Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Mεγάλη εαρινή επίθεση ετοιμάζουν τα τουρκικά Επιτελεία κατά του ΡΚΚ στις κυριότερες βάσεις του



ImageMεγάλη εαρινή επίθεση κατά θέσεων του ΡΚΚ στο Ιράκ και στους θύλακες που θεωρούνται "ζωντανοί" και επιχειρησιακοί στην νοτιοανατολική Τουρκία προετοιμάζει, σύμφωνα όσαν έχουν διαρρεύσει από τα τουρκικά Επιτελεία στα τουρκικά ΜΜΕ. Η επίθεση αναμένεται να εκδηλωθεί σε ένα χρονικό "παράθυρο" μεταξύ αρχών Μαρτίου και αρχών Απριλίου. Το παράξενο είναι ότι αφέθηκε να διαρρεύσει η επιχείρηση. Μετά από μία "δύσκολη" άνοιξη, πέρσι το PKK κήρυξε μονομερή εκεχειρία από τις 13 Αυγούστου του 2010. 
Ενδεικτικό των προετοιμασιών του τουρκικού στρατού αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες είναι η κατασκευή εκατοντάδων νέων....

στρατιωτικών φυλακίων στις περιοχές Batman, Μπίγκολ, Ντιγιαρμπακίρ, Χακάρι, Σιρνάκ, Σιίρτ, Mus, Ερζερούμ, Καρς, Dersim και Urfa και η διάθεση 650 εκατ. δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε, για τη συντήρηση των υπαρχόντων οχυρών θέσεων.

Επίσης, για φέτος προβλέπεται η οργάνωση επαγγελματικών στρατιωτικών μονάδων, συνολικής δυνάμεως αρχικά 10.000 ανδρών, οι οποίοι θα αμείβονται με τον εξαιρετικά υψηλό μισθό για τα τουρκικά δεδομένα των 1.700 δολαρίων τον μήνα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μονάδες αυτές αρχικά θα αναπτυχθούν στις περιοχές Χακάρι, Σιίρτ και Σιρνάκ. Είναι γεγονός ότι και οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν πληροφορηθεί την μετακίνηση δύο μονάδων των ειδικών δυνάμεων σε περιοχές που γειτονεύουν με την ζώνη επιχειρήσεων, ενώ επίσης υπάρχουν πληροφορίες για είσοδο στο Ιράκ ομάδων των τουρκικών δυνάμεων με αποστολές στοχοποίησης.
Επίσης έχουν ενταθεί οι ασκήσεις που προβλέπουν στενή συνεργασία της Αεροπορίας σε αποστολές υποστήριξης μικρών μονάδων χερσαίων δυνάμεων, όπως αυτές που στέλνονται μέσα στο Ιράκ στις αποστολές κατά των στρατοπέδων του ΡΚΚ.Η Άγκυρα είναι γεγονός ότι ζητεί να επισπευθούν παραδόσεις ελικοπτέρων, συστημάτων τηλεπικοινωνιών κλπ εξοπλισμού κατάλληλου για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου