσει το 10,5% του ΑΕΠ από 9,5 του ΑΕΠ δηλαδή περίπου 2,3 δισ. ευρώ υψηλότερα. Πάντως στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί αισιοδοξία καθώς με τα 3 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα, θα καλυφθούν οι αποκλίσεις του προϋπολογισμού...
Μέσα στο «καυτό» κλίμα, αναμένεται στις αρχές Μαΐου και το κλιμάκιο της Τρόικας, ενώ στις 9 και 10 θα επισκεφτούν τη χώρα οι επικεφαλής προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα ύψους 26 δισ. ευρώ έως το 2015.
Η έκθεση της Τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία θα καταρτιστεί τέλη του μήνα, θα δοθεί στην Κομισιόν και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον προσεχή Ιούνιο, οπότε και θα απαιτηθούν νέες αποφάσεις για την οικονομία.
Εν τω μεταξύ, τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, τον Ιούνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει για πρώτη φορά να ενημερώσει την Ευρώπη για το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012. Τον ίδιο μήνα, αναμένονται και τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Τους καλοκαιρινούς μήνες πάντως ανοίγει και το μέτωπο των αξιοποιήσεων της ακίνητης περιουσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου