Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Σφογγοκωλλάριοι του ηγεμόνα και ερπετά για πάντα, ακόμη και το Πάσχα


Ο σφογγοκωλάριος του βυζαντινού αυτοκράτορα ήταν μεν ένα ερμητικά κλειστό επάγγελμα της εποχής, αλλά ταυτοχρόνως αποτελούσε και ένα υψηλό αξίωμα που έχαιρε μεγάλης εκτιμήσεως και κοινωνικής αναγνώρισης. Ήταν μεγάλη τιμή και τέχνη να σκουπίζεις τον κώ.. του αυτοκράτορα μετά την αφόδευση. Αν τύχαινε δε ο απλός πολίτης να έχει και κανένα «κονέ» με τον σφογγοκωλάριο ήταν η καλύτερη πρόσβαση απ’ευθείας στον πισινό της εξουσίας και είχε κάνει την τύχη του..
Δυστυχώς σήμερα το αξίωμα αυτό έχει πέσει πολύ χαμηλά.. Έχει απαξιωθεί εντελώς.. Έχει χάσει την κοινωνική αναγνώριση και την αίγλη του και το κυριότερο, λόγω του μνημονίου, έχει καταντήσει και αυτό ένα ανοιχτό και ελεύθερο επάγγελμα στο οποίο μπορεί να μπει και να διαπρέψει οποιοσδήποτε δημοσιογράφος.. Αρκεί να σκουπίζει τα skata της εξουσίας δημοσίως από τα παράθυρα της τηλεόρασης χωρίς ίχνος ντροπής και κοινωνικής συνείδησης..
Οι γνωστοί σφογγοκωλάριοι και τα ερπετά δύο συγκεκριμένων καναλιών, επί 4 συνεχείς ημέρες από την μεγάλη Τετάρτη μέχρι σήμερα μεγάλο Σάββατο, πρωί-μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ, αναπαράγουν τις δηλώσεις του Γιάννη Μιχελάκη, εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τον Αλογοσκούφη και την απογραφή του 2004 με σχόλια, mot a mot ολόιδια, όπως τους  έδωσαν τα κείμενα. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει άλλη είδηση, δεν υπάρχει μνημόνιο, δεν υπάρχει κόσμος και κοσμάκης που ταλανίζεται στον κυκεώνα της Πολιτικής ΓΑΠ, δεν υπάρχει ακρίβεια, δεν υπάρχει ένδεια, δεν υπάρχει κυβερνητική κρίση, δεν υπάρχει Πάσχα…………………όλα τα κακά συμβαίνουν στην Νέα Δημοκρατία.
Φτού σας μη σας ματιάσουμε δημοκράταροι της ενημέρωσης και της αντικειμενικότητας. Παραπροκαλείτε τους πολίτες. Δε νομίζετε ότι είστε πλέον όχι μόνο βαρετοί άλλά άχρηστοι και περιττοί;  
Amphiaraos
                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου