Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Νέα βόμβα για τους Παπανδρέου.




Παρέμβαση εισαγγελέα για την ΜΚΟ της μητέρας του τέως πρωθυπουργού αποκαλύπτει η εφημερίδα Presstime. Μην αποκλείετε να δούμε στους ΝΥΤ νέα “αποκάλυψη”, π.χ. για το σκάνδαλο Κοσκωτά.
20121214-204811.jpg

1,5 δις αποζημίωση ζητά το Μεξικό από τα λαμόγια της Siemens. Και η Ελλάδα κύριε;


Στο ΜΕΞΙΚΟ οι Μεξικανοί εκεί Πατριώτες Πολιτικοί με μήνυση που κατέθεσαν στις 14 Δεκεμβρίου 2012 απαιτούν από τους Γερμανούς της SIEMENS το ποσόν των 1,500,000,000 Δολαρίων Αμερικής. ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πωλείται η πατρίδα…


Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σχέδιο «Πυθία 1» για την δολοφονία του Κ. Καραμανλή


Έτσι για να μην ξεχνάμε... 

Του Σπύρου Τρίψα

Σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τηνκωδική ονομασία «Πυ θία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και να ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα». Άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουα ρίου 2009), ενημέρωνε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η υπηρεσία έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία «ομάδα Εργασίας» της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας»....


Η συγκεκριμένη ομάδα είχε αναπτυχθεί στην Ελλάδα με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρ βάνοφ», διοργανώνοντας κυρίως επιχειρήσεις «αντιπαρακολούθησης». Πρόκειται, δηλαδή, για επιχειρήσεις που ως στόχο είχαν τον εντοπισμό ατόμων ή ομάδων που παρακολουθούσαν τον πρώην πρω θυπουργό, ιδιαίτερα κατά τις μετακινήσεις του, καταγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια οτιδήποτε θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που η προαναφερόμενη «ομάδα Εργασίας» περιέγραψε ως «επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου 2008».

Ωστόσο, στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας και σε μία τουλάχιστον περίπτωση, οι ομάδες των πρακτόρων της FSB και οι άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού αντιπαρατέθηκαν μεταξύ τους στην «περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη δια σταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ». Σύμφωνα με το έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών, κατά τις απογευματινές ώρες και σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς, μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου 2008, έλαβε χώρα μια «ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής» μεταξύ FSB και πρακτόρων Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD, που δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα. «Η εν λόγω ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της “ομάδας Εργασίας“ της FSB που συμμετείχαν στην αναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα, ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό. Λίγες γραμμές παρακάτω το συγκεκριμένο έγγραφο επιβεβαιώνει ότι στόχος των ατόμων του άλλου «Χώρου» ήταν ο κ. Κώστας Καραμανλής, καθώς μέσα στο εγκαταλελειμμένο όχημα βρέθηκαν:

• Χάρτες στους οποίους είχε γίνει λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε κατά τη μετακίνησή του από το Μέγαρο Μαξίμου στο σπίτι του στη Ραφήνα.

• Ο αριθμός των ανδρών της ασφάλειάς του και τα στοιχεία των συνοδευτικών οχημάτων και μηχανών ασφα λείας που συνέθεταν την πρωθυπουργική πομπή.

• Άλλοι χάρτες πάνω στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης που είχαν στοχοποιήσει τον κ. Καραμανλή.

• Κιάλια νυχτερινής όρασης και υλικά καμουφλάζ, όπως εργαλεία μακιγιάζ, μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες και χωρίς διακριτικά κ.ά.

• Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.

• Όπλα τύπου Τοκάρεφ και Καλάσνικοφ, τηλεχειριστήριο, τρόφιμα και σκηνές.

• Εκρηκτική ύλη C-4. Πρόκειται για στρατιωτική εκρηκτική ύλη, η οποία δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

Σχέδιο «Πυθία»

Η επιχείρηση δολοφονίας του κ. Κώ- στα Καραμανλή, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, με «πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργεια κής πολιτικής της χώρας». Δηλαδή, κάποιοι ήθελαν να ανατρέψουν την ενεργειακή πολιτική, μεταχειριζόμενοι όχι πολιτικά, διπλωματικά ή οικονομικά μέσα, αλλά τη φυσική εξόντωση του «στόχου» με «επίθεση». Ειδικότερα, το σχέδιο «Πυθία 1» περιλάμβανε τέσσερα σημεία:

1. Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Σημειώνουμε ότι η υπόθεση αυτή, ενώ βρισκόταν εν εξελίξει αρκετά χρόνια, είδε το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2008, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Καραμανλή.

2. Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.

Υπενθυμίζουμε τις απαγωγές του Γιώργου Μυλωνά (Ιούνιος 2008) και του Περικλή Παναγόπουλου (Ιανουάριος 2009).

3. Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

Το Δεκέμβριο του 2008 η Αθήνα μετετράπη σε πεδίο μάχης με πυρπολήσεις καταστημάτων, περιουσιών ανύποπτων πολιτών από τους γνωστούς-άγνωστους. Στο παρασκήνιο των συγκεκριμένων γεγονότων είχε γίνει πολύς λόγος για την εμπλοκή και «ξένων υπηρεσιών».

4. Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

Καμία θετική έκβαση και δήλωση για τα εθνικά μας ζητήματα, ακόμη και για το ήσσονος, συγκριτικά, σημασίας γεγονός κατάργησης της βίζας για την επίσκεψη Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ.

Όλες οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών προέρχονται από ρωσικές πηγές, και πιο συγκεκριμένα από Ρώσο αξιωματούχο. Ο ίδιος περιγράφει αναλυτικά όλα τα γεγονότα και τη δράση της «ομάδας Εργασίας» της FSB, η οποία, όπως προκύπτει, κράτησε από το Μάρτιο έως και το τέλος του 2008, με τον κ. Καραμανλή να ενημερώνεται για όλα όσα διαδραματίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο κοντά του και τόσο μακριά του συνάμα, μόλις στις 5 Φεβρουαρίου του 2009. Όπως προκύπτει με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο και με δεδομένο ότι όλα αυτά απηχούν την πραγματικότητα, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί αλλά και πολλοί από τους λοιπούς συμμάχους μας όχι μόνο ήταν ενοχλημένοι από τη στάση της κυβέρνησης Καραμανλή στην ενεργειακή πολιτική, αλλά και γενικότερα από την εξωτερική και οικονομική πολιτική που ασκούσε. Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η κρίση του δημόσιου χρέους θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εντελώς διαφορετικά, καθώς τα οικονομικά της χώρας ήταν γνωστά παγκοσμίως και μέχρι το τέλος του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με πολύ χαμηλά επιτόκια, καθώς τα spreads βρίσκονταν μόλις στις 130-140 μονάδες. Εξάλλου, οι οικονομικές συμμαχίες που είχαν τότε προωθηθεί επέτρεπαν στη χώρα να απευθυνθεί για βοήθεια σε ανταγωνίστριες δυνάμεις (Ρωσία, Κίνα), πετυχαίνοντας σε κάθε περίπτωση καλύτερους όρους χρηματοδότησης από το μνημονιακό μονόδρομο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ΕΥΠ μέσω του ενημερωτικού δελτίου της, η εγκυρότητα των συγκεκριμένων πληροφοριών δεν μπορεί να ελεγχθεί, ενώ δεν αποκλείει το γεγονός οι πληροφορίες να εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των κρατικών Αρχών της χώρας μας, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.

Μυστικές υπηρεσίες

και τρομοκρατία

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι όμως όλα όσα φέρεται να υποστηρίζουν οι Ρώσοι για την τρομοκρατία, δίνοντας με τα στοιχεία που παρουσιάζουν μία διαφορετική οπτική γύρω από τη δράση των τρομοκρατικών ομάδων στη χώρα μας. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες. Η «ομάδα Εργασίας» της FSB κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μέσα από τη «χαρτογράφηση» των ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων, τις οποίες και κατατάσσει σε δύο κατηγορίες: Σε αυτές που ασκούν αντάρτικο πόλεων και σε αυτές που ειδικεύονται σε ληστείες και απαγωγές, σημειώνοντας ότι θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης και έχουν πάντα σχέδιο διαφυγής, ενώ πιθανολογούν και τους χώρους απόκρυψής τους. Αν και αυτά είναι αληθή, τότε επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί πολλών περί συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ τρομοκρατίας, κοινού εγκλήματος και ξένων μυστικών υπηρεσιών... 

Tα «Επίκαιρα» είχαν αποκαλύψει το «ενεργειακό πραξικόπημα»

Στο 77ο τεύχος των «Επικαίρων» (7/4/2011) αποκαλύψαμε το «ενεργειακό πραξικόπημα» των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Φέραμε στο φως της δημοσιότητας το τηλεγράφημα του τότε υφυπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ κ. Μάθιου Μπράιζα προς τον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Αλέξανδρο Μάλλια, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Πρόκειται για μια ολέθρια ενέργεια του πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας; Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μια προειδοποίη ση;». Και συνέχιζε στον ίδιο άκρως ενοχλημένο και απειλητικό τόνο ο κ. Μπράιζα στο τηλεγράφημά του: «Τι συμβαίνει; Αποφάσισε η Ελλάδα να ρίξει λευκή πετσέτα ως προς τον [αγωγό] TGI και να σφυρηλατήσει στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, με συνέπεια το μερίδιο της Gazprom στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα να συνεχίσει να είναι 100%;». Το τηλεγράφημα καταλήγει: «Βρισκόμαστε σε σύγχυση». Ήταν 17 Δεκεμβρίου 2007, τρεις μήνες μετά την ανανέωση της εκλογικής εμπιστοσύνης στην προηγούμενη κυβέρνηση. Στο ίδιο τεύχος αποκαλύπταμε έγγραφο, της ίδιας εποχής, του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, που δημοσιοποιήθηκε στο WikiLeaks, αλλά και έγγραφο της Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας κυρίας Ντέμπορα Μακάρθι, που αναφέρουν ότι εργάζονται για να «ακυρώσουν» τόσο τη συμφωνία αγοράς τεθωρακισμένων από τη Ρωσία όσο και τη συμφωνία για τον αγωγό South Stream. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή, εκτός από τον προγραμματισμό κατασκευής του αγωγού South Stream που αποκαλύφθηκε στην Κωνσταντινούπολη σε κατ’ ιδίαν συνάντηση του τότε πρωθυπουργού με τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ενεργοποιήσει και τις διαδικασίες για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που επί έτη βρισκόταν μόνο στα χαρτιά. Με τους δύο αυτούς ενεργειακούς αγωγούς, η Ρωσία παρέκαμπτε την Τουρκία και έβρισκε διέξοδο στη Μεσόγειο και άρα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Η κορύφωση της ενόχλησης των Αμερικανών και των άλλων συμμάχων ήρθε με τη στάση του πρώην πρωθυπουργού στις 2 Απριλίου 2008 στο Βουκουρέστι, όταν, αψηφώντας τη θέληση του Τζορτζ Μπους, έθεσε βέτο για την είσοδο των Σκοπίων (FYROM) στο ΝΑΤΟ.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 16/06/2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ; Έρευνα για το ''δωράκι'' Βενιζέλου στην Proton Bank



ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ 
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης    Βλαχουτσάκος
Μια ιδιαίτερα σοβαρή εισαγγελική έρευνα, που έχει ως στόχο τη διερεύνηση της σκανδαλώδους πριμοδότησης της τράπεζας Proton Bank με 100 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο του 2011, βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών μπαίνει το σχέδιο που εξύφανε και ολοκλήρωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, φρόντισε να πριμοδοτήσει «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» την υπό κατάρρευση τράπεζα.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φρόντισε, εκ των υστέρων, να «αθωώσει» τον εαυτό του και μάλιστα αναδρομικά, καθώς με μια διάταξη της «ντροπής» έδωσε «συγχωροχάρτι» για όλες τις πριμοδοτήσεις τραπεζών από υπουργούς Οικονομικών, από το 1997 και εντεύθεν.

Ωστόσο, με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ακριβώς στήθηκε το colpo-grosso με την πριμοδότηση της Proton και μάλιστα δύο μήνες προτού ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα του κ. Ιωάννη Δραγάτση για τα «θαλασσοδάνεια» που οδήγησαν στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων.

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από την «Κίνηση Πολιτών», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν κλήθηκαν να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες.

Μεταξύ των προσώπων που αναμένεται να κληθούν είναι και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), όπως ο κ. Στέλιος Μαραβελάκης, ο οποίος είχε διαφωνήσει ενυπόγραφα με την πριμοδότηση, καταγγέλλοντας, τότε, τους κινδύνους για τη ζημία του ελληνικού Δημοσίου.

Η zougla.gr ανοίγει σήμερα τον «φάκελο της ντροπής». Πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος από τη θέση του υπουργού Οικονομικών όχι μόνο έδωσε «δωράκι» στην τράπεζα του κ. Λαυρεντιάδη, αλλά, αδιαφορώντας για τις ενστάσεις που προέβαλαν τα στελέχη του ΓΛΚ, φρόντισε στη συνέχεια να αμνηστεύσει τον εαυτό του.

Τα έγγραφα-ντοκουμέντα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία αποκαλύπτουν τις «ομηρικές μάχες» που διαδραματίστηκαν λίγο προτού αποφασιστεί η τοποθέτηση μέρους των διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου στην Proton.

Το σκεπτικό του Βενιζέλου

Ιούλιος 2011. Δύο μήνες προτού οι εισαγγελικές Αρχές ξεκινήσουν να «σκαλίζουν» την υπόθεση Λαυρεντιάδη και ενώ οι «φήμες» για ένα σκάνδαλο το οποίο βρισκόταν προ των πυλών πύκνωναν, ο κ. Βενιζέλος διαβίβασε, μέσω του τότε γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Ηλία Πεντάζου, στη Δ49 Διεύθυνση Χρηματοδοτικού Προγραμματισμού, την εντολή να πιστώσει στην τράπεζα Proton Bank 100.000.000 ευρώ από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού πρώτα συνεννοήθηκε με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Προβόπουλο, και έλαβε υπ' όψιν του τα ακόλουθα:

- το νέο πλαίσιο κάτω από το οποίο ζητείται να λειτουργήσουν οι τράπεζες στην Ελλάδα σήμερα (PSI, πιθανές αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, αν δεν πληρούνται οι δείκτες σύμφωνα με το μνημόνιο, πολιτική ρευστότητας της Ε.Κ.Τ.), καθώς και τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό γύρω από το τραπεζικό σύστημα

- την ανάγκη διατήρησης της συστημικής ευστάθειας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα

- την επερχόμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του τραπεζικού συστήματος

- τις ιδιαιτέρως δυσμενείς εκθέσεις των Διεθνών Οίκων Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας και του σχεδίου συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη διευθέτηση του ελληνικού χρέους (PSI)

- τους υφιστάμενους λόγους ύψιστου δημοσίου συμφέροντος.

Διαφώνησε η επιτροπή

Για να εγκριθεί η απόφαση, έπρεπε να συμφωνήσουν και τα στελέχη του ΓΛΚ και ειδικότερα η Διεύθυνση Χρηματοδοτικού Προγραμματισμού και Διαχείρισης Κρατικών Διαθέσιμων.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν οι υπογραφές του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Πεντάζου, του γενικού διευθυντή, κ. Καρακούση, του διευθυντή της Δ49 Διεύθυνσης Χρηματοδοτικού Προγραμματισμού, κ. Μαραβελάκη, και του εισηγητή, κ. Αναγνωστόπουλου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τόσο ο διευθυντής της παραπάνω Διεύθυνσης όσο και ο εισηγητής απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση καταβολής 100.000.000 ευρώ στην τράπεζα, εκθέτοντας μάλιστα εγγράφως και τους λόγους που τους οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο κ. Μαραβελάκης ανέφερε ότι διαφωνεί με τη διενέργεια της έκτακτης τοποθέτησης, διότι:

α) υπερβαίνει το ύψος των ορίων τοποθέτησης (50% των ιδίων κεφαλαίων) που έχει θεσπιστεί κατά 92 εκατομμύρια ευρώ 

β) η ανωτέρω τράπεζα μετά δυσκολίας επέστρεψε τα 65 εκατομμύρια ευρώ -λήξης 14/7- ενώ μας ειδοποίησε για αντικειμενικής αδυναμίας επιστροφή ποσού από τοποθέτησης ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ λήξης 15/7/11

γ) φήμες της αγοράς δείχνουν ισχυρά προβλήματα ρευστότητας στην εν λόγω τράπεζα, με αποτέλεσμα η πρόσφατη τοποθέτηση να αυξάνει τον πιστωτικό κίνδυνο του ελληνικού Δημοσίου περαιτέρω.

Δηλαδή, με απλά λόγια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι ραπίζουν και εγγράφως την επιλογή Βενιζέλου και δεν εγκρίνουν την πίστωση χρημάτων σε μια τράπεζα που την ιδία ημέρα (!) αδυνατούσε να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο 70 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν στις 14 Ιουλίου του 2011.

Δείτε το έγγραφο
κάντε κλικ άνω του



Διάταξη - σκάνδαλο

Στις 22 Αυγούστου του 2011, δηλαδή έναν μήνα μετά, ο κ. Βενιζέλος, μέσω νομοθετικής πράξης, αποφασίζει να αθωώσει τον εαυτό του. Νομιμοποιεί μια διάταξη -με αναδρομική ισχύ από το 1997 (!)-, η οποία «λύνει τα χέρια» στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς ουσιαστικά επιτρέπει την τοποθέτηση διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου σε οποιαδήποτε τράπεζα χωρίς να απαιτείται η έγκριση της πίστωσης από επιτροπή.

Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο (Ν 4002/ ΦΕΚ/180/Α/22.8.2011), αρμόδιο για την παροχή διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου είναι μόνο το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος.

«Όταν συντρέχουν λόγοι γενικού συμφέροντος και ειδικότερα λόγοι σχετικοί με τη συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και ανάλογα με την κατάσταση και τις πρακτικές της διατραπεζικής αγοράς, μπορεί να τοποθετεί για τον αναγκαίο χρόνο τα διαθέσιμα κατά τρόπο που να διασφαλίζει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τα στρατηγικά χρηματοοικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διάταξη-σκάνδαλο.

Δείτε τη διάταξη

κάντε κλικ πάνω του

 
http://wwwaristofanis.blogspot.cz/2012/12/proton-bank.html

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Αποκάλυψη – βόμβα από τον Μπερλουσκόνι: Οι Γερμανικές τράπεζες γιγάντωσαν την κρίση με εντολή μαζικών πωλήσεων σε Ιταλικά και Ελληνικά ομόλογα!


Καταγγελία μεγατόνων από τον Μπερλουσκόνι που αποκαλύπτει τον δόλιο ρόλο της Γερμανίας στην εκτίναξη των Spreads, σε αγαστή συνεργασία με τους Παπανδρέηδες της Ευρώπης! Χωρίς να μασήσει τα λόγια του, ο “Καβαλιέρε” δήλωσε ξεκάθαρα ότι τα Ελληνικά και στη συνέχεια τα Ιταλικά Spreads εκτοξεύθηκαν όταν οι Γερμανικές τράπεζες έδωσαν εντολή για μαζικές πωλήσεις των ομολόγων που κατείχαν! Η μεγάλη διαφορά είναι πως όταν οι οίκοι αξιολόγησης έκαναν σπέκουλα πάνω στα Ιταλικά ομόλογα, ο Μπερλουσκόνι τους έσερνε στον εισαγγελέα, ενώ στην Ελλάδα η μεθόδευση αυτή είχε παραστάτες τους Έλληνες πολιτικούς και παράγοντες του συστήματος Παπανδρέου – Σημίτη. 


Ο Παπακωνσταντίνου και ο Προβόπουλος έβγαιναν και μίλαγαν για “τιτανικούς”, στην ΤτΕ εφάρμοζαν το Τ3 – Τ10 ενώ η ΕΛΣΤΑΤ μαγείρευε τα στοιχεία! Αγαστή συνεργασία με τους οικονομικούς δολοφόνους δηλαδή.

Ο Μπερλουσκόνι μάλιστα δήλωσε ότι τα στοιχεία για αυτή την μεθόδευση τα πήρε από Ιταλούς τραπεζίτες που δραστηριοποιούνταν στην Γερμανία και έλαβαν παρόμοιες εντολές! Να θυμήσουμε ότι ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε υπό το βάρος του δικού του “Βατοπαιδίου”, που ήταν τα περίφημα πάρτι με τις τηλεμεταφερόμενες “ανήλικες” που ορκιζόντουσαν ότι τις διέφθειρε ο Μπερλουσκόνι… Την ίδια στιγμή, το σκάνδαλο με τα τραβεστί και τους ιταλούς σοσιαληστές δεν έφτασε ποτέ στην δικαιοσύνη, αφού οι μάρτυρες δολοφονήθηκαν…

olympia

LE POINT "Η "Μακεδονία" (Σκόπια) είναι χώρα που δεν υπάρχει"



Πληθαίνουν οι φωνές που αναγνωρίζουν το τεχνητόν της δημιουργίας του κράτους των Σκοπίων. Το Γαλλικό περιοδικό Le Point δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “ "Μακεδονία" (σικ), μια χώρα που δεν υπάρχει,” στο οποίο ο αρθρογράφος Yves Cornu ξεσκεπάζει τους Σκοπιανούς. Ο Cornu ανάμεσα στα άλλα αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι Σκοπιανοί “δεν έχουν ταυτότητα και επομένως κλέβουν την Ιστορία των άλλων“. Χρησιμοποιεί ως παραδείγματα τον Μ. Αλέξανδρο και την Μητέρα Τερέζα.

Στο κείμενο του στηλιτεύει τα “Σκόπια 2014″ και ειδικά το τεράστιο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου το οποίο χαρακτηρίζει ως “μνημείο Βαλκανικού Κιτς”. Η ανάρτηση προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από Σκοπιανά ΜΜΕ , διανοούμενους και εκατοντάδες Σκοπιανοί βομβάρδισαν με επιστολές διαμαρτυρίας το Γαλλικό περιοδικό.

Μην ξεχνάμε ότι και η Γαλλία αντέδρασε στην είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε πριν να λυθεί το πρόβλημα με το όνομα.

ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΝΔ Aποχαιρέτησε και ο Κώστας Μαρκόπουλος τους ΑΝΕΛ


Με μια συγκινητική επιστολή που έστειλε στους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισημοποίησε την αποχώρησή του από το κόμμα το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, Κ. Μαρκόπουλος ο οποίος επιτίθεταιμε βαριές κατηγορίες στον πρόεδρο του κόμματος Π.Καμμένο ("Πώς άλλωστε να φανταζόμασταν, ότι διαπραγματευόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, την συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση και την ανάληψη υπουργικών θώκων" γράφει αναφερόμενος στο non paper του Μαΐου), αλλά από την όλη επιστολή δεν διακρίνεται από πουθενά πρόθεση επιστροφής του στη ΝΔ.
Ο πρώην πλέον βουλευτής του κόμματος αφήνει αιχμές για τη στρατηγική του κόμματος η οποία δεν ήταν ποτέ ξεκάθαρη.  Παράλληλα επισημαίνει ότι «δεν είχαμε οικονομικό μοντέλο με αρχή και τέλος παρά μόνο μία συνεχή αντίρρηση σε κάθε τι το νέο».
Επίσης κατηγορεί τον Π. Καμμένο για παραπλάνηση καθώς του καταλογίζει ότι διαπραγματευόταν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση προκειμένου να αναλάβει κάποιο υπουργείο.
«Βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,
Οι περισσότεροι από εμάς γνωριστήκαμε μετά την εκλογή μας τον Μάιο του 2012 και αφού πρώτα ενώσαμε δυνάμεις για να στηρίξουμε και να εκπροσωπηθούμε μέσα από το μικρό, μονοπρόσωπο κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος.
Μας ένωσε ένας κοινός αγώνας και μία κοινή εθνική αντιμετώπιση των εξελίξεων, ανεξαρτήτως προελεύσεως και ιδεολογίας, δηλαδή η επανάσταση της πολιτικής μας συνείδησης για την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας μέσω των μνημονίων στην τρόικα εξωτερικού.
Από εκείνη την πρώτη θριαμβευτική εκλογή του 10,6 % με 33 βουλευτές και 670.000 ψηφοφόρους, άλλαξαν πολλά. Καταρχήν, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων χάσαμε 13 βουλευτές, 210.000 ψηφοφόρους και 3 % από το αρχικό ποσοστό μας. Αιτία ήταν μία τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση, μια δήλωση για σύμπνοια απόψεων στα οικονομικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα non paper που παρήχθη, εν αγνοία μας, στη Γραμματεία Στρατηγικού
Σχεδιασμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και φαίνεται να άφησε ο Πάνος Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ο ίδιος εμμέσως παραδέχθηκε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη.
Τότε τον πίστεψα όπως όλοι μας, αλλά φαίνεται πως αδικήσαμε τον θεσμό και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πώς άλλωστε να φανταζόμασταν, ότι διαπραγματευόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, την συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση και την ανάληψη υπουργικών θώκων. Παραπλανηθήκαμε και αδικήσαμε.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αναλάβαμε μαζί το χρέος να αναπτύξουμε ένα κίνημα, που μέσω της οδού της συμμετοχής και της συναπόφασης θα μετεξελισσόταν σε ένα λαϊκό πατριωτικό κόμμα, που θα αντικαθιστούσε τα φθαρμένα κόμματα της μεταπολίτευσης και θα επανακτούσε την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα. Μόνο έτσι πίστευα και πιστεύω ότι θα στεριώσει η δημοκρατία και η προκοπή στον τόπο μας.
Βέβαια, κάποιοι από εμάς, οραματιζόμασταν πως θα βάζαμε στόχο να αναλάβουμε την υποχρέωση και να επωμιστούμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, χωρίς να φοβόμαστε να πάρουμε στα χέρια μας, την λεγόμενη από κάποιους, «καυτή πατάτα».
Σήμερα, η ανασυγκρότηση της καταρρέουσας οικονομίας μας και η στήριξη του απελπισμένου λαού μας θέλει κοσμοθεωρία, αρχές, αξίες και σχέδιο δράσης. Θέλει αφήγηση και οικονομικό μοντέλο σαφές, πειστικό και εφαρμόσιμο.
Δεν θέλει στιγμιαίους εντυπωσιασμούς και λαϊκίστικα πυροτεχνήματα άνευ ουσίας. Αντιθέτως, χρειάζεται σκέψη και μόχθος ώστε να χαραχθεί η στρατηγική του μέλλοντος μας. Εμείς, ως κομματικός σχηματισμός, κάναμε ακριβώς το αντίθετο.
Δεν είχαμε καμία δομημένη οργάνωση σαν κάποιοι να φοβούνται το μεγάλο και να επιλέγουν συνειδητά το μικρό. Δεν είχαμε σχέδιο, ούτε καν εβδομαδιαία ή μηνιαία πολιτική ατζέντα, σαν κάποιοι να επιζητούσαν την χαοτική άσκηση μικροπολιτικής. Δεν είχαμε οικονομικό μοντέλο με αρχή και τέλος παρά μόνο μία συνεχή αντίρρηση σε κάθε τι το νέο.
Δεν διασαφηνίζαμε στους πολίτες, την σταθερή μας θέση στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποτελεί στρατηγική επιλογή της χώρας.
Αντιθέτως «φλερτάραμε με το δολάριο» χωρίς καν να γνωρίζουμε τι σημαίνει αλλαγή νομίσματος, οι συνέπειες της και αν «το δολάριο μας θέλει». Όταν συνειδητά επιδεικνύαμε συμπεριφορά μικρού και συμπληρωματικού κόμματος, το μόνο που καταφέρναμε ήταν να στέλνουμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή.
Τέλος δεν πείθαμε για την αξιακή και ιδεολογική μας κατεύθυνση, όταν διαλέγαμε φρασεολογία, τακτικές και δράσεις «αντάρτικου πόλεως» και αρνιόμασταν το ρόλο της αστικής σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης που λείπει από τη χώρα.
Δυστυχώς, δεν πείθουμε ότι έχουμε αρχές, αξίες και ήθος όταν υπάρχει απουσία κομματικού διαλόγου και παραγωγή πολιτικής, αλλά στην θέση αυτών βρίσκουμε ένα τοίχος ύβρεων, παρορμητικών συμπεριφορών και ομαδοποιήσεων με την ευλογία και την ενθάρρυνση της ηγεσίας του κόμματος. Εσχάτως είδαμε την απόδραση από το διάλογο, την άρνηση ανάληψης ευθυνών και την πρωτοφανή προσβολή όλων μας. Την ίδια στιγμή, συναντούμε διορισμένα όργανα που δεν υπολογίζονταν και πολιτικές αποφάσεις διαπραγματεύσεων και μειζόνων επιλογών από ένα μόνο πρόσωπο, εν τι πλήρη απουσία τεχνοκρατικού ή διπλωματικού επιτελείου. Αυτό το σκηνικό του κόμματος χωρίς όργανα, αποτελεί μια τέλεια συνταγή για να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους, συμφέροντα και εχθρούς της χώρας.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Επί επτά μήνες κάνω συνειδητή προσπάθεια να συμβάλλω σ’ αυτό που υποσχεθήκαμε στους πολίτες,σαν απλός στρατιώτης του κινήματος. Καμία απόφαση δεν υλοποιήθηκε ή κι αν έγινε, δεν είχε συνέχεια και κεφαλαιοποίηση. Δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό κάποιων από εμάς. Έκανα ότι μπορούσα για να αλλάξω την μεθοδολογία, τον ερασιτεχνισμό και την χαοτική αντίληψη. Με ειλικρίνεια προσπάθησα, με τα όποια λάθη μου να συμβάλω σ’ ένα σαφές έλλειμμα πολιτικής παιδείας, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θα ακολουθήσω τον βηματισμό. Γνωρίζω ότι θα ακολουθήσουν ύβρεις και συνομωσιολογικές επεξηγήσεις της απόφασης μου, αλλά δεν με αγγίζουν. Έχω δώσει δείγματα γραφής».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οταν οι ναζί αφάνισαν τα Καλάβρυτα



Εξήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τις γερμανικές ορδές του Χίτλερ. Το σταματημένο, ακόμη και σήμερα, ρολόι της εκκλησίας της ιστορικής πόλης έδειχνε 14.34. Τη στιγμή εκείνη τα νιάτα, οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, περιουσίες και κόποι ετών αφανίστηκαν. Η θυσία των Καλαβρύτων αναδείχτηκε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και ειρήνης.

Οι Γερμανοί εισήλθαν στα Καλάβρυτα στις 9 Δεκεμβρίου 1943. Την έντονη ανησυχία των κατοίκων κατεύνασαν οι διαβεβαιώσεις του Γερμανού διοικητή ότι δεν θα διέτρεχαν κανέναν κίνδυνο. Μάλιστα ορισμένοι Καλαβρυτινοί, που είχαν εγκαταλείψει την πόλη από τον φόβο αντιποίνων, επέστρεψαν στα σπίτια τους. Οι Γερμανοί προχώρησαν αρχικά στην πυρπόληση σπιτιών που ανήκαν σε μέλη αντιστασιακών οργανώσεων. Το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, χτύπησαν οι καμπάνες της κεντρικής εκκλησίας και δόθηκε διαταγή να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο δημοτικό σχολείο, αφού πάρουν μαζί τους μια κουβέρτα και τρόφιμα μιας ημέρας. Στη συνέχεια, οι γυναίκες, τα παιδιά και οι λιγοστοί υπερήλικες της πόλης κλείστηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας, ενώ όλοι οι άνδρες από 14 έως 65 ετών οδηγήθηκαν σε φάλαγγες σε κοντινή επικλινή τοποθεσία, τη Ράχη του Καππή. Ο χώρος ήταν προσεκτικά επιλεγμένος, καθώς η αμφιθεατρική διαμόρφωσή του δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να γλιτώσει από τις ριπές των πολυβόλων που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά.

Λίγο αργότερα ξεκίνησε η πυρπόληση των Καλαβρύτων. Ολόκληρη η πόλη παραδινόταν στις φλόγες, ενώ η φωτιά πλησίαζε απειλητικά στο κτίριο του σχολείου, το οποίο φρουρούσαν πάνοπλοι Γερμανοί στρατιώτες. Την ίδια ώρα ο οδοντωτός σιδηρόδρομος κατηφόριζε με τις σοδειές από τις λεηλασίες των Γερμανών σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, απ’ όπου είχαν αρπάξει ό,τι πολύτιμο υπήρχε. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με τη ρίψη φωτοβολίδων, δόθηκε το σύνθημα της εκτέλεσης. Το εκτελεστικό απόσπασμα αποτελούσαν 35 Γερμανοί στρατιώτες και η διαταγή δόθηκε από τον Γερμανό δεκανέα Κόνραντ Ντένερτ. Οι ριπές των πολυβόλων θέρισαν τους Καλαβρυτινούς. Το έγκλημα ολοκληρώθηκε με τις χαριστικές βολές στους επιζώντες. Τελικά, διασώθηκαν 13 άτομα, που «θάφτηκαν» κάτω από τα σώματα των εκτελεσθέντων.

Στο δημοτικό σχολείο τα γυναικόπαιδα έζησαν στιγμές αγωνίας και τρόμου, καθώς οι φλόγες έζωναν το κτίριο. Σπάζοντας πόρτες και παράθυρα κατάφεραν να ξεφύγουν και αναζήτησαν τους οικείους τους. Ανηφορίζοντας προς τον αγρό όπου οι Γερμανοί είχαν οδηγήσει τους άντρες, αντίκρισαν το φρικιαστικό θέαμα πατεράδων, γιων και αδελφών που κείτονταν νεκροί. Μια άμορφη μάζα, πλημμυρισμένη στο αίμα. Τα νιάτα, οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, περιουσίες και κόποι ετών αφανίστηκαν στις 14.34 της 13ης Δεκεμβρίου 1943, όπως δείχνουν οι δείκτες του σταματημένου ρολογιού της εκκλησίας. Η θυσία των Καλαβρύτων μετατράπηκε σε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και ειρήνης. Στον τόπο της εκτέλεσης ο Λευκός Σταυρός και η Πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα, αιώνια σύμβολα του μαρτυρίου, εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών του κόσμου.


Οι εντολείς του ολοκαυτώματος και οι εκτελέσεις στα γειτονικά χωριά

Κατά τη διάρκεια της ιταλογερμανικής Κατοχής και ειδικότερα το 1943 η ευρύτερη περιοχή Αιγιαλείας - Καλαβρύτων υπήρξε πεδίο σημαντικής αντιστασιακής δράσης. Η Μάχη Ρωγών - Κερπινής στις 16-17 Οκτωβρίου 1943 μεταξύ του ΕΛΑΣ και γερμανικών στρατευμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή γερμανικού λόχου του 749 Συντάγματος Καταδρομών και τη σύλληψη δεκάδων αιχμαλώτων, οδήγησε στην απόφαση για εκκαθάριση της περιοχής. Η διαταγή για την «Επιχείρηση Καλάβρυτα» (Untermehmen Kalawrita) υπογράφηκε στις 25/11/1943 (Op. No 1296/43) από τον διοικητή της 117 Μεραρχίας Κυνηγών, υποστράτηγο Καρλ φον Λε Σουίρ. Σκοπός της επιχείρησης ήταν η τρομοκρατία του πληθυσμού με εκτελέσεις αμάχων και λεηλασίες, η πυρπόληση σπιτιών και η εκκαθάριση του ορεινού όγκου του Χελμού από αντιστασιακές ομάδες.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις 5 ως τις 15 Δεκεμβρίου του 1943 και υπήρξε μία από τις πιο απάνθρωπες της Βέρμαχτ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα. Τα γερμανικά στρατεύματα ξεκίνησαν από έξι διαφορετικά σημεία -Τρίπολη, Αργος, Κόρινθο, Αίγιο, Πάτρα και Πύργο- και έφτασαν σε διαφορετικό βάθος το καθένα. Κατά τη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων τα χωριά και οι κάτοικοι της περιοχής γνώρισαν την αγριότητα των γερμανικών αντιποίνων. Ιδιαίτερα τα τμήματα με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη Εμπερσμπεργκερ αφάνισαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Στις 8 Δεκεμβρίου έκαψαν ολοσχερώς τους Ρωγούς και την Κερπινή και εκτέλεσαν άνδρες και παιδιά. Την ίδια τύχη είχαν η Ανω και η Κάτω Ζαχλωρού, ενώ εκτέλεσαν 16 άτομα στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και εννέα μοναχούς στη θέση Ψηλός Σταυρός. Την επομένη κατέκαψαν τα χωριά Σούβαρδο και Βραχνί, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιστορικός μελετητής Γιάννης Κοροδήμος στην εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» (ΝΕΤ).


Μακάριος Β. Λαζαρίδης

http://www.dimokratianews.gr

Fyrom απλώς δεν υπάρχει


Εικόνα: Μενέλαος Τασιόπουλος
Μενέλαος Τασιόπουλος


Παρά το γεγονός ότι στην πρωθυπουργία της χώρας βρίσκεται ο κ. Α. Σαμαράς, καθόλου ή σχεδόν καθόλου δεν απασχολεί την επικαιρότητα το γεγονός ότι με πρωταγωνιστή τη Γερμανία γίνονται προσπάθειες να ανοίξει ο ευρωπαϊκός δρόμος για τα Σκόπια με παράκαμψη του ζητήματος της ονομασίας. Θα πει κάποιος. Εδώ ο κόσμος καίγεται, δεν έχουμε να φάμε αν δεν πάρουμε τη δόση, με τα Σκόπια θα ασχολούμεθα; Η παγίδα για την Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το σημείο. Είναι ήδη νεκρή. Ενα «τζάνκι» σε προχωρημένο στάδιο εξάρτησης, που σέρνεται να βρει τη δόση του, λίγο προτού βγει η ψυχή του. Με τον τρόπο αυτόν, όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, δεν υπάρχει περίπτωση να διαφύγουμε από τη μοίρα που το ευρώ-μάρκο μας επιβάλλει. Του αφανισμού μέσα από την τελική εξαθλίωση.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, περισσότερο νομαρχίες της Γερμανίας επί ελληνικού εδάφους ή υπουργεία Οικονομικών και τμήματα διαχείρισης του δημόσιου χρέους, παρά διακυβέρνηση των Ελλήνων, με συνολική ευθύνη της διοίκησης της χώρας έχουν απολέσει, καταρχάς, την αγωνία του πώς θα φύγουμε από τη δυσχερή, σχεδόν καταστροφική θέση στην οποία μας οδήγησαν τα Μνημόνια. Η Ελλάδα για να δημιουργήσει κάποια πιθανότητα επιβίωσης υπέρ της θα πρέπει να αιφνιδιάσει. Στα σημεία εκείνα που δεν χρειάζονται επιπλέον δανεισμό. Να διαφύγει επιδιώκοντας τη σταθεροποίηση της θέσης της και τη δυνατότητά της να υπάρχει ως χώρα Ελλήνων, στη γεωπολιτική, άρα και τη γεωοικονομική της περιφέρεια. Σημειωτέον, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να μην είναι Πορτογαλία ή Ιρλανδία. Η θέση της στον χάρτη, πέραν όλων των άλλων, τροφοδοτεί το ενδιαφέρον των «μεγάλων» της κάθε εποχής για την πραγματικότητα και την εσωτερική διάρθρωσή της.

Την περίοδο που διερχόμεθα, για πρώτη φορά στην Ιστορία όλη η προσοχή επικεντρώνεται στα δημοσιονομικά. Αυτά με τη συνταγή που ακολουθείται έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα ως κράτος, ως δομή, ως λειτουργία, ως κοινωνική συγκρότηση, δείχνει πλέον εμφανή σημεία «εκκαθάρισης εν λειτουργία». Μέσα σε μήνες ή στη διετία η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει στην «καντονοποίησή» της ως επικράτεια. Είναι γνωστός ο σχεδιασμός των Γερμανών από τη δεκαετία του 1930 ακόμη. Σήμερα, είναι μια δεύτερη απόπειρα να προκύψει μια τέτοια Βαλκανική, με την Ελλάδα σαφώς πιο μικρή σε έκταση. Η αναστροφή της πορείας αυτής, αλλά και μια επιστροφή της Ελλάδας στον γεωπολιτικό της χώρο δεν μπορεί να συμβεί με μια σύγκρουση με την πολύ πιο ισχυρή στην παρούσα φάση Τουρκία. Ούτε με μια αμιγώς διμερή σύγκρουση. Η Ελλάδα για να δείξει ότι είναι ακόμη ζωντανή θα μπορούσε με τους διπλωματικούς και παρασκηνιακούς χειρισμούς της να προκαλέσει μια νέα βαλκανική συγκυρία, ανάλογη με εκείνη που προέκυψε πριν από τους Βαλκανικού Πολέμους στις αρχές του 20ού αιώνα, μετά την τότε ελληνική χρεοκοπία και την ήττα από την Τουρκία.

Η βάση μιας τέτοιας πρακτικής θα μπορούσε να δομηθεί σε μια πολύ απλή διακήρυξη. FYROM απλώς δεν υπάρχει! Είναι ένα έδαφος που ανήκει σε μεγάλο βαθμό στη Βουλγαρία, η περιοχή του Τέτοβο στην Αλβανία, στη ζώνη του Κουμάνοβο κατοικούν Σέρβοι στην καταγωγή, ενώ στον Νότο ιστορικά υφίσταται το «βιλαέτι» του Μοναστηρίου, με περίπου 200.000 κατοίκους ελληνικής καταγωγής. Τυχόν αναδιάταξη των συνόρων με αυτά ως δεδομένα θα δημιουργούσε συνθήκες μεγαλύτερης σταθερότητας στην πάντα επικίνδυνη για «εκρήξεις» Νότια Βαλκανική, χωρίς να ανατρέπει, αντίθετα επιβεβαιώνει την αυτόματη ένταξη εδαφών και πληθυσμών στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρετεντέρης παίρνει το φτυάρι κατά του Αντώνη Σαμαρά


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει πολυκύμαντες απόψεις, όταν δεν πετάει μπουκάλια με το κρινένιο χεράκι του από την θύρα επισήμων. Εκεί που συχνάζουν τα σκληρά αγόρια της φίλαθλης κρεμ ντε λα κρεμ πίνοντας τα καλά πιοτά με την άνεση τους. Σε αντίθεση με την πλέμπα στις θύρες των πληβείων. Μια φορτώνει, μια ξεφορτώνει. Λοιδορίες και εξυπνακισμοί κατά του Κώστα Καραμανλή, μετά ολίγη σωφροσύνη και μετριοπάθεια προς τον τέως Πρωθυπουργό.
Το χαρμάνι το ‘κοβε καθημερινά με το φτυάρι κατά του Αντώνη Σαμαρά, χρόνια τώρα. Από τον προεκλογικό για την 29/11/09, η παντελονοφορούσα «Έλσα Μάξγουελ» του γνωστού συγκροτήματος συχνά έγραφε με το κεντρί του σκορπιού, όταν αναφερόταν στον μετέπειτα Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και ήδη Πρωθυπουργό της χώρας.
Τρεις ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα του. Οι δύο όταν έπρεπε να γράψει ή να προφέρει για πρώτη φορά τις φράσεις «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς» και «ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς». Τόση ιδρωμένη πούδρα είχε χύσει on camera κι είχε λειώσει πέντε Montblanc για να τα αποτρέψει αμφότερα. Τέτοιο ανιδιοτελές σέρβις στην κυρία Μπακογιάννη, δεν είχε κάνει ούτε ο Richar ο Εξωμερίτης. Φευ, μάπα το καρπούζι καίτοι αγαπηθήκανε φαρδιά (πολιτικώς πάντα), που ‘λεγε κι ο μέγας Μίμης Φωτόπουλος. Στην προ κυβέρνησης Παπαδήμου εποχή, ο Πρετεντέρης έκανε κόντρες με τον γνωστό Μπάμπη του μονοπύθμενου, ποιος θα κουνήσει περισσότεροι το δάχτυλο στο απείθαρχο πόπολο που αρνείται να φάει παντεσπάνι.
Όσο όμως η λαϊκή οργή φούσκωνε, σφίξανε και για κείνον λίγο τα γάλατα, εκ των οποίων ως γνωστόν παράγεται και το παραδοσιακό μας γιαούρτι κι έβαλε λίγο νερό στο μπρούσκο κρασί της Μαρίας Αντουανέτας. Μια ατυχής συνάντηση του με ιπτάμενο κεσέ στην Αντίπαρο (;), τον προβλημάτισε, υποθέτω.
Η πράξη, θυμίζω, συνιστά το πλημμέλημα της έργω εξύβρισης και είναι καταδικαστέα, κατά τι λιγότερο από την φτωχοποίηση των Ελλήνων και τον χλευασμό τους γι’ αυτό, αλλά πάντως καταδικαστέα. Τύχη αγαθή, είχε όμως ο μεσήλιξ Μπρούμελ του συγκροτήματος, που δεν ήταν παραδοσιακό πρόβειο του Παγώνη από το Κριεκούκι. Διότι είναι μεν το καλύτερο, με πέτσα αρχοντικιά και βουτυράτη αλλά πωλείται με πήλινο κεσέ, που θα μπορούσε να μετατρέψει την επονείδιστη έργω εξύβριση σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ε, όσο να ‘ναι, η πήλινη τσανάκα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από το ταπεινό πλαστικό κεσεδάκι, για την ακεραιότητα της δημοσιογραφίας που ασκείται με υπομειδίαμα και το φρύδι σηκωμένο. Αμφότερα βέβαια τα τσαλάκωσε αναίμακτα στην θρυλική εκπομπή ο ανοξείδωτος Κώστας Τζαβάρας.
Υπάρχει όμως κάτι στο οποίο ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι βράχος. Ακλόνητος. Αγέρωχος. Ήταν, είναι και θα είναι ο μοναδικός Αφρικάνερ εν Ελλάδι, σκυταλοδρόμος στον δρόμο του θρυλικού Προέδρου Κρούγκερ. Ένας σταθερός στις πεποιθήσεις του Μπόερ Ανανιστής. Διότι το Σχέδιο Ανάν, το οποίο ο υπογράφων είναι από τους λίγους που άντεξε να διαβάσει τις 1000 τόσες σελίδες του, δεν είναι παρά ένα Απαρτχάϊντ για την Κύπρο. Όπου οι Έλληνες θα ήταν οι μαύροι, οι καφίρ, κι οι τουρκοκύπριοι οι Λευκοί. Θα δημιουργούσε, εάν το ενέκρινε ο Κυπριακός Ελληνισμός, ένα μόρφωμα, όπου η μειοψηφία κυβερνά κι η πλειοψηφία πληρώνει. Με πολίτες δυο και τριών κατηγοριών δικαιωμάτων, με υπερεξουσίες σε ξένους Επιτρόπους.
Ένα δυσλειτουργικό ρατσιστικό σε βάρος των Ελλήνων καθεστώς, μακράν του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού νομικού και δημοκρατικού πολιτισμού. Ο Αττίλας δεν θα ξεπλενόταν και νομιμοποιούταν απλώς. Θα είχε επεμβατικά δικαιώματα και στο ελληνικό συνομόσπονδο κομμάτι. Η μικρή Ελλάδα του Νότου θα καταλυόταν για πάντα και θα πλήρωνε χρυσούς τους βιαστές της και τον εξανδραποδισμό της. Τα ίδια δε τα θύματα του Αττίλα θα «αποζημίωναν» τον εαυτό τους!
Η τρίτη δύσκολη στιγμή στην καριέρα του λοιπόν ήταν εκείνο το 76%, όταν ο Ελληνισμός της Κύπρου έτριψε στα μούτρα Άγγλων, Τούρκων και λοιπών συγγενών το βροντερό του ΟΧΙ, παρά τους εκβιασμούς, τις απειλές, τους πακτωλούς των χρημάτων που τζάμπα ξοδεύτηκαν και τελικά οι ξένοι και οι κολαούζοι τους ψωνίσανε από σβέρκο.
Θυμίζω δε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν από τους ολίγους που όχι απλώς δήλωνε κι έγραφε ΚΑΤΑ του επαίσχυντου Σχεδίου αλλά στην περίφημη ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ πριν την εκλογική μάχη της 29ης Νοεμβρίου είχε πει βροντερά μεταξύ άλλων: «…ψηφίστε ηγεσία που θα πει όχι σε ένα τυχόν νέο Σχέδιο Ανάν…». Καλή η κριτική μας αλλά να αποδίδουμε και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Κι αυτό, τότε, ήθελε cohones de toro.
Ο Πρετεντέρης είχε δώσει τα ρέστα του μαζί με άλλα καλόπαιδα, γνωστά κι από άλλους «αγώνες», όπως το ψευδομακεδονικό και τα άλλα μέτωπα αντιπαράθεσης με τον τουρκικό επεκτατισμό. Όμως οι Έλληνες της Κύπρου με προκινδυνεύοντα τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπολο, αποφάσισαν να μην γίνουν οι μαύροι ενός κυπριακού Απαρτχάϊντ, που τόσο γουστάρει ο κομψευόμενος του συγκροτήματος. Δεν το ξεχνά, λοιπόν, και χθες στα «ΝΕΑ» έχυσε την χολή του κατά του Αντώνη Σαμαρά και της μνήμης του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενοχλημένος για τις τιμητικές αναφορές του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Μνημόσυνο του Τάσσου για τον σπουδαίο αυτό Έλληνα ηγέτη, αγωνιστή της ΕΟΚΑ, δημοκράτη και σωτήρα της Κύπρου από ένα τρίτο, θεσμικό αυτή τη φορά, «Αττίλα».
Σημαντική κληρονομιά κάθε παιδιού το όνομα κι οι πράξεις του πατέρα του. Ο Τάσσος άφησε στα παιδιά του το γέρας του αποτελεσματικού πατριωτισμού του.
Ο αείμνηστος Κώστας Πρετεντέρης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Λαμπρός θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, στιχουργός και ευθυμογράφος. Πολυτάλαντος κι αγαπητός, που έφυγε δυστυχώς από τη ζωή μόλις στα 52 του χρόνια. Οι παλιότεροι αλλά κι όσοι νεότεροι γνωρίζουν το πολυσχιδές έργο του, χαμογελούν και μόνο στην θύμηση του ονόματος του. Ήταν ένας καλός κι άξιος Έλληνας, που άφησε στον γιο του ένα αξιοτίμητο όνομα και έργο. Ο Γιάννης Πρετεντέρης άραγε τι όνομα και ποιες πράξεις θα παραδώσει; Το ‘χουν λύσει κι αυτό οι Έλληνες πριν χιλιάδες χρόνια: η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του…

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!


20121213-095534.jpgΗ Ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τους σκοταδιστές γενοκτόνους, που ήδη εξέδωσαν απαγορευτικό σε γυναίκες να οδηγούν, επέτρεψαν την κλειτοριδεκτομή, σφάζουν ανελέητα Ελληνορθόδοξες οικογένειες. Αυτές τις “επαναστάσεις” οι Έλληνες τις γνωρίζουμε καλά. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΣΥΡΙΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Διώξαμε τον πρέσβη της Συρίας από την Αθήνα! Η Αθήνα ζήτησε από την Πρέσβη της Συρίας στην Ελλάδα καθώς και δυο διπλωματικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν την χώρα, ανακοίνωσε από το Μαρόκο ο Υπουργός Εξωτερικών κ Δημ. Αβραμόπουλος, οποίος
είχε μεταβεί εκεί για να πάρει μέρος στην 4η Συνάντηση της Ομάδας «Φίλοι της Συρίας”. Από σήμερα, η Ελλάδα είναι σύμμαχος των γενοκτόνων του Συριακού λαού και αύριο του 
Ελληνικού. Ντροπή. Δεν είμαστε Λουξεμβούργιοι, τον ισλαμοφασισμό τον ζήσαμε στο πετσί μας με εκατομμύρια νεκρούς.

Την ποινική δίωξη του Παπανδρέου ζητά ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου


Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.
Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του.
Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.
Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίους γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί,αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!
Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό,αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.
Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.
Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του.
Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.
Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίους γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί,αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!
Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό,αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.
Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.
Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.
Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίους γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί,αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!
Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό,αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.
Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.
Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.
Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίους γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί,αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!
Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό,αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.
Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.
Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίους γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί,αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!
Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό,αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.
Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.
Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί,αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!
Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό,αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.
Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.
Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό,αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.
Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.
Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό,αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.
Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.
Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.
Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.
Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;
Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.
Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεωςη οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;
Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.
Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος,παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;
Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.
Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.
Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;
Πηγή εφημερίδα “Αξία”kostasxan.blogspot.gr