Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Η ξεφτίλα απέκτησε πρόσωπο και είναι...

Σε αυτή την μικρή χώρα, όπου οι λέξεις δεν αρκούν πια για να αποδώσουν με επάρκεια την πραγματικότητα, έρχονται οι εικόνες για να βοηθήσουν τον ιστορικό παρατηρητή του παρόντος και του μέλλοντος. Έτσι, αφού λέξεις όπως απατεώνας και προδότης οριοθετήθηκαν με επάρκεια, ήρθε η σειρά να "τακτοποιηθεί" και η λέξη "ξεφτίλα" (με όλα τα παράγωγά της)...

Η ξεφτίλα είναι να είσαι πρωθυπουργός της χώρας, και να πανηγυρίζεις πάνω στα ερείπια που δημιούργησες... 
Η 
ξεφτίλα είναι να αποτιμάς τις απολύσεις, το μακέλεμα μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τους 2.100.000 άνεργους, τις 6.000 αυτοκτονίες, την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, τους 300.000 νέους μετανάστες, τα εκατομμύρια τους νεόπτωχους, όλα αυτά, για μερικές δεκάδες ή ελάχιστες εκατοντάδες ευρώπου υπόσχεσαι ότι θα δώσεις ως αντίδωρο, ως ανακούφιση (ντροπή, σιχαμένε!) στους ανθρώπους που 
και εσύ κατέστρεψες και που ακόμα κι αυτά τα λίγα, λες ψέματαδεν θα τα δώσεις!  Θα θέσετε τέτοια κριτήρια και προϋποθέσεις που είναι ζήτημα αν στο τέλος τα εισπράξουν ''ζωντανά'', στο χέρι, λίγες χιλιάδες δικαιούχοι! 
Η ξεφτίλα είναι να υποτιμάς την νοημοσύνη του λαού πάνω στον οποίο άρχεις(;;;), και ναμοιράζεις τα ψέματά σου καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια στην προεκλογική περίοδο, που θα υλοποιήσεις όσο και τα 18 προεκλογικά σου σημεία, αλλά στο μεταξύ θα έχουν περάσει οι εκλογές, και ελπίζεις ότι την ''δουλειά'' σου θα την έχεις κάνει! 
Η ξεφτίλα είναι να κρύβεις από τον λαό τις συμφωνίες που έκανες μόλις χθές, και ν' ανακοινώνειςπερήφανα(!), ότι το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος (του ποιού;) θα πάει για τηναποπληρωμή μέρους του χρέους προς τους τοκογλύφους, ''κατά τα συμφωνηθέντα''!
Και επισείεις αυτό το ''κατά τα συμφωνηθέντα'' ως Βίβλο, αλλά αποσιωπάς ποιός συμφώνησε αυτά τα ''συμφωνηθέντα''!  Ο λαός, ή εσύ και οι υπόλοιποι δωσίλογοι;
Και θες να ξεχνάς το πώς γίνανε αυτά τα ''συμφωνηθέντα'' εφαρμοστικοί νόμοι: με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και με εκφοβισμούς και εκβιασμούς και  ''ναι σε όλα'' των επίορκων βουλευτών, που πολλοί απ' αυτούς κατεβαίνουν τώρα ως υποψήφιοι δήμαρχοιγια να ξεπλυθούνστην κολυμπήθρα των εκλογών απ' την βρωμιά εκείνου του ''ναι σε όλα'', και να διασώσουν το τομάρι τους (τα τομάρια)!
 
Η ξεφτίλα είναι να καμαρώνεις γι αυτό που είσαι, για αυτό που έγινες, έτσι όπως έγινες:
με την ψευτιά, την πολιτική αγυρτεία και την υποστήριξη των δανειστών και  επικυρίαρχων της χώρας!
 
Η ξεφτίλα είναι να λέγεσαι Ψευταράς, και να είσαι ''πρωθυπουργός'' αυτής της χώρας!
 
Το όνομά σου θα μείνει ανεξίτηλο στην Ιστορία, πλάϊ-πλάϊ και ισάξιο του Ηρόστρατου, του Εφιάλτη, του Πηλιογούση,
του GAP και των λοιπών ομοίων σου.. 
Υ.Γ. Και λίγη Ιστορία:  Ο Ηρόστρατος από την Έφεσο, όπως είχε δηλώσει, προκειμένου να μείνει το όνομά του στην Ιστορία, έφθασε στο σημείο να πυρπολήσει, το 356 π.Χ. τον Ναό της Αρτέμιδαςστην Έφεσο, ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας.  Οι Εφέσιοι τον συνέλαβαν, τον θανάτωσαν καιαπαγόρευσαν τη μνεία του, η οποία όμως διατηρήθηκε στηλιτεύοντας για πάντα την ανόσια πράξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου