Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Μέσα στην εβδομάδα το νέο εξεταστικό – Αντιδρούν οι φοιτητές

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου πρυτάνεων στο Ρέθυμνο, θα δoθούν στη δημοσιότητα οι προτάσεις του υπουργείου παιδείας , για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δήλωσε τη Δευτέρα (18/10) η Άννα Διαμαντοπούλου.

Αναφερόμενη σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και της Πληροφορικής, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση επί διαρροών. «Καμία συζήτηση επί διαρροών δεν έχει νόημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση και ο διάλογος θα ξεκινήσει όταν η ίδια καταθέσει επισήμως τις σχετικές προτάσεις. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο παιδείας θα εμμείνει στο να μείνει προαιρετικό το μάθημα των θρησκευτικών στη Β και Γ λυκείου, ενώ δεύτερες σκέψεις υπάρχουν για το μάθημα της ιστορίας, καθώς είναι πολλοί οι υπέρμαχοι υπέρ της υποχρεωτικότητας του.
Πάντως οι συνεχείς αναβολές στην ανακοίνωση της πρότασης του υπουργείου παιδείας προκαλεί αναβρασμό στην φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτητές επανέρχονται την Τετάρτη (20/10)με συνελεύσεις, για να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε τριήμερες καταλήψεις.
Οι πανεπιστημιακοί, από την πλευρά τους, αναμένεται να κορυφώσουν κινητοποιήσεις τους με την αντί-Σύνοδο που προγραμματίζουν, τις ημέρες της Συνόδου, στην Κρήτη.
Η υπουργός για το ταξίδι στις ΗΠΑ
Κάνοντας εξάλλου έναν απολογισμό της επίσκεψης εργασίας που έκανε στις ΗΠΑ και ειδικά στην Silicon Valley και την Ουάσιγκτον, η υπουργός παιδείας  επισήμανε ότι στόχος είναι να βρεθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας των Ελλήνων ερευνητών, επιστημόνων, φοιτητών κλπ, των οποίων οι πρωτοποριακές ιδέες θα μπορούν κατ΄αρχήν να έχουν ένα βήμα για να γίνονται γνωστές και στη συνέχεια, ενδεχομένως, και να υλοποιούνται.
"Στη Silicon Valley", σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου, "ζουν και εργάζονται σε ζηλευτές θέσεις, εξαιρετικά σημαντικοί Έλληνες καθηγητές, ερευνητές και επιχειρηματίες με σημαντική παρουσία στο χώρο τους, στην κοινωνία τους αλλά και παγκοσμίως".
Εκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στα ελληνικά πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι τα με το υψηλό επίπεδο καθηγητών και φοιτητών, αλλά και το βάθος της θεωρητικής γνώσης που παράγουν σε συνεργασία με τον εντυπωσιακό αριθμό Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών, σπουδαστών και επιχειρηματιών σε όλους τους τομείς στη Silicon Valley, μπορούν να γίνουν και στην Ελλάδα φάρος ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου