Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Ο διχασμός σκοτώνει!

Οι Ελληνες έχουν αναρίθμητα πλεονεκτήματα και ελάχιστα, πλην ολέθρια, ελαττώματα. Αυτά τα λίγα ψεγάδια στην εικόνα μας έχουν προκαλέσει περισσότερα δεινά απ' όσα μπορούν να αντέξουν συνήθως οι κοινωνίες.

Ο Ελληνισμός επιζεί και καθορίζει την πορεία του κόσμου διά των επιτευγμάτων των αρχαίων προγόνων μας (θέατρο, επιστήμη, δημοκρατία κ.λπ.), αλλά ο πλανήτης κοντεύει να ξεμείνει από Ελληνες.
Ο βασικός λόγος της μείωσης του αριθμού των ένσαρκων εκπροσώπων του Εθνους μας είναι ο διχασμός. Αυτός έχει εκθέσει διαχρονικά τους ελληνικούς πληθυσμούς σε σφαγές, γενοκτονίες και έχει οδηγήσει σε μεγάλες στρατηγικές ήττες, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν εχθρικές δυνάμεις, όπως οι Ρωμαίοι, οι Φράγκοι, οι Τούρκοι, οι Τεύτονες και άλλοι πολλοί, που ταξίδεψαν στα εδάφη μας με το σπαθί στο χέρι και έφυγαν με αίμα αδελφών μας στα ρούχα τους και θησαυρούς του τόπου μας στις αποσκευές τους.
Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανέναν εχθρό μας να διχαστούμε ξανά. Δεν θα κάνουμε ποτέ ξανά το «τερέν» φιλικό για κανένα δίποδο αρπακτικό, που θέλει να λεηλατήσει τα σπίτια μας και να αφανίσει το Γένος μας. Δεν θέλει προσπάθεια. Μόνο αυτοσυγκράτηση και ανοχή στη διατύπωση διαφορετικής άποψης.
Οσοι υποστηρίζουν το «ναι» δεν είναι γερμανοτσολιάδες, πλούσιοι, κατεστημένο, δειλοί. Είναι οικογενειάρχες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νοικοκυρές, επιχειρηματίες αλλά και άνεργοι, που εκτιμούν ότι η αποδοχή της πρότασης Τσίπρα στο δημοψήφισμα θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε αλβανοποίηση, σε πείνα και διεθνή περιθωριοποίηση.
Οι οπαδοί του «όχι» δεν είναι σταλινικοί, οπαδοί της Βορείου Κορέας και επίδοξοι μιμητές του Ενβέρ Χότζα. Είναι συμπατριώτες μας που δεν αντέχουν άλλο την αφαίμαξη από τους Γερμανούς και την περιφρόνηση από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία.
Την επομένη του δημοψηφίσματος και οι μεν και οι δε θα είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι, αν έχουν έστω ένα δράμι μυαλό, να συνυπάρχουν αρμονικά. Μπορεί να διαφωνήσουν σήμερα, με κόσμιο τρόπο και επιχειρήματα. Ας μην πριονίσουν όμως το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου