Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αποφαση για την δήθεν παραγραφή των εγκλημάτων Παπακωνσταντίνου: Ήρθε η ώρα να αποδείξει η δικαιοσύνη ότι μπορεί να σώσει την πατρίδα.

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για το ζήτημα της παραγραφής ή μη των κακουργηματικών κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν ονόματα συγγενικών του προσώπων.

Έχουν προηγηθεί “περίεργα” δημοσιεύματα από ελεεινές φυλλάδες που σε κάθε ευκαιρία συκοφαντούν την δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, με προφανή σκοπό να εκβιάσουν την φυγάδευση του άθλιου εγκληματία.

Εάν η δικαιοσύνη κάνει το ολέθριο λάθος να ενδώσει στις απειλές και τις πιέσεις, τότε δεν υπάρχει καμμία ελπίδα για την Ελλάδα. Η διολίσθηση στο χάος μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Ας μην ξεχνάμε πως ιστορικά, οι καταστάσεις χάους στην Ελλάδα δεν επήλθαν από λαϊκές κινητοποιήσεις σε ομαλές καταστάσεις, αλλά ακολούθησαν την συνολική κατάρρευση των θεσμών.

Σήμερα που οι θεσμοί καταρρέουν, η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο προπύργιο που ακόμα κρατά. Έστω και αν υπάρχουν κάποιες κραυγαλέες απόπειρες από μεμονωμένα στελέχη της που εξοργίζουν (ΕΛΣΤΑΤ, PROTON κλπ). Μπορεί η πολιτική διαφθορά να “ξεφορτώθηκε” τον ηρωϊκό εισαγγελέα Πεπόνη, τον εισαγγελέα που οδήγησε δεκάδες πολιτικών εγκληματιών (όπως και τον Παπακωνσταντίνου) ενώπιον της τιμωρίας, αυτό δεν σημαίνει ότι κατόρθωσαν να εξοντώσουν τον θεσμό για να γλιτώσουν. Ήρθε η ώρα να αποδείξετε πως πίσω από κάθε έδρανο υπάρχει ένας Πεπόνης. Αποφασισμένος να προασπίσει την πατρίδα του, τους συνανθρώπους του και να αποδώσει δικαιοσύνη.

Τυχόν απόφαση για παραγραφή αυτών των εγκλημάτων, θα δώσει την ώθηση στο τελικό μέρος του σχεδίου που θα οδηγήσει την πατρίδα σε Εθνική καταστροφή. Αυτό επιδιώκουν οι αρχιτέκτονες του χάους.
Ο αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, με έγγραφο του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, χωρίς να εκφράζει άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής, ζητεί να επίλυσει το καυτό θέμα της παραγραφής (εξάλειψη του αξιοποίνου) το επίμαχο Συμβούλιο του Ανωτάτου Διακστηρίου.
Ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης έκρινε αναγκαίο πριν ξεκινήσει ο ίδιος την ανάκριση να έχει επιλυθεί αυτό το σοβαρό νομικό ζήτημα, ώστε να αποφευχθεί η διενέργεια άσκοπων ανακριτικών ενεργειών.
Το νομικό ζήτημα που ανακύπτει συνδέεται με τη Βουλή της μιας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Και αυτό γιατί σύμφωνα με άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία χάνει το δικαίωμά της να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην υπουργού.
Με βάση τα νέα δεδομένα η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλοπούλο, ο οποίος θα διατυπώσει την πρότασή του για το μείζον αυτό θέμα στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο στη συνέχεια με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφασίζει για το εάν έχει επέλθει ή όχι παραγραφή των αδικημάτων που βαρύνουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Δώστε τους διεφθαρμένους την απάντηση που πρέπει. Μόνον εσείς μπορείτε να “Ξεβρωμίσετε τον τόπο”.

20131013-212131.jpgΑυτός που είναι σιωπηρός και σκύβει το κεφάλι πεθαίνει κάθε στιγμή που το κάνει. Αυτός που μιλάει δυνατά και περπατάει με το κεφάλι ψηλά πεθαίνει μόνο μια φορά.
—Τζιοβάνι Φαλκόνε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου