Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: "Έκοψαν" τους S-300PMU1 με παρέμβαση ΗΠΑ λόγω Ουκρανίας


Σε κραυγαλέα απόδειξη ότι είμαστε χώρα μειωμένης κυριαρχίας με μία κυβέρνηση που κινείται μεταξύ φοβικής και μειοδοτικής συμπεριφοράς ακόμα και σε ότι αφορά την εθνική άμυνα, εξελίχθηκε η συμμετοχή των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1 στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Μια συμμετοχή που "κόπηκε" την τελευταία στιγμή με παρέμβαση "πέραν του Ατλαντικού" στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ενώ τα συστήματα είχαν μεταφερθεί από την Κρήτη (αλλά δεν είχαν συμμετάσχει στην δοκιμαστική παρέλαση που είχε γίνει στο Τατόϊ λέει η Πολεμική Αεροπορία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες για το αντίθετο).
Απογοητεύοντας αυτές τις δεκάδες πολιτών που "κρυφοκοιτούσαν" από απόσταση την prive κυβερνητική παρέλαση.
Ο λόγος: Η ουκρανική κρίση και η ανάγκη να μην προβληθεί μιας τέτοιας επιχειρησιακής αξίας οπλικό σύστημα από μια χώρα του ΝΑΤΟ στην δεδομένη χρονική συγκυρία!
"Η απόφαση ήταν καυθαρά πολιτική" μεταδίδεται από τα Επιτελεία και εδώ θα πρέπει να απαντήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος.
Και βέβαια χάθηκε η ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα ισχύος προς όλες τις κατευθύνσεις.
Το ερώτημα είναι "Υπάρχει απομείωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας ή της ελληνικής αεράμυνας γενικότερα επειδή δεν παρέλασε ένα οπλικό σύστημα;". Η απάντηση θα ήταν σαφώς "Οχι" αν δεν καταδείκνυε άλλα σημαντικά πράγματα μια τέτοια απόφαση.
Όπως η έλλειψη βούλησης και το επίπεδο παρέμβασης των υπερατλαντικών "συμμάχων" ακόμα και σε τέτοια ήσσονος σημασίας θέματα.
Φαντασθείτε τι γίνεται σε ζητήματα που αφορούν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής άμυνας όταν δεχόμαστε και "σκύβουμε το κεφάλι" ακόμα και στο τι θα παρέλασει και αν θα "κακαρδιστούν" οι Αμερικανοί ή οι Βρετανοί επειδή η Μόσχα τους "πήρε τα σώβρακα" στην Ουκρανία.
Ας σκεφθούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν χρειαστεί να πατηθεί στην πραγματικότητα το κουμπί των S-300PMU1 όταν ακόμα και στην παρέλαση δεν τα αφήνουν να παραστούν.
Αλλά ποιο κουμπί; Τα συστήματα, όπως και τα Tor-M1  βρίσκονται στην ίδια αραχνιασμένη κατάσταση και μερικώς επιχειρησιακή που τα βρήκαν οι Ρώσοι τεχνικοί όταν είχαν έρθει πριν έξι μήνες για να τα "συμμαζέψουν" και να κάνουν την βολή αποδοχής.
Ενώ έχει εγκριθεί η FOS από το ΚΥΣΕΑ "άγνωστες δυνάμεις" μπλόκαραν πάλι την υπογραφή της.
Και όλα αυτά στην επέτειο της εθνικής Παλιγγενεσίας. Όπου το μήνυμα που στέλνεται είναι ότι απλά αλλάξαμε αφέντη. Από τους Τούρκους, βάλαμε τους Φράγκους..
Κατά τα λοιπά η παρέλαση είχε πολλά οπλικά συστήματα και αεροσκάφη, αλλά τι να το κάνεις από την στιγμή που απαγορεύεται η προσέλευση των πολιτών, γίνεται μόνο για μερικές δεκάδες κυβερνητικών στελεχών και για να το δείξουν οι κάμερες της τηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου