Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ποιες τράπεζες απέτυχαν στα τεστ αντοχής


Το δούλεμα συνεχίζεται. Τα κυβερνητικά προπαγανδιστικά ψέματα  δεν λένε να τελειώσουν. Έλα όμως, που αυτή τη φορά τα παπαγαλάκια του «όλα πάνε καλά» διαψεύδονται από την ίδια την ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή ΕΒΑ (European Banking Authority),  που πρόσφατα προχώρησε στα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, και τώρα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.
Όπως λοιπόν ανακοίνωσε η ΕΒΑ, 8 από τις 90 συνολικά ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν στα τεστ αντοχής, και μάλλον δεν μπορούν να επιβιώσουν μιας ακόμη οικονομικής κρίσης.
Η ΕΒΑ, που οργάνωσε, σχεδίασε, και εκτέλεσε τα τεστ αυτά, ανέφερε επίσης πως άλλες 16 τράπεζες βρίσκονται στα κόκκινα. Κάλεσε τις κεντρικές τράπεζες να επιβλέψουν την επίλυση των προβλημάτων έλλειψης κεφαλαίων.
Από τις τράπεζες που απέτυχαν στη δοκιμασία, οι πέντε είναι ισπανικές, η μία αυστριακή, και οι δύο ελληνικές!
Η γερμανική  Helaba αποσύρθηκε από τη διαδικασία, αμφισβητώντας την εγκυρότητά της, και συνεπώς θεωρείται πλέον και αυτή ως αποτυχημένη
Οι τράπεζες που απέτυχαν στα τεστ αντοχής είναι οι εξής:
Στην Αυστρία είναι η Oestereichische Volksbank.
Στην Ισπανία είναι οι Catalunya CaixaPastorUnnimCaja3, και  CAM. Άλλες εφτά ισπανικές τράπεζες κατάφεραν και πέρασαν τη δοκιμασία μόλις και μετά βίας.
Στην Ελλάδα, απέτυχαν η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ), και η EFG Eurobank.
Τώρα, οι τράπεζες θα πιεστούν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους, ασχέτως του πως τα πήγανε στα τεστ. Πάντως όσον αφορά στην Ισπανία, ο κεντρικός τραπεζίτης Miguel Angel Fernandez Ordonez δήλωσε πως δεν υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης των τραπεζών, αφού ήδη ο τραπεζικός τομέας  της χώρας του βρίσκεται σε φάση ολικής μεταρρύθμισης.
Στη Λισαβόνα, η Τράπεζα της Πορτογαλίας ανακοίνωσε πως τουλάχιστον δυο από τις πορτογαλικές τράπεζες θα προχωρήσουν αμέσως σε ενίσχυση των κεφαλαίων τους.
Στην Ιταλία, που μόλις εγκρίθηκε από τη βουλή το νέο πακέτο λιτότητας, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε πως οι τράπεζες της χώρας πέρασαν τη δοκιμασία με επιτυχία, και μάλιστα με μεγάλη  διαφορά.
Τα εν λόγω τεστ αποτελούν βασικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, σχεδιασμένα να εντοπίζουν τις αδύναμες τράπεζες και να διασφαλίζουν ότι ενισχύονται αρκετά έτσι ώστε να αντέξουν σε μια στάση πληρωμών σε κρατικά ομόλογα από μια χρεοκοπία κράτους, π.χ, Ελλάδα.
Τα φετινά τεστ όμως δεν συμπεριέλαβαν τη παράμετρο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, κάτι που οι αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανή.
Παράλληλα, υπάρχουν κριτικές, όπως αυτή της Standard & Poors, ότι τα τεστ δεν είναι αρκετά αυστηρά. Η απάντηση της ΕΒΑ είναι ότι τα τεστ είναι πραγματικά αυστηρά, και πολύ πιο αυστηρά απ ότι πέρσι.
Το 2010, οι δυο ιρλανδικές τράπεζες Bank of Ireland και Allied Irish Bank, πέρασαν τη δοκιμασία με επιτυχία, όμως λίγους μήνες αργότερα η δεύτερη χρειάστηκε διάσωση από πλευράς του κράτους.
S.A.-BBC

http://www.bbc.co.uk/news/business-14169940

Mαχαίρι έως και 50% στους μισθούς του δημοσίου

Δικαστικοί, στρατιωτικοί αλλά και εργαζόμενοι σε υπουργεία και ΟΤΑ θα νιώσουν τις νέες περικοπές στα εισοδήματά τους. Μειώσεις έως και 50% στο κίνητρο απόδοσης, το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά άλλων ειδικών επιδομάτων
Στέλιος Μπαμιατζής

Μια πλειάδα δημοσίων υπαλλήλων θα υποστούν τις νέες περικοπές στο μισθολόγιό τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρά σε μειώσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίξουν ακόμα και το 50% στο κίνητρο απόδοσης, το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά ειδικών επιδομάτων.
Σε απλή αριθμητική, αυτό σημαίνει απώλειες από 28 έως και 404 ευρώ το μήνα.
Επίσης αποφασίστηκε πως η επιβολή ειδικής εισφοράς υπέρ ανεργίας 3%, στις αποδοχές των υπαλλήλων του δημοσίου των ΝΠΔΔ ΟΤΑ και λοιπούς, έχει αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου του 2011.
Έτσι οι εισφορές 2% υπέρ ανέργων και 1% υπέρ Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που θα παρακρατούνται από τις αποδοχές του μηνός Αυγούστου 2011 και των επομένων μηνών μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011, δεν θα είναι 3% αλλά 7,2%.
"Τώρα, διεξάγεται διαβούλευση με την τρόικα για να δούμε ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για το ενιαίο μισθολόγιο, διότι πρέπει να είμαστε συνεπείς στους δημοσιονομικούς στόχους.
Εάν χρειαστεί να ρυθμιστεί και το ζήτημα αυτό προσωρινά, μέχρι την τελική κατάρτιση του νέου μισθολογίου, θα γίνει η αναγκαία προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο όταν έλθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια", αποκαλύπτουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στην εφημερίδα.
Αναλυτικά οι μειώσεις στους μισθούς
Σημειώνεται ότι το κίνητρο απόδοσης ξεκινά από τα 57 ευρώ για υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, και ανέρχεται στα 64 ευρώ για δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια πάει στα 90 ευρώ για τεχνολογικής εκπαίδευσης και φθάνει τα 100 ευρώ για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Με τη μείωση του κατά 50% θα πέσει στα 28,5 , 32, 45 και 50 ευρώ αντίστοιχα.
Το επίδομα ειδικής απασχόλησης των στρατιωτικών ξεκινά από τα 162,73 και φθάνει τα 375,65 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον βαθμό.
Μετά το ψαλίδισμα θα περιοριστεί μεταξύ 81,37 και 187,83 ευρώ.
Όμως, τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες θα τις υποστούν οι δικαστικοί, αφού είναι εκείνοι με τα υψηλότερα επιδόματα.
Το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης των δικαστικών ξεκινά από τα 404,8 ευρώ (θα πέσει στα 202,4 ευρώ) για Ειρηνοδίκη Δ' και Γ' τάξεως και φθάνει στα 809,6 ευρώ τον μήνα (θα πάει στα 404,8 ευρώ) για τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το επίδομα ειδικής απασχόλησης στους ΟΤΑ κλιμακώνεται μεταξύ 89 και 170 ευρώ τον μήνα και αναμένεται να μειωθεί στα 44,5 και 85 ευρώ τον μήνα κατ΄ αντιστοιχία.
Τέλος, το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων περιορίζεται από τα 208 στα 104 ευρώ.
πηγη

Δήλωση ΣΟΚ: Λοβέρδος: Είπαμε ότι λεφτά υπάρ χουν, ενώ δεν υπήρχαν

%25CE%259B%25CE%25BF.jpg
Δήλωση σοκ έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο οποίος παραδέχτηκε ότι όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση «ήταν δημαγωγικό, λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν».
Και αφού κύριε Λοβέρδε το κόμμα σου αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψέμματατι στην ευχή κάνεις εσύ εκεί;
Εκμεταλλεύεσαι την κοροϊδία του κόσμου και την υφαρπαγή της ψήφου τους για να το 
“παίζεις” υπουργός; Εκμεταλλεύεσαι τα πειθήνια ΜΜΕ για να αναπαράξουν την υποκρισία ως θάρρος γνώμης και ως κοινό ψεμματάκι που όλοι οι πολιτικοί κάνουν ή που αλλιώς μας τα είχαν πει;
Και άντε και το πήρες χαμπάρι. Και είσαι συντετριμμένος για το γεγονός. ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ; Γιατί δεν παραιτείσαι των υπουργικών σου καθηκόντων; Γιατί δεν βγαίνεις στους φίλους σου στο Mega να πεις: κοροϊδέψαμε την κοινωνία, τους δώσαμε ελπίδα, τους κλέψαμε την ψήφο τους, ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ. 
Ξέρεις κάτι υπουργέ Λοβέρδε; Είσαι χειρότερος από αυτούς που δεν το παραδέχονται. Αυτοί τουλάχιστον μπορούν να προσποιηθούν ότι και καλά δεν το είχαν καταλάβει; Είσαι πολύ χειρότερος. Είσαι ψεύτης και υποκριτής εκ προθέσεως και προμελέτης. Και αυτό στο ποινικό δίκαιο επιφέρει τουλάχιστον διπλάσια ποινή. Στην πολιτική είναι μαγκιά;
Για την ιστορία…….Όπως χαρακτηριστικά παραδέχτηκε στην εκπομπή των “κολλητών”, «είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν». Στη συνέχεια δε λέει ότι «την κακή νοοτροπία που υπάρχει τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετία του ‘80», ενώ προσθέτει ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων (προφανώς θεωρώντας ότι όλοι είναι ίδιοι;) Loutraki One

Η βοήθεια της Αμερικής στην απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 με την υπογραφή του γ.γ. του NATO Joseph Lune


Μemo του Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ J. Luns (12-7-1974) προς τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ"... από την επίσκεψη του Υφ. Εξωτερικών κ.Cisco στην Συμμαχία, κατέδειξε την απόφαση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ να τελειώσουν με το Κυπριακό πρόβλημα. Συμφωνήσαμε με τον κ. Cisco να βοηθήσουμε τις Τουρκικές Δυνάμεις κατά την διάρκεια της απόβασης, όπως επίσης και στην βίαιη ανατροπή του Μακαρίου. Josheph Lune" - Χρειάζεται άλλη απόδειξη ή σχόλια;

Ο Αντώνης Σαμαράς και η σπηλιά του Πλάτωνα

Άρθρο στην ισπανική  EL MUNDO
Η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από πλευράς ελληνικής βουλής, δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους. Αυτό που συμβαίνει, μοιάζει κάπως με τη περίφημη αλληγορία του Πλάτωνα για τον μύθο της σπηλιάς.
Οι Ευρωπαίοι, είμαστε σκλάβοι, εκ γενετής αλυσοδεμένοι, και μπορούμε να δούμε μόνο τις σκιές που σχηματίζουν στον τοίχο της σπηλιάς, όλα τα αντικείμενα που μεταφέρουν στα χέρια τους οι διάφοροι υπηρέτες που περνούν απ έξω, Και μάλιστα έχουμε πειστεί, πως όσον αφορά στην ελληνική πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα πέραν των σκιών που βλέπουμε.
Στην ελληνική όμως πραγματικότητα, τα παράδοξα ξεπερνούν τις αντοχές μας. Για παράδειγμα, είναι η πρώτη φορά που ένα τεχνικώς χρεοκοπημένο κράτος, στηρίζεται ως φερέγγυο .
Η ΕΕ επιμένει  στη διάσωση μιας κατεστραμμένης χώρας με ένα δημοσιονομικό έλλειμμα 10% του ΑΕΠ της, και με ένα χρέος ύψους €350 δισ.  που αντιστοιχεί στο 150% του πλούτου που μπορεί η χώρα να παράξει σε ένα έτος. Ακόμη και αν η Ελλάδα ιδιωτικοποιούσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της (αν βρίσκονταν κάποιος να την αγοράσει), δεν θα εξαφάνιζε αυτό το χρέος.
Αυτή η αντίφαση μπορεί να εξηγηθεί από μια άλλη μεγαλύτερη, η οποία είναι ότι σύμφωνα με την Merkel και τον  Sarkozy, το εθελούσιο είναι στην ουσία υποχρεωτικό. Αυτή η αντίφαση έχει επιβεβαιωθεί από τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες, που κλήθηκαν να σβήσουν μέρος του ελληνικού χρέους. Στο φινάλε, δεν μιλάμε για διαγραφή του χρέους, αλλά για μια μεγάλη επιμήκυνση.
Ένα ακόμη παράδοξο έχει να κάνει με την χορήγηση €110 δις στην Ελλάδα πέρσι, που έγιναν καπνός. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που όλος ο κόσμος βιάστηκε να απαλλάξει, θα εφάρμοζε υποτίθεται ένα σχέδιο αυστηρών μέτρων λιτότητας. Όμως παρά τη γενική οργή για τα χτυπήματα εναντίον των Ελλήνων, το σχέδιο αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια παραμορφωμένη σκιά της πραγματικότητας. Ο Ισπανός ευρωβουλευτής López Istúriz αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες πως αντί να καταργήσει 55 δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις ώστε να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, η Αθήνα προχώρησε στη σύσταση 41 νέων δημόσιων φορέων, το ίδιο αυτό  διάστημα.
Ένα άλλο παράδοξο είναι ότι η διάσωση της χώρας στο τέλος θα την πνίξει. Ο αρχηγός του ελληνικού συντηρητικού κόμματος Αντώνης Σαμαράς, έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει πως η αύξηση της φορολόγησης θα εξασθενήσει την οικονομία, και θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή ακόμη περισσότερο.
Αν ο Παπανδρέου ήταν πιο τολμηρός, θα είχε περικόψει τη γραφειοκρατία όχι κατά 15% αλλά κατά 25%, και θα περιόριζε τις ιδιωτικοποιήσεις όχι στα €50 δισ. αλλά στα €300 δισ. των διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου. Σε αυτήν την ελληνική φάρσα, μόνο κάποια ριζοσπαστικά μέτρα θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν τα νούμερα.
Στην αλληγορία του Πλάτωνα, ένας σκλάβος μπορούσε να βγει απ τη σπηλιά, να δει την πραγματικότητα του έξω κόσμου, και στη συνέχεια να επιστρέψει στο σκοτάδι της προκειμένου να προσπαθήσει να εξηγήσει στους συντρόφους του ότι οι σκιές που βλέπουν δεν είναι η αλήθεια. Ότι στον έξω κόσμο υπάρχουν άλλα πράγματα που αποτελούν τη πηγή δημιουργίας αυτών των σκιών.
Οι σκλάβοι θα τον κορόιδευαν, και στη συνέχεια όταν αυτός θα επέμενε να τους απελευθερώσει από την άγνοια και το σκοτάδι, θα άρχιζαν να εξετάζουν το ενδεχόμενος δολοφονίας του.
Μέχρι στιγμής, ο Σαμαράς είναι ο μόνος που βγήκε από τη σπηλιά της Ελλάδας. Και για αυτό τον κατηγορούν ως ανεύθυνο. Ο Παπανδρέου που ανοιγοκλείνει τα μάτια του, βρίσκεται μισός έξω. Οι περισσότεροι όμως Έλληνες και Ευρωπαίοι, είναι ακόμη τυφλωμένοι απ τον ήλιο.

Ευτυχώς που οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα και ούτε θα γίνουν ποτέ!

Indepedence Day
Δεν είμαστε Ελλάδα…» Μ’ αυτή τη φράση ο κ. Ομπάμα επιχείρησε να διασκεδάσει την αγωνία των Αμερικανών για την πορεία της οικονομίας.
O παραλληλισμός είναι  απαξιωτικός για τη χώρα μας.
Ευτυχώς που  οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα και ούτε  θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν!
Είναι  δυνατόν ένα …μειράκιο της παγκόσμιας ιστορίας με μια διαδρομή που ξεκινάει το 1776, να συγκριθεί με έναν πνευματικό τιτάνα  που προσφέρει πολιτισμό εδώ και 3,500 (τουλάχιστον) χρόνια;
Aν από τη γλώσσα που ομιλεί ο κ. Ομπάμα, κατά ένα μαγικό τρόπο,  αφαιρέσουμε τις ελληνικές λέξεις  τότε δεν θα μπορούσε να συνεννοηθεί  ούτε με τα ..παιδιά του!
Θα κατέρρεε η γλώσσα του.
Και εμένα «τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική στις αμμουδιές του Ομήρου…»
Θα έπρεπε να επινοήσει καινούργιες λέξεις για να νοηματοδοτήσει  την πολιτική, την οικονομία, τη φιλοσοφία, την ιστορία, το θέατρο, την ανθρωπολογία, την αστρονομία, τη λογική, τη γεωμετρία, τη γεωγραφία, τη φυσική και …..ών ούκ έστιν αριθμός…
Ο ανιστόρητος, ξεχνάει   ό,τι  ακόμα και το κόμμα του έχει ελληνικό όνομα!
Οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα και για πολλούς άλλους λόγους, που δεν είναι της παρούσης να τους αναφέρουμε.
Η αναφορά του κ. Ομπάμα ήταν άκρως προσβλητική για τη χώρα μας.
Ελπίζω, οι Ομογενείς μας που ζούν στις ΗΠΑ,  να το θυμηθούν στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές και να μην ξεγελαστούν πάλι από τα γνωστά ψεύτικα λόγια που ακούνε δεκαετίες τώρα.
Να θυμηθούν επίσης, ποια χώρα επισκέφθηκε πρώτη,  εδώ στην περιοχή…
Τέλος, έχω την βεβαιότητα πλέον ότι κάτι πρέπει να κάνουμε ως χώρα για να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπειά μας.
Δεν είναι δυνατόν, μακαρίως, να αποδεχόμαστε τον κάθε πολιτικάντη, που για να δικαιολογήσει την αποτυχία του, διασύρει τη χώρα μας λές και είμαστε οι λεπροί της οικουμένης….
Κώστας Ροδινός

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ…. ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



Η Λιάνα Κανέλλη, έβγαλε στην δημοσιότητα και παρέδωσε στην Βουλή μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Στον κατάλογο, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά
στον επικεφαλής της...

Θύρας Λ7.

Ο επικεφαλής της Θύρας Λ7 Τάκης Τ.
φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα
περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές,
ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και άνθρωποι της
νύχτας.
Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα
συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.

Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά, από το 2002 έως το 2005, 186
δισεκατομμύρια δραχμές, χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ,
το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή
των αγώνων, ενώ όπως έγινε γνωστό υπήρξε παίκτης που αποκόμισε
οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε
έναν μόλις χρόνο.

Γυναίκα ατόμου επίσης, που είναι συνεργάτης της Ιντραλότ και έχει άμεση σχέση με τα αθλητικά δρώμενα, κέρδισε μέσα σε μια διετία 11 εκ ευρώ.

ΠΗΓΗ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: "Αθήνα 1941 των ναζί κατακτητών και του 2011 του Μνημονίου... "

Γράφει ο "τρόμο κράτης".
Σκηνή Νο1: Στη χωματερή Άνω Λιοσίων. Κάθε σούρουπο ορδές πεινασμένων ορμάνε στον σκουπιδότοπο εκεί που ρίχνουν αποφάγια, χαλασμένα σκεύη σπιτιού, ληγμένες κονσέρβες και σάπια φρούτα
για να βρουν κάτι για να βάλουν στο στόμα τους. Δύο περιπολικά που γυρνάνε γύρω γύρω από τον ΧΥΤΑ Λιοσίων δεν παρεμβαίνουν ποτέ. Οι αστυνομικοί κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς τους πεινασμένους, απελπισμένους της Αθήνας.

Σκηνή Νο2: Έξω από τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου και ΑΒ στο Περιστέρι. Ώρα 8 το βράδυ. Οι υπάλληλοι βγάζουν τεράστιους κάδους με σκουπίδια και μετά κλείνουν το μαγαζί για να φύγουν. Μία ώρα αργότερα εμφανίζεται η πρώτη ομάδα των πεινασμένων με φακούς που βουτάνε κυριολεκτικά μέσα στους κάδους για κάτι φαγώσιμο. Ακόμα και κόκκαλα ή άχρηστα κομμάτια κρέας από τα...
χασάπικα του σούπερ μάρκετ θα μπουν σε κάτι νάιλον τσάντες που έχουν μαζί τους, για να αποτελέσουν το πιάτο της ημέρας.

Σκηνή Νο3: Οδός 28ης Οκτωβρίου στο Ψυχικό, πίσω από το υπουργείο Άμυνας. Οι Φιλιππινέζες των πλουσίων οικογενειών της περιοχής βγάζουν σε μεγάλες μαύρες νάιλον σακούλες τα σκουπίδια των σπιτιών. Στη γωνία καιροφυλακτεί ένα ζευγάρι πεινασμένων που σέρνει ένα ξύλινο μεγάλο καρότσι. Κάθε φορά που βγαίνει μια σακούλα σκουπιδιών την αρπάζουν, τη βάζουν στο καρότσι και το βράδυ με την ησυχία τους θα ψάξουν να βρουν κάτι φαγώσιμο ή ένα παλιό αντικείμενο που ίσως έχει κάποια αξία.

Τα κτήνη μας έφεραν 70 χρόνια πίσω. Οι κλέφτες και οι λωποδύτες του μέλλοντός μας και των ονείρων μας σπρώχνουν τώρα ένα λαό στην πείνα και την ξεφτίλα.

Αθήνα του 2011 και του Μνημονίου.

Αθήνα του 1941 και των ναζί κατακτητών.

Εβδομήντα χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Τραγωδία.

Πηγη

Tης πέταγαν μπουκάλια με νερό οι "θαυμαστές" της!

Γιούχαραν την Νάντια Γιαννακοπούλου στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Κακήν κακώς έφυγε η Νάντια Γιαννακοπούλουαπό το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, όπου πραγματοποιείται το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού. Αιτία;

Οι έντονες αποδοκιμασίες αγανακτισμένων πολιτών εναντίον της, που την ανάγκασαν να εξαφανιστεί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 200 άτομα ήταν συγκεντρωμένα έξω από το Κάστρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου απόψε ήταν η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού και μόλις τελείωσε η παράσταση άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Όταν η νεαρή βουλευτής του ΠαΣοΚ έφθασε στην έξοδο και την αντιλήφθηκαν οι διαδηλωτές άρχισαν να της πετάνε μπουκάλια νερού, ενώ φώναζαν δυνατά ...
«Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια!».

Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού μάς μετέφεραν ότι η βουλευτίνα κυριολεκτικά έγινε καπνός!

Ο Γιώργος διορίζει την Τίνα στον ΟΑΣΑ με μισθό 300.000 ευρώ και μάγειρα

Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι στέλνει ο πρωθυπουργός την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. 
Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότιη απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ειλημμένη και είναι θέμα λίγου χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η τοποθέτηση της στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός μετά την αποκατάσταση του...
πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Ευρωβουλή θέλει να αποκαταστήσει όλους τους συνεργάτες του με τους οποίους κυβέρνησε την χώρα τους τελευταίους 20 μήνες.

Να σημειωθεί ότι η αμοιβή του πρέσβη στον ΟΟΣΑ είναι 300.000 ευρώ αφορολόγητα καθώς και δωρεάν σπίτι, το οποίο ανήκει στην ελληνική αντιπροσωπεία. Στις παροχές περιλαμβάνετται και αυτοκίνητο με οδηγό και μάγειρα.
Η διάρκεια της θητείας είναι 5 χρόνια. Το διαμερισμα του πρέσβη στον ΟΟΣΑ που ανήκει στο ελληνικό κράτος βρίσκεται στο καλυτερο σημείο της πόλης και ξεπερνά τα 500 τετραγωνικά μέτρα. Τα έξοδα της διαμονής του έλληνα επικεφαλής επιβαρύνουν προφανως την αντιπροσωπεία δηλαδή τους έλληνες φορολογούμενους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αποκαθιστά τους συνεργάτες του στις παραμονές πολιτικών εξελίξεων.
Το 2004, π.χ. μετά την ήττα στις εκλογές από τον Καραμανλή έσπευδε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, τον Σταύρο Λαμπρίνίδη,(τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών) χωρίς ουσιαστική προσφορά στο ΠΑΣΟΚ και πείρα, προκαλώντας την ενόχληση στελεχών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ που εξέλαβαν τον διορισμό εκείνο ώς ένδειξη πολιτκού φαβοριτισμού. Φαίνεται οτι οι περισσότεροι συνεργάτες του ΓΑΠ αντιπαθούν βαθιά τις εκλογικές δημοκρατικές διαδικασίες προτιμώντας σαφώς τα προνόμια που τους απονέμει ο ηγεμόνας!
Ελάχιστοι απο τους συνεργάτες του δοκίμασαν να εκλεγούν προτιμώντας είτε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε τα εξωκοινοβουλευτικά χαρτοφυλάκια. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο διορισμός της κυρίας Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ- με τα τόσα προνόμια- θα εξαγριώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-που βάλλεται απο τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη για τα προνόμια της και ταυτόχρονα αδειάζεται και απειλείται από το δημοψήφισμα του κ. Παπαπανδρέου που προβλέπει την μείωση των εδρών απο τρακόσιες σε διακόσιες. Λέγεται ότι μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εχει πλέον στρέψει την οργή της στον πρωθυπουργό προσωπικά!

iefimerida.gr
 parapolitika