Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Άδωνις: «Πώς γίνεται να έχω συνθλίψει τη δημόσια υγεία αφού είμαι όλη μέρα στα κανάλια;»!


Τη δική του εξήγηση-απάντηση σε όσους τον κατηγορούν για τις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του, προσπάθησε να δώσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι… δεν γίνεται να έχει καταστρέψει την δημόσια υγεία αφού είναι όλη μέρα στα κανάλια!
 
Με μία λογική οξύμωρου αναμεμιγμένου με παραλογισμό, ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση-σπαζοκεφαλιά:
 
«Από τη μία οι πολιτικοί μου αντίπαλοι με κατηγορούν ότι μέσα σε οκτώ μήνες έχει συνθλίψει τη δημόσια υγεία, άρα έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα. Από την άλλη ακούω "μα πότε προλαβαίνει να ασχολείται αφού είναι όλη μέρα στα κανάλια;". Ή το ένα θα συμβεί ή το άλλο!», είπε ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
 
Όταν, μάλιστα, άκουσε τη λέξη «πειράματα» στο χώρο της υγείας απάντησε: «Η μεταρρύθμιση έχει κάποια βήματα.
 
Να γιατί βγαίνω στα κανάλια, προσπαθώ να τα εξηγήσω αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Ποτέ δεν είπε κανένας ότι θα έμενε ο ΕΟΠΥΥ για πάντα αγοραστής και πάροχος.
 
Από την πρώτη ημέρα ιδρύσεώς του ο στόχος ήταν να γίνει μόνο αγοραστής.
 
Το 5ευρω θα μπει όταν θα γίνει οργανική συνένωση των συστημάτων. Θα μπει ο οικογενειακός γιατρός, που θα σημαίνει ότι θα μπορείς να γράψεις τα φάρμακά σου στο σπίτι τσάμπα.
 
Θα δίνεις τα 5 ευρώ στα πολυϊατρεία όταν θα έχεις να κάνεις κάτι σοβαρότερο, όπως να σου βάλουν επίδεσμο. Άλλωστε το 5ευρω είναι και το μικρότερο που υπάρχει στην Ευρώπη, σε άλλες χώρες είναι 17-25 ευρώ», είπε.
 
ps. Kαι αυτο ψεματα , αφού στα περισσότερα κρατη είναι στο 1 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου