Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο ρυπαρός κόσμος της «ενημέρωσης»

«Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ είναι το μακρύ χέρι του γραφείου Τύπου του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ καθοδηγούν τα ΜΜΕ της Ε.Ε. σ' αυτό το θέμα (Ουκρανία). Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο με τη Ρωσία». Αυτά δεν τα αναφέρει φιλορώσος αυτονομιστής της Ουκρανίας ή Ρώσος αξιωματούχος.
Αποτελούν απόψεις του Ούντο Ουλφκότε, ο οποίος με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» σκιαγράφησε ένα ζοφερό τοπίο, εκείνο του εξωνημένου, διεφθαρμένου, πλήρως ελεγχόμενου από άνομα συμφέροντα ευρωπαϊκού Τύπου.
Ο Ούντο Ουλφκότε δεν είναι κάποιος «έξω από τον χορό». Ως αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» («FAZ») πέρασε σημαντικό κομμάτι της ζωής του σ' αυτόν τον ξέφρενο χορό της κατασκοπίας, της προπαγάνδας, του άφθονου μαύρου χρήματος και του εύκολου σεξ, το οποίο αξιοποιείτο από το ΔΝΤ ως εργαλείο εκβιασμού για τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στα ακόλαστα πάρτι που διοργάνωνε για να τους παγιδεύσει.
Η ειλικρίνειά του σοκάρει: «Εχω υπάρξει ένας διεφθαρμένος δημοσιογράφος για 17 χρόνια. Και ποτέ δεν έχω γνωρίσει έναν δημοσιογράφο που θα αρνιόταν να δωροδοκηθεί για ένα θέμα με χρήματα, σεξ ή κάποιο μεγάλο δώρο».
Είναι σημαντικό να διαδοθεί αυτή η εκμυστήρευση του ανθρώπου, που προσπαθεί να ξεπλύνει ακαθαρσίες 17 ετών από τη συνείδησή του μέσω των αποκαλύψεών του. Διαβάζοντας το απόσταγμα των εμπειριών αυτού του σημαντικού παράγοντα του γερμανικού Τύπου, καταλαβαίνουμε πόσο σάπια, σαθρή και εύθραυστη είναι η δομή της πολεμικής μηχανής που πορθεί τα τείχη των συνειδήσεών μας.
Οι «βαρύγδουποι», οι «έγκυροι», οι «διεθνώς αναγνωρισμένοι» δημοσιογράφοι, οι οποίοι λατρεύουν να δυσφημούν την Ελλάδα και να πουλάνε «σοβαρότητα» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ξεπουλημένα ανθρωπάκια, πράκτορες σκοτεινών υπηρεσιών μ' ένα σωρό σκελετούς στις ντουλάπες τους και ανομολόγητα... χούγια.
Η επίγνωση της αθλιότητάς τους ενδυναμώνει το ισχυρότερο όπλο μας: την αίσθηση ότι βρισκόμαστε εν δικαίω. Επίσης, σχεδόν υποχρεώνει τον καταναλωτή «ενημέρωσης» να είναι δύσπιστος και να έχει κριτική στάση απέναντι σε ό,τι του σερβίρουν τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου