Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Από το Παπούτσι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ….. στα γιουχαϊσματα, γιαουρτώματα, καρεκλιές και ότι μέλλει γενέσθαι!!





Πρέπει να αντιληφθούν ότι κάτι δεν πάει καλά….. Αν επιμένουν στη θεωρία του οργανωμένου και κατευθυνόμενου σχεδίου, τότε ή είναι ανόητοι και ανεπαρκείς ή πολύ επικίνδυνοι. Απολαύστε μιά μικρή περιληπτική παρουσίαση των αποδοκιμασιών…γιατί υπάρχουν τόσες πολλές ών ουκ έστιν αριθμός.
Διαβάστε στο τέλος άρθρο για το φαινόμενο του Γιουχαίσματος.
75η ΔΕΘ
Πέταξε παπούτσι στον Γ. Παπανδρέου
 12/09/2010, 06:46

Ανδρες της Ασφάλειας του Πρωθυπουργού συλλαμβάνουν τον εξηντάχρονο γιατρό που πέταξε το παπούτσι στον κ. Γ. Παπανδρέου


Φραστική επίθεση στον Γ.Α.Π. από φοιτητές στο Βερολίνο
 21/02/2011
Επεισοδιακή είναι η ομιλία του πρωθυπουργού στο πανεπιστήμιο  Χούμπολντ του Βερολίνου. Ομάδα νεαρών διέκοψε τη διάλεξη του κ. Παπανδρέου φωνάζοντας συνθήματα στα ελληνικά και προσπαθώντας να ξεδιπλώσει αντικυβερνητικό πανό.
Ο πρωθυπουργός παρότρυνε τους νεαρούς να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν. «Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο, χωρίς να εισακουστεί.
Η ομιλία του συνεχίστηκε μετά από την αποχώρηση των νεαρών από την αίθουσα


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
-Αυγ. 2010 Γιουχάισμα Πάγκαλου στο ναό της Μεγαλόχαρης στην Τήνο

- 09 Δεκ 2010 Ήταν τυχερός ο Πάγκαλος που δεν έφαγε ξύλο χτες στη λίμνη Βουλιαγμένης. 

-Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 Σόλο Αποδοκιμασία στο Μέγαρο με Τενόρο Τον.... Πάγκαλο
Άγρια γιούχα από δεκάδες πολίτες έφαγε  ο Θ. Πάγκαλος στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής στα πλαίσια της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Γκάτσου με την Μαρία Φαραντούρη να ερμηνεύει τα καλύτερα τραγούδια του.


-16 Μαρτίου 2011 Γιαούρτωμα του Πάγκαλου στα Καλύβια

ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ.. 18.3.11

                   ΠΟΙΟΣ  ΕΧΕΙ..ΣΕΙΡΑ  ;;
 Ο "ιός" του γιούχα χτύπησε και τον Σηφουνάκη

Δεν έχουν τέλος οι αποδοκιμασίες κυβερνητικών στελεχών, που δεν τολμούν να εμφανιστούν δημοσίως, χωρίς να τους περιμένουν …γιουχαΐσματα.
Ο Υπουργός είχε την φαεινή ιδέα να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε.. Η παρουσία του στο πάνελ δεν διήρκησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά. "Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αρχιτέκτονες μην αφήνοντας τον Σηφουνάκη να αρθρώσει έστω μια λέξη και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει κακήν κακώς από το χώρο. Για ποιόν κληρώνει αύριο;;;

Φίλιππος Σαχινίδης: τον αποδοκίμασαν στο Βόλο
28 Φεβρουαρίου
Δεν έχουν τέλος τα φαινόμενα αποδοκιμασίας κυβερνητικών στελεχών, με μία γεύση τους να παίρνει και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, το golden boy του Αράπογλου και εκπρόσωπος της βλαχομπαροκ οικονομικής σχολής του ΠΑΣΟΚ. Κατευθυνόμενος σε ξενοδοχείο του Βόλου για να μιλήσει, προσκεκλημένος του τοπικού ΠΑΣΟΚ, στις 28 κάτοικοι της περιοχής τον υποδέχτηκαν με προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και συνθήματα όπως το γνωστό πια «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει τον λαό».

Την “γλίτωσε” χτες το βράδυ ο Χρυσοχοίδης  17 Μαρτίου 2011

Την “γλίτωσε” χτες το βράδυ ο Χρυσοχοίδης αναβάλλοντας εσπευσμένα την ομιλία του στη Γλυφάδα. Άρον άρον έφυγε χτες αργά το απόγευμα ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και ...

...Ανταγωνιστικότητας, κ. Χρυσοχοίδης, από την Άνω Γλυφάδα, όπου είχε προγραμματιστεί ομιλία του με θέμα «Από τα αδιέξοδα της κρίσης, στην ελπίδα, την προοπτική και την ανάπτυξη της χώρας».
Περίπου σαράντα αντιεξουσιαστές έκαναν δυναμική εμφάνιση με πανό και συνθήματα, ενώ δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι της περιοχής που έδειχναν έτοιμοι να υποδεχτούν με “γιουχάρισμα” τον Υπουργό.
Φυσικά, ο κ. Χρυσοχοίδης αποδείχτηκε πιο διορατικός
από τον κ. Πάγκαλο αποφασίζοντας να αναβάλει την ομιλία του και όπου φύγει φύγει..
.


Τ’ άκουσε και ο Α. Λοβέρδος
12/03/2011
«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό». Με αυτά τα λόγια και άλλα ακόμα πιο σκληρά υποδέχθηκε μια ομάδα πολιτών τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, χθες το βράδυ σε παρουσίαση βιβλίου στο Χαλάνδρι.
Συγκεκριμένα, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη εισέβαλε μια ομάδα νεαρών, οι οποίοι αφού φώναξαν κάποια συνθήματα, στη συνέχεια προχώρησαν και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς όπως: «Ξεφτιλισμένε Λοβέρδο», «Φύγε από δω ρε».
Αυτή η νέα επίθεση σε στέλεχος της κυβέρνησης, έρχεται σε συνέχεια αυτών που είχαν δεχθεί ο πρωθυπουργός στην Γερμανία, αλλά και ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο Παρίσι.
Η Κυβέρνηση τότε έκανε λόγο για συντονισμένες ενέργειες από το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός βρέθηκε στο βιβλιοπωλείο "Ευριπίδης", στην περιοχή του Χαλανδρίου, σε πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Αμήχανη Αριστερά και Οικονομική Κρίση», του Τάσου Παππά, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι και οι κ.κ Δημήτρης Παπαδημούλης, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Το γιουχάισμα…
Σάββατο, 12 Μάρτιος 2011
του Αλέκου Χατζηκώστα, εκδότη της εφημερίδας “Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ”
Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα του γιουχαΐσματος (κυρίως) κυβερνητικών βουλευτών ή στελεχών της κυβέρνησης, που μάλιστα τείνει να πάρει και τον χαρακτήρα «ιδιόμορφου κινήματος» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «πόρτα-πόρτα». (Ο γράφων από την αρχή θέλει να τονίσει ότι δεν είναι στην πολιτική του κουλτούρα η τέτοιου είδους πολιτική αντιπαράθεση).  Γύρω από αυτό το κοινωνικό φαινόμενο έχουν ήδη γίνει πολλές συζητήσεις στα ΜΜΕ. Συχνά όμως από αυτές λείπει η εμβάθυνση και κυρίως οι προοπτικές, ενώ δεν λείπουν και οι προσπάθειες να μπει σε συγκριμένα “κανάλια”, καθοδηγούμενη, όχι πάντα αθώα. Οι πολλοί σήμερα βιώνουν μεγάλα οικονομικά-κοινωνικά αδιέξοδα. Με πρόσχημα την κρίση οι κυβερνώντες σαρώνουν ζωές, κατακτήσεις, δικαιώματα, εισοδήματα, οδηγούν πλατιές λαϊκές μάζες στην απόγνωση. Η αλλοτινή «σιγουριά» για κάποιους «που είχαν τη δουλίτσα τους και το σπιτάκι τους» έχει πάψει να υπάρχει και αυτό που κυριαρχεί είναι ο φόβος μπροστά στο αύριο.
Η τραγική κατάσταση που βιώνουν , οδηγούν τους πολλούς να αλλάξουν κοινωνική στάση, πολιτική συμπεριφορά. Η απομάκρυνση από το σύνολο (και αυτό είναι λάθος) του πολιτικού κόσμου, που είναι «λαμόγιο και κλέφτης» για πολλούς από αυτούς φαντάζει ως ιδανική πολιτική διέξοδος. Έτσι έχουμε και το φαινόμενο της μαζικής αποχής, του λευκού και του άκυρου στις τελευταίες εκλογές (βουλευτικές-δημοτικές). Ταυτόχρονα η αποξένωση και η αυξανόμενη οργή οδηγεί σε φαινόμενα  πρωτόγνωρα για την περίοδο της «μεταπολίτευσης», με έκφραση πολύμορφα της πολιτικής ανυπακοής (π.χ «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω»)  και της «βεβήλωσης» εκδηλώσεων με ομιλητές κυβερνητικά στελέχη και γενικότερα του κυριαρχούντος «πολιτικού σαβουάρ-βιβρ».
Και μπορεί τα φαινόμενα αυτά να προκαλούν (πιθανά) φόβο στους πολιτικούς εκπροσώπους της ακολουθούμενης πολιτικής (που άρχισαν να αποφεύγουν για το σκοπό αυτό ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα τις πολλές εμφανίσεις), όμως η πολιτική συνεχίζεται και γίνεται και ολοένα και χειρότερη...
Το «σύστημα» όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά δεν πολυνοιάζεται ούτε για το «γιαούρτωμα» του πολιτικού προσωπικού, ούτε για «τα γκαζάκια», συχνά μάλιστα χρησιμοποιεί τα φαινόμενα αυτά για να εντείνει (και νομοθετικά) τον αυταρχισμό του. Αυτό που το φοβίζει πραγματικά είναι εάν η λαϊκή αγανάκτηση μπει σε άλλα κανάλια, αυτά του οργανωμένου, μαζικού, ενωτικού κινήματος, που δεν θα βάζει απλά ως στόχο «να δικαστούν οι κλέφτες», ούτε και σε πολιτικό επίπεδο «ν’ αλλάξει ο Μανολιός», αλλά τον ίδιο τον πυρήνα της εξουσίας του που είναι τα κέρδη των λίγων σε βάρος των πολλών !
Και  για  να τελειώσουμε με ιστορία, να αναφέρουμε δύο παραδείγματα. Στη χώρα μας «η δίκη των 6» χρησιμοποιήθηκε ως «εκτόνωση» της λαϊκής οργής για  την μικρασιατική καταστροφή και ταυτόχρονα για  τη στήριξη ουσιαστικά  της πολιτικής «καθεστυκυίας τάξης». Στη Γαλλία η γκιλοτίνα χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για την προστασία της αστικής επανάστασης και για το στέριωμα της νέας εξουσίας του κοινωνικού συστήματος (Καπιταλισμός) που προέκυψε από το γκρέμισμα της Φεουδαρχίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου