Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Γιάννη Πανούση, μίλα για τον μεγάλο δουλέμπορο

Ένα βασικό πρόβλημα της διαχρονικής πολιτείας της Αριστεράς συνοψίζεται στην φράση «όταν οι ιδέες μας συγκρούονται με την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Όπου ιδέες, βάλτε ιδεοληψίες κι είσαστε μέσα. Με κόπο, χρόνο, προσωπικό, μέσα και χρήμα, που διέθεσε ο λαός από το υστέρημα του, η Αστυνομία μάζεψε από τους δρόμους χιλιάδες παράνομους αλλοδαπούς και τους έθεσε σε περιορισμό σε κέντρα κράτησης μέχρι να απελαθούν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δια του αρμοδίου υπουργού της, του Γιάννη Πανούση, ήδη κατά κύματα τους απελευθερώνει και ειδικά από την Αμυγδαλέζα, τους μεταφέρει με λεωφορεία και τους αφήνει στην πολύπαθη Πλατεία Ομονοίας. Το κέντρο της πρωτεύουσας θα ζήσει πάλι «μεγάλες» στιγμές. Αντί να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης, να βελτιώσει και επιταχύνει τις διαδικασίες διεκπεραίωσης των αιτήσεων ασύλου, να βρει τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος των ανηλίκων κρατουμένων, διαλέγει την χείριστη λύση, ενάντια στα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, ρίχνοντας μπόλικο βρώμικο νερό στον μύλο της Χρυσής Αυγής.
Επιλέγει αυτή την λύση, εξαγγέλοντας ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας, δημιουργώντας έναν κράχτη για να έλθουν κι άλλοι μουσαφιραίοι, απλοί οικονομικοί λαθρομετανάστες, που θα καταστρέφουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, θα δηλώνουν ως συνήθως ψευδή ηλικία, ψευδή καταγωγή και θα υποβάλλουν μαϊμού αιτήσεις ασύλου σε βάρος των αληθινά δικαιουμένων προσφύγων, θύματα άγριων πολέμων και σφαγών, κυρίως από τους ισλαμοφασίστες του ISIS.
Τα κύματα που έρχονται από το Πακιστάν το Μπαγλαντές, το Αφγανιστάν, την Αφρική, δεν διαμετακομίζονται με διηπειρωτικούς πυραύλους. Φτάνουν αεροπορικώς ή οδικώς χωρίς βίζα στην Τουρκία και μετά, με αντάλλαγμα μερικές χιλιάδες δολάρια, που τα μοιράζονται πολιτικοί αξιωματούχοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και μαφιόζοι, τους σπρώχνουν στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν χρήμα, υπονομεύουν τον κοινωνικό μας ιστό, δημιουργώντας μια σουνιτική βόμβα στην Ελλάδα, απασχολούν και καταπονούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υποχρεώνουν το κράτος μας να δαπανά πολύτιμους οικονομικούς πόρους.
Η κυβέρνηση μεγαλώνει το πρόβλημα, αντί να κάνει το αυτονόητο, που ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε με στοιχειώδη επάρκεια. Να καταγγείλει παντού, κυρίως στην Ε.Ε., στον ΟΗΕ και σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο την ιταμή, εχθρική και του κοινού ποινικού δικαίου στάση κι ευθύνη της Τουρκίας, η οποία είναι ο μεγαλύτερος δουλέμπορος στον κόσμο. Κυρίως να επιδιώξει την επιβολή αυστηρών πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων στην Άγκυρα, η οποία, εκτός από την άμεση παντοιοτρόπως υποστήριξη της γενοκτονίας των Χριστιανών και κάθε αντιφρονούντα στην Μέση Ανατολή, επιδίδεται κατ’ επάγγελμα στο trafficking.
Μεγάλο μέρος της αριστεράς, σίγουρα η κυβερνώσα, όπως κι η χαζοχαρούμενη νεοφιλελεύθερη «δεξιά», κωλύονται να επιτεθούν πολιτικά στο τουρκικό κράτος – παρακράτος, διότι ο βλακώδης διεθνισμός τους θεωρεί «εθνικιστική» οποιαδήποτε τέτοια αντιπαράθεση. Προτιμούν να κλείνουν τα μάτια, να αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα, με εγκληματικό τρόπο, κι όχι την αιτία. Αρνούνται να κατανοήσουν πως η ασφάλεια δεν είναι δεξιά ή αριστερή, πως δεν υπάρχει προοδευτική και αντιδραστική καταστολή στην δημοκρατική πολιτεία. Το πρώτο δικαίωμα του πολίτη και το πρώτο καθήκον της πολιτείας είναι η ασφάλεια. Κι η καταστολή ενός τόσο μεγάλου ζητήματος, όπως κι η πρόληψη του, είναι πατριωτικό δημοκρατικό καθήκον. Η χώρα δεν είναι κωλοχανείο, ούτε αμερικάνικο μπαρ να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει, με το κράτος συμμορία της Άγκυρας να κερδοσκοπεί και ταυτόχρονα να μας δημιουργεί μια ασσύμετρη απειλή, αληθινή βόμβα για την εθνική ασφάλεια, για να κάνουν το κομμάτι τους φευγάτοι αριστεριστές και να χτυπήσει διψήφιο η Χρυσή Αυγή.
Κι επαναλαμβάνω πως η στάση αυτή είναι ρατσιστική απέναντι στους νόμιμους μετανάστες και στους αληθινά δικαιουμένους πολιτικού ασύλου, αληθινά θύματα γενοκτονίας και ποικίλων διώξεων στην Συρία και το Ιράκ. Υποχρεώνονται να συνωστίζονται πίσω από παράνομους οικονομικούς μετανάστες, που απλά επιζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασία στην Ευρώπη και κοινούς κακοποιούς που έχουν έρθει για εγκληματικό τουρισμό, κλέβοντας, σκοτώνοντας, ληστεύοντας, πουλώντας γυναίκες, ναρκωτικά και λαθραία ή αποτελώντας οι ίδιοι μέλη δουλεμπορικών εγκληματικών οργανώσεων. Και δεν μπορεί το κράτος να γίνεται αβανταδόρος της μαύρης εργασίας, των δουλεμπόρων και να κλείνει τα μάτια στον μεγαλύτερο δουλέμπορο, το τουρκικό κράτος.
Κι αν ο Γιάννης Πανούσης, μια μεγάλη απογοήτευση, που θεωρούσα σοβαρότερο και νουνεχή, κινείται τελικά με ιδεοληψίες και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κατάματα την αλήθεια, έχω άλλη απαίτηση από τον Νίκο Κοτζιά, που και γράμματα γνωρίζει και δεν ανήκει στους εθνομηδενιστές. Μάλλον είναι και περισσότερο αρμόδιος να καταγγείλει διεθνώς τον μεγάλο δουλέμπορο στο όνομα της Πατρίδας και να απαιτήσει κυρώσεις σε βάρος του κράτους - συμμορία.
Σε όλα αυτά βέβαια απαθείς παρατηρητές οι ασυμβίβαστοι πατριώτες των ΑΝΕΛ, στο σπαθάκι των οποίων οι μύγες πλέον καβαλιούνται και κάνουν πάρτυ…
(Δημοσιεύεται στη «Δημοκρατία»)
Υ.Γ Το άρθρο του Φαήλου γράφτηκε πριν από τον σάλο που ξέσπασε με την εντολή να αφεθούν ελεύθεροι όσοι μετανάστες βρίσκονται σε κέντρα κράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου