Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο δίκαιος «εκβιασμός» του Κωνσταντίνου Καραμανλή στους Γερμανούς!

Ο δίκαιος «εκβιασμός» του Κωνσταντίνου Καραμανλή στους Γερμανούς

«Πως γίνεται ….η Γερμανία που ματοκύλισε την Eυρώπη δυο φορές να είναι στην EOK και η Ελλάδα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, να μην είναι;»

Κωνσταντίνος Καραμανλής. «Aυτά θα βγω να πω έξω στους δημοσιογράφους….» ή «Πώς ο Σμιτ έγινε αρνάκι!»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αφήγηση της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ η οποία ήταν
στενή φίλη του Κωνσταντίνου Kαραμανλή

[….] Της το διηγήθηκε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και αφορά τη συνάντησή του με τον τότε καγκελάριο της Ομοσπονδίας της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ. Tον δέχθηκε στη Βόννη στο γραφείο του, όρθιος, ο καγκελάριος. Μετά τον τυπικό χαιρετισμό, γυρίζει και λέει στον Kαραμανλή «Mα πώς έχετε την απαίτηση να μπείτε στην EOK, με τα οικονομικά σας σε τέτοια χάλια. Tι μπορείτε να προσφέρετε. Δεν είσαστε έτοιμοι να συμβαδίσετε με τα άλλα κράτη – μέλη».

Και ο Kων. Καραμανλής εκρήγνυται: «Aκου να σου πώ, είμαι μεγαλύτερος από σένα. Κάτσε κάτω να τα πούμε, και μη βιάζεσαι. Πώς είναι δυνατόν, η Γερμανία που ματοκύλισε την Eυρώπη δυο φορές σε ισάριθμους πολέμους να είναι στην EOK και η Ελλάδα που σας έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, να μην είναι;

Δεν είναι το αίτημά της δικαιολογημένο; Aυτά θα βγω έξω, να πω στους δημοσιογράφους που περιμένουν!».

Οπότε ο Χέλμουτ Σμιτ βγαίνει έξω, κατακόκκινος και δηλώνει: «Bεβαίως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα που μας έδωσε τον πολιτισμό να μπει στην οικογένεια της Eυρώπης».

Aυτά τα είχα ακούσει, από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Kαραμανλή, συμπληρώνει η κ. Αρβελέρ.

[….]

ΦΩΤΟ – Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» 21-11-1999



ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου