Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Αντώναρος: Έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους

Σε αναλυτικό κείμενο το οποίο ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος εξέφρασε τις θέσεις του για την επόμενη μέρα στη ΝΔ.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως αυτό που προέχει είναι ασφαλώς να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους, αλλά αμέσως μετά θεωρεί απαραίτητο να διεξαχθεί συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
με μικρη καθυστέρηση σας ενημερώνω για ορισμένα στοιχεία της χθεσινης μου τοποθέτησης στη συνέντευξη με τον Αιμίλιο Λιάτσο κα προσθετω μερικά επιπλέον σχόλια και επισημάνσεις:
1. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους και πιστωτές που θα ειναι ωφέλιμη για τη χώρα και τους πολίτες και θα διασφαλίζει σε βάθος χρόνου την παραμονή μας στην ευρωζώνη.
2. Όμως: ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΟΚΤΩ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
** Συνεδρίου που θα συζητήσει τον πολιτικό επαναπροσδιορισμό και θα επανακαθορίσει την φυσιογνωμία της Κεντροδεξιάς με βάση τις ιδρυτικές αρχές και αξίες του Κωνστναντίνου Καραμανλή.
** Συνεδρίου που θα αντικατοπτρίζει πειστικά και πέρα απο οποιαδήποτε αμφιβολία τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της Κεντροδεξιάς και θα έχει επικαιροποιημένη σύνθεση.
3. Στη Κεντροδεξιά γίνονται δεκτοί όσοι προέρχονται απο τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι της παρυφές της δημοκρατικής δεξιάς. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να ανεχθούμε ως κυρίαρχη τάση ακροδεξιές φωνές αλλα και νεοφιλελευθερες αντιλήψεις. Ούτε όσους επιχειρούν με περισσή αυταρέσκεια να μας προσφέρουν με κραυφές μαθήματα πολιτικής ηθοποιίας. Ειδικά όταν είναι νεοφερμένοι στοη μεγάλη μας παράταξη και τα διαπιστευτήρια τους χωλαίνουν. Απαιτείται σεμνότητα.
4. Η Νέα Δημοκρατία ως κεντρικός κομματικός φορέας της Κεντροδεξιάς ηταν και πρέπει να ξαναγίνει η παράταξη της μετριοπάθειας, του συναινετικού και ηπιου λογου, της συνθεσης απόψεων. Εγινε πλειοψηφικό ρευμα καθέ φορά που η ηγεσία της ήξερε να συνθέτει και να συνενώνει, όχι να διαιρεί και να αποκλείει.
5. Με τη σημερινή της μορφή και με τη συχνά εμμονική και κυνική υπεράσπιση και παρουσίαση οικονομικών στοιχείων η Νέα Δημοκρατία δεν ειναι ελκυστική πολιτικη δύναμη και φύσικα δεν γίνεται αποδεκτή ως πειστική εναλλακτική δύναμη απο τη πλειονότητα των πολιτών της χώρας παρά τη συχνά αλλοπροσαλλη πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης.
6. Τέλος: Χωρίς επανακτηση της κοινωνικής της ευαισθησίας που τη χαρακτήριζε διαχρονικά μεχρι το 2009 η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ξαναβρεί τη χαμένη επαφή της με τους πολιτες. Στην πολιτική δεν φθάνει να ευημερούν οι αριθμοί ῏῏όπως ενδεχομένως πιστεύουν κάποιοι. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την βεβαιότητα ότι οι πολιτικές δυνάμεις που αποζητούν να τους εκπροσώπησουν νοιάζονται γι αυτούς. Διαφορετικά τους γυρνουν τη πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου