Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Πολυπολιτισμικότητα και άλλα παραμύθια

-  Γιατί μαμά πετάνε πέτρες αυτοί οι άνθρωποι στο πάρκο;
-  Μη σε νοιάζει κοριτσάκι μου, λιθοβολούν μια κυρία που έφυγε από τον άντρα της. Έχουν τον δικό τους πολιτισμό, μην τους παρεξηγείς.
Αυτό είναι πολυπολιτισμικότητα. Να συνυπάρχουν διαφορετικοί κώδικες «αξιών» στην ίδια γειτονιά, στην ίδια πολυκατοικία. Κι ο ένας να λειτουργεί παράλληλα με τον άλλον. Δεν είναι να πηγαίνεις για φαγητό πότε σε κινέζικο και πότε σε μεξικάνικο. Υπάρχει ένα μέρος στη γη που κάτι τέτοιο να συμβαίνει; ΠΟΥΘΕΝΑ! Υπήρξε; ΠΟΤΕ! Πολυφυλετικότητα, ναι. Δηλαδή να συμβιώνουν άνθρωποι διαφορετικής φυλετικής καταγωγής, οι οποίοι όμως έχουν υιοθετήσει ΕΝΑΝ πολιτισμό: κοινές βασικές αξίες.
Και για να μιλάμε συγκεκριμένα: μια αξία του δυτικού πολιτισμού είναι ότι οι γυναίκες είναι ισότιμες με τους άντρες. Ναι, την κατέκτησε δύσκολα, μετά από πολύ αίμα, πολλές Υπατίες και πολλές «μάγισσες» στην πυρά. Αλλά την κατέκτησε. Τέλος.
Μια άλλη αξία είναι η ελευθερία του λόγου. Το γνωστό: «διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», είτε το είπε ο Βολταίρος είτε όχι.
Να πούμε κι άλλες; Τα ατομικά δικαιώματα, η ανεξιθρησκία, η ανεκτικότητα στο διαφορετικό, η οικονομική ελευθερία. Και πάνω απ’ όλα: η δυνατότητα μιας κοινωνίας να εξελίσσεται, να επινοεί το μελλοντικό της πρόσωπο.
Για να προφτάσω τους ηλίθιους που κάνουν πάντα τα ίδια «προκάτ» σχόλια: και «σε μας» υπάρχουν χούντες, λογοκρισίες, τραμπουκισμοί, θεούσες, φανατικοί, δικτάτορες, ολοκαυτώματα, άντρες που δέρνουν τις γυναίκες τους, παιδόφιλοι, αιμομίκτες, δολοφόνοι. Αλλά θεωρούνται παραβάτες των κοινών μας αξιών και τιμωρούνται. Κι αν ένας φανατικός ιερωμένος αρχίσει τα ρατσιστικά κηρύγματα από άμβωνος, αντιμετωπίζεται ως κωμική φιγούρα, υλικό για τους «Ράδιο Αρβύλα» και για καλαμπούρια στα social media.
Ποιες από αυτές τις αξίες του δυτικού πολιτισμού έχει το Ισλάμ; Καμία! Μπορεί να συνυπάρξει με τον δυτικό πολιτισμό;
Ας μη βιαστούμε να απαντήσουμε, πριν κατανοήσουμε ένα θεμελιώδες λάθος στη σύγκριση Χριστιανισμού και Ισλάμ. Δεν πρόκειται μόνο για σύγκριση θρησκειών. Όλες οι θρησκείες, μηδεμιάς εξαιρουμένης, δεν περιορίσθηκαν στη διαχείριση του Επέκεινα. Δεν έμειναν στην προσέγγιση των φιλοσοφικών ερωτημάτων της ζωής και στις όποιες εξηγήσεις αποπειράθηκαν να δώσουν οι ιδρυτές ή οι απόστολοί τους. Επεκτάθηκαν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Θέσπισαν κανόνες δικαίου, ακόμα και υγιεινής. Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, γυναίκα που έχει περίοδο είναι ακάθαρτη. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο άνδρας είναι η κεφαλή της γυναικός και οι προγαμιαίες σχέσεις είναι πορνεία, όπως πορνεία είναι και το εντός του γάμου «παρά φύσιν» σεξ. (Όλες οι θρησκείες δαιμονοποίησαν τις ηδονές, γιατί αντιλήφθηκαν την απειλή από την απελευθερωτική τους επίδραση.) Και καθώς κάθε θρησκεία, για να ισχυροποιήσει τις θέσεις της, επικαλείται θεοπνευστία, εγκλωβίζεται σ’ αυτήν. Το θεόπνευστο είναι και τέλειο, δηλαδή τελικό, δεν μπορείς να το αλλάξεις!
Όμως η ζωή προχωράει. Το πλαίσιο ζωής που ίσχυε πριν 2000 χρόνια στην Ιουδαία σήμερα είναι ξεπερασμένο. Όπως είναι ξεπερασμένο και το πλαίσιο ζωής που ίσχυε πριν 1400 χρόνια στην αραβική έρημο όταν ο Αμπού αλ Κασίμ Μουχαμάντ ιμπν Αμπνταλλάχ αλ Χασιμί αλ Κουρασί (για τους φίλους, Μωάμεθ) «λανσάρισε» το Ισλάμ.
Ο δυτικός πολιτισμός μπορεί να άργησε, αλλά το κατάλαβε. Και περιόρισε τη θρησκεία στις εκκλησίες. Ακόμα και η ίδια η θρησκεία, αντιλαμβανόμενη τον αναχρονισμό των δογμάτων της, κάνει τα στραβά μάτια και παντρεύει μια εγκυμονούσα νυφούλα μολονότι αυταπόδεικτα «επόρνευσε». Μπορεί ο Πάπας να κατακρίνει ακόμα την αντισύλληψη, αλλά κανένας δεν απαγορεύει τα προφυλακτικά. Μπορεί κάποια παραθρησκευτική οργάνωση να τυπώσει ένα βιβλιάριο για τις «αμαρτίες του στόματος και των ματιών» αλλά ούτε της περνάει από το μυαλό να προτείνει νομοθεσία που να τιμωρεί τους αμαρτωλούς. Όσο κι αν στην Ελλάδα η θρησκεία επηρεάζει ακόμα την κοσμική εξουσία μερικές φορές με τρόπο απαράδεκτο για δυτικό κράτος, όσο κι αν φανατίλες διαδηλώνουν έξω από θέατρα με «ασεβή έργα», κανένας δεν αποκεφαλίζεται σε δημόσια θέα γιατί είναι άπιστος, καμία γυναίκα δεν μαστιγώνεται γιατί κυκλοφορεί ασυνόδευτη, κανένα νήπιο δεν υφίσταται κλειτοριδεκτομή.
Στη Δύση, το υπόγειο, για αιώνες, ρεύμα ορθολογισμού και αμφισβήτησης κάθε αυθεντίας (πολιτικής, θρησκευτικής, επιστημονικής), που πήγαζε από την παρακαταθήκη του ελληνορωμαϊκού πνεύματος, τελικά παρέσυρε και κατακρήμνισε τη μεσαιωνική θρησκευτική βαρβαρότητα. Αυτή την υπέρβαση, το Ισλάμ δεν την κατάφερε ποτέ. Χωρίς πολιτισμική ταυτότητα πριν τον Μωάμεθ, χωρίς κάποια Αντιγόνη που να αντιτίθεται ανοιχτά στους νόμους,, με αποκλεισμένο εντελώς το ένα φύλο από κάθε παραγωγή (πλην της τεκνοποιίας) καθηλώθηκε στο πλαίσιο της ζωής του 600 μ.Χ. Βόλευε κιόλας, διότι μια αυταρχική μισαλλόδοξη θρησκεία είναι μια χαρά συνεταιράκι μιας αντίστοιχα αυταρχικής επεκτατικής εξουσίας. Ακόμα και η φωτεινή περίοδος των Φατιμιδών δεν μπόρεσε να διαρκέσει: την έσβησε με συνοπτικές διαδικασίες ο Σαλαντίν που επανέφερε τη σουνιτική ορθοδοξία.
Έτσι, σήμερα, ο Χριστιανισμός δεν μπορεί να συγκριθεί με το Ισλάμ, διότι πρόκειται για ανόμοια πράγματα. Ο Χριστιανισμός πλέον είναι μόνο θρησκεία, μόνο για όσους πιστεύουν, και με όποιον τρόπο (ουσιαστικό ή εντελώς τυπικό) επιλέγουν να το κάνουν. Οι άλλες του βλέψεις έχουν αδρανοποιηθεί. Το Ισλάμ εξακολουθεί να είναι καθολικός τρόπος ζωής και, φυσικά, νομοθεσία.
Βέβαια, δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι το ίδιο. Υπάρχουν μουσουλμάνοι στη Σερβία, στην Ευρωπαϊκή Τουρκία, στον Λίβανο, στην Περσία, στη Μαλαισία, στα Εμιράτα, στην Αίγυπτο, που είναι έως και άθεοι. Αλλά είναι η μειονότητα. Σε κάποιες χώρες είναι μια απελπιστικά ολιγάριθμη και διωκόμενη μειονότητα. Αντιθέτως, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μουσουλμάνων σε όλον τον κόσμο που έχουν υιοθετήσει στην καθημερινή τους συμπεριφορά ό,τι πιο αποκρουστικό και απάνθρωπο μπορεί να φανταστεί ο νους. Το είδαμε στους Ταλιμπάν, στην Αλ-Κάιντα, στην Τσετσενία, στην Υεμένη, το βλέπουμε τώρα και στη Συρία με το ισλαμικό χαλιφάτο. Ποιος είναι ο στόχος τους; Ποτέ δεν τον έκρυψαν. Η εξαφάνιση του δυτικού πολιτισμού! Αν ο Χριστιανισμός, του «αγαπάτε τους εχθρούς σας» και του «μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν, παραιτού» έφτασε να οργανώνει σταυροφορίες και δημόσιες εκτελέσεις στην πυρά, τι περιμένεις να κάνει το Ισλάμ στο οποίο το ίδιο το δόγμα επιτάσσει την εξάπλωση της θρησκείας με το σπαθί;
Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα της συνύπαρξης δυτικού κόσμου και Ισλάμ εξαρτάται από το είδος του Ισλάμ για το οποίο μιλάμε. Αν αναφερόμαστε στη μειοψηφούσα εκδοχή του που έχει, όπως και ο Χριστιανισμός, αυτοπεριορισθεί στη σωτηρία της ψυχής και σε μερικά τελετουργικά μια φορά τον χρόνο, η απάντηση είναι προφανώς, ναι, μπορούν να συνυπάρξουν.
Αν όμως μιλάμε για τις ορδές των κτηνών που σφάζουν αθώους βιντεοσκοπώντας την «τελετή» με τα κινητά, η απάντηση είναι ΠΟΤΕ και ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο όλοι αυτοί να εκσυγχρονισθούν. Όταν έχεις τον μισό σου πληθυσμό σε αχρηστία και πολεμάς τις τεχνολογικές εξελίξεις δεν έχεις μέλλον. Είσαι καταδικασμένος εσαεί στη φτώχεια και στην υπανάπτυξη. Η απόσταση ανάμεσα στη Δύση και στο φανατικό Ισλάμ όλο και θα διευρύνεται. Και επειδή κανένας φανατικός δεν αποδέχεται ότι ο φανατισμός του είναι η αιτία της δυστυχίας του, θα ψάχνει τον εχθρό στο πρόσωπο του άλλου: του μισητού (από την εποχή των σταυροφοριών) δυτικού κόσμου.
Μη βιαστείτε να πείτε «δεν με αφορά». Οι τρομοκράτες των δίδυμων πύργων, στη Γερμανία και στην Αμερική ζούσαν. Στην Ευρώπη στρατολογούν οι τζιχαντιστές τους νέους «μάρτυρες του Αλλάχ». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία Γαλλίας, Βελγίου και Γερμανίας, τουλάχιστον 3.000 ευρωπαίοι πολίτες, μουσουλμάνοι με ευρωπαϊκές ταυτότητες, πολεμούν αυτή τη στιγμή στη Συρία ενταγμένοι στις τάξεις των τζιχαντιστών. Ήδη 14 Γάλλοι εθελοντές ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί. Ξέρουμε πόσοι έχουν πάει από την Ελλάδα;
Αν και όταν επιστρέψουν όλοι αυτοί, μετά την «εκπαίδευση» σε αποκεφαλισμούς, βασανισμούς, μαζικές εκτελέσεις, ορκισμένοι στην επικράτηση του Ισλάμ μέσω της εξόντωσης των αντιπάλων του, πόσο εύκολο είναι, νομίζετε, να επανενταχθούν στις δυτικές αξίες του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας; Ή μήπως δεν ανήκαν ποτέ εκεί;
Οι δυτικές αξίες βασίζονται σε μια αυταπάτη: θεωρούν αυτονόητο ότι ο άλλος τις αποδέχεται. Η ζωή αυτό το διαψεύδει. Εκατοντάδες χιλιάδες κλειτοριδεκτομές γίνονται παράνομα κάθε χρόνο στην Ευρώπη από μουσουλμάνους γιατρούς ή εμπειρικές «ξυραφίστριες». Εκατομμύρια μουσουλμάνες γυναίκες υφίστανται σωματική ή ψυχική βία καθημερινά αλλά δεν το καταγγέλλουν γιατί τα αντίποινα της φυλής τους θα είναι πολύ χειρότερα.
Θα ήταν αντίθετος στα ανθρώπινα δικαιώματα ένας νόμος που θα υποχρέωνε όλα τα κορίτσια μουσουλμανικών οικογενειών να εξετάζονται από την ημέρα της γέννησής τους μέχρι την ενηλικίωσή τους, κάθε χρόνο από γυναικολόγο μη μουσουλμάνο και σε περίπτωση κλειτοριδεκτομής οι γονείς να απελαύνονται πάραυτα, το δε παιδί να δίδεται για υιοθεσία;
Θα ήταν υπερβολικό αν οι χώρες προέλευσης των Ευρωπαίων τζιχαντιστών απαγόρευαν την επιστροφή τους στην «πατρίδα»;
Θα ήταν έλλειψη ανεκτικότητας στον πολιτισμό των άλλων αν θεωρούνταν όλοι οι γάμοι ανηλίκων άκυροι;
Κι επειδή υπάρχει μια ανησυχητικά μεγάλη μερίδα «επαγγελματιών της μονομερούς ανθρωπιστικής ευαισθησίας», που ζυγίζουν βαριά τα δικαιώματα των μουσουλμάνων αλλά πανάλαφρα όλων των υπολοίπων, σπεύδω να διευκρινίσω για πολλοστή φορά ότι το ίδιο με ενοχλεί ο φανατικός είτε είναι χριστιανός, είτε κομφουκιανός, είτε πιστός του ιπτάμενου μακαρονοτέρατος. Αλλά δεν θα παλεύω να εξαφανίσω τα όποια σταγονίδια του χριστιανικού μεσαίωνα υπάρχουν ακόμα ως εκνέφωμα κι εσύ να μου μπάζεις όλον τον Νείλο του μουσουλμανικού μεσαίωνα από την πίσω πόρτα, δήθεν στο όνομα του σεβασμού της «διαφορετικότητας»! Δεν θα γράφουμε ολοσέλιδα για τον Πειραιώς και τον Καλαβρύτων κι ούτε μονόστηλο για τον μουφτή που λέει τα ίδια και χειρότερα! Καταγγέλλουμε -και πολύ καλά κάνουμε- το χαστούκι που θα ρίξει ο νταής Ευρωπαίος στη γυναίκα του, αλλά σφυρίζουμε αδιάφορα όταν μαστιγώνουν ή εκτελούν κορίτσια γιατί απλώς θέλησαν να πάνε στο σχολείο;
Ο δυτικός κόσμος και κυρίως η αμερικανική πολιτική έκανε στον χειρισμό του φανατικού ισλαμισμού τερατώδη, ασυγχώρητα λάθη. Πρώτα, τους εξόπλισε και τους εκπαίδευσε ως αντίβαρο στην πάλαι ποτέ σοβιετική επιρροή. Πόση ανοησία! Πόση κοντόφθαλμη αντίληψη! Ακόμα και τώρα, συνεχίζει να τους εξοπλίζει για να εγκαταστήσει δήθεν τη δημοκρατία σε μια περιοχή του κόσμου που ποτέ δεν τη γνώρισε κι ούτε μπορεί να τη χειριστεί, την ίδια στιγμή που εφαρμόζει τη σαρία κι ονειρεύεται θεοκρατικό χαλιφάτο! Κι ως επιστέγασμα, διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με το απεχθές προπύργιο του ισλαμικού μεσαίωνα, τη Σαουδική Αραβία, η οποία χρηματοδοτεί τους περισσότερους τζιχαντιστές.
Επιπλέον, το απίστευτο: επέτρεψε, στο εσωτερικό της ίδιας της Ευρώπης, να βρουν εύφορο έδαφος όλα τα άνθη του κακού που ετοιμάζονται να χτυπήσουν την οικογένεια που τους φιλοξενεί.
Αυτή η δυτική εθελοτυφλία πρέπει να σταματήσει το ταχύτερο! Στα πεδία μάχης των φανατικών δεν έχουν θέση οι καλοί τρόποι, αλλά ο στρατός. Μέσω ΟΗΕ ή μέσω ΝΑΤΟ, μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι να ηττηθούν και να εξουδετερωθούν. Αν δεν γίνει αυτό τώρα, που τα πράγματα είναι ακόμα ελεγχόμενα, θα γίνει όταν οι τζιχαντιστές θα έχουν δυναμώσει τόσο που θα επιβάλουν αυτοί τους όρους της σύγκρουσης.
Στην ίδια την Ευρώπη, έστω και αργά, μερικά πράγματα πρέπει να λεχθούν όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται:
Θες να ζήσεις μαζί μας; Όχι μόνο θα σεβαστείς τις αξίες μας, αλλά θα τις υιοθετήσεις! Δεν θα παραιτηθείς από το μαστίγωμα του ομοφυλόφιλου επειδή φοβάσαι μη σε πιάσουν, αλλά επειδή αποδέχεσαι πως ο καθένας κάνει κουμάντο στο σώμα του και σε κανέναν άλλον δεν πέφτει λόγος. Θα καταλάβεις ότι εμείς δεν έχουμε όρια όταν σατιρίζουμε, ακόμα και τον Θεό μας. Άρα μπορούμε να το κάνουμε και με τον δικό σου. Θα παρακολουθήσεις οπωσδήποτε «τη ζωή του Μπράιαν» και θα τη σκεφτείς σε μουσουλμανική εκδοχή. Αν το βρεις ευφυές, μείνε. Αν γίνεις έξαλλος με την ασέβεια, συγγνώμη αλλά δεν κάνεις για την Ευρώπη. Όχι, εμείς δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να σεβαστούμε τις δικές σου παλαιολιθικές «αρχές». Θα είχαμε, αν ερχόμασταν να μείνουμε στην πατρίδα σου. Εσύ όμως ήρθες εδώ. Δεν σου λέω ότι είμαστε ανώτεροι ή κατώτεροι διότι δεν υπάρχει ένας εξωτερικός κριτής για να αποφασίσει. Είμαστε όμως διαφορετικοί. Εδώ έτσι ζούμε. Αν σ’ αρέσει. Αν δεν σ’ αρέσει, υπάρχει και εισιτήριο αναχώρησης. Αν επιμένεις να μην το βγάζεις υπάρχει και η απέλαση. Και στο αεροπλάνο της επιστροφής στην ιερή γη του Αλλάχ, καθώς θα διαβάζεις το πρόγραμμα δημοσίων θεαμάτων της αγαπημένης σου πατρίδας (απαγχονισμοί, αποκεφαλισμοί, ακρωτηριασμοί, μαστιγώσεις…) θα έχεις όλον τον χρόνο να σκεφτείς πώς θα σου φαινόταν η πολυπολιτισμικότητα στην κεντρική λεωφόρο του Ριάντ: ζευγάρια εφήβων να περπατούν και να φιλιούνται στο στόμα -τα κορίτσια με τις κοντές φουστίτσες και τις μπλούζες με τα τιραντάκια χωρίς σουτιέν που φοράν το καλοκαίρι στο Παρίσι, στη Ρώμη, στην Αθήνα.
Δεν θα το δεχόσουν ποτέ, ε; Ούτε εμείς εσένα.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

TYΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ; ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ


Γκόγια "o Κρόνος που καταβροχθίζει τα παιδιά του" παραλληλισμός πολέμου
Γκόγια “o Κρόνος που καταβροχθίζει τα παιδιά του” παραλληλισμός πολέμου

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Οι παγκοσμιοκράτες του ΝΑΤΟ θέλουν να καταλύσουν κάθε μοντέλο δυαρχίας και να γίνουν οι απόλυτοι μονοκράτορες σε Δύση και Ανατολή ενόψει και της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών στις 4 και 5 Σεπτέμβρη στο Newport της Ουαλίας.Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει η γενικευμένη κινητοποίηση, κινητικότητα τους.Στην Πολωνία ενεργοποιούνται αμερικανοί αλεξιπτωτιστές, πολωνοί και εσθονοί που έφθασαν με C-130J στη γερμανική βάση του Ramstein.Σε Ουγγαρία,Ρουμανία,Βουλγαρία και Λιθουανία πραγματοποιούνται διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ με αεροπλάνα ραντάρ AWACs, καταδιωκτικά F-16 και πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.Στη Γεωργία μετέβη αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ για να επισπεύσει την είσοδο της χώρας στην Ατλαντική Συμμαχία.Ορδές που επέστρεψαν από το Αφγανιστάν επανεκπαιδεύθηκαν από αμερικανούς εκπαιδευτές για να επειχειρήσουν στον Καύκασο. Σε Azerbaïdjan, Tadjikistan και Aρμενία εκπαιδεύθηκαν επίλεκτες δυνάμεις για να επέμβουν υπό την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ το οποίο φιλοξενεί ήδη τα κεντρικά γραφεία αυτών των χωρών.

Στο Αφγανιστάν το ΝΑΤΟ είναι σε μια φάση επαναφοράς σε πόλεμο μετατρέποντάς τον σε ένα σερί από συγκεκαλυμμένες επεμβάσεις. Η Ατλαντική Συμμαχία αφού εξαπλώθηκε σε Ανατολική Ευρώπη (ως και στο εσωτερικό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) και στην Κεντρική Ασία προσανατολίζεται τώρα και σε άλλες περιοχές. Στη Μέση Ανατολή το ΝΑΤΟ χωρίς να φαίνεται επίσημα οδηγεί δια μέσου δυνάμεων δυείσδυσης μια συγκεκαλυμμένη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας και προετοιμάζεται και για άλλες επεμβάσεις όπως φανερώνει η εντολή μετακίνησης στη Σμύρνη της Τουρκίας από Landcom όλων των χερσαίων δυνάμεων της Συμμαχίας.

Στην Αφρική έχοντας διαλύσει την Λιβύη με τον πόλεμο του 2011 το ΝΑΤΟ προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας τον Μάιο με την Addis Abeba που ενισχύει την στρατιωτική βοήθεια στην Αφρικανική Ένωση κυρίως υπό τη μορφή της εκπαίδευσης των ταξιαρχιών African Standby Force στις οποίες πρόσφερε ήδη σχεδιασμό αεροναυτική. Ένα άλλο επιχειρησιακό της εργαλείο είναι η « αντιπειρατική » επέμβαση Ocean Shield στα νερά του Ινδικού Ωκεανού και του Κόλπου του Aden που είναι στρατηγικά σημεία.Στην επιχείρηση που καθοδηγείται από τη Στρατιωτική Διοίκηση Africa των ΗΠΑ συμμετέχουν ιταλικά πολεμικά πλοία επιφορτισμένα και με την αποστολή να εγκαταστήσουν σχέσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής.

Στη Λατινική Αμερική το ΝΑΤΟ σύναψε το 2015 μια συμφωνία Ασφάλειας με την Κολομβία η οποία ήδη δεσμεύθηκε σε στρατιωτικά προγράμματα της Συμμαχίας και που γρήγορα δύναται να γίνει κανονικός εταίρος.Σε αυτό το πλαίσιο η Νότια Διοίκηση των ΗΠΑ επιτελεί ταυτόχρονα στην Κολομβία άσκηση με ειδικές δυνάμεις βορειονοτιοαμερικανικές και με τη συμμετοχή 700 κομάντο. Στον Ειρηνικό πραγματοποιείται η πιο μεγάλη ναυτική άσκηση παγκοσμίως η Rimpac 2014 με χαρακτήρα αντιρωσικό και αντικινέζικο.Συμμετέχουν υπό τις εντολές των ΗΠΑ : 25 000 στρατιώτες από 22 χώρες με 55 πολεμικά πλοία και 200 μαχητικά αεροσκάφη. Το ΝΑΤΟ είναι παρών με ναύτες από Αμερική,Καναδά,Μ.Βρετανία,Γαλλία,Ολλανδία,Νορβηγία και με τις Ιταλία,Γερμανία και Δανία ως παρατηρητές. Ο Ειρηνικός δεν φαντάζει πια και τόσο ειρηνικός.

Πηγή (il manifesto 29.07.14 mondialisation , no-war.over-blog).


dimpenews.com

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Συνενοχή, ντροπή και όνειδος



Αν ξέρεις λίγο Ιστορία, έχεις μισό δράμι κοινό νου και παρακολουθείς την επικαιρότητα, ξέρεις ότι η Δύση βγάζει τα μάτια της, απεργάζεται τεράστια προβλήματα ασφάλειας για τον εαυτό της. Χρόνια τώρα. Από την εποχή που οι Αμερικανοί εκπαίδευαν τον Μπιν Λάντεν και τα συντρόφια του, όταν ισοπέδωναν μια χριστιανική χώρα, τη Σερβία, σύμμαχο και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, για να φτιάξουν ένα ευρωπαϊκό Αφγανιστάν στη Βοσνία του ισλαμιστή προστάτη τρομοκρατών Αλίγια Ιζετμπέκοβιτς και το πρώτο κράτος διοικούμενο απευθείας από ναρκεμπόρους και μαφιόζους, το Κόσοβο του Χασίμ Θάτσι. Στη Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική και στη Μέση Ανατολή η Δύση έκανε άλλους αυτοκτονικούς άθλους. Ξεχαρβάλωσε όλο το σύστημα ασφάλειας στην περιοχή, συμμαχώντας και βγάζοντας στον αφρό όλους τους ψυχάκηδες τζιχαντιστές. Ανέτρεψε τον Καντάφι, αποσταθεροποίησε την Αίγυπτο, αιματοκύλησε τη Συρία, εδώ χέρι χέρι με τον επίδοξο χαλίφη, τον Ερντογάν, έκανε μπάχαλο το Ιράκ. Στη Συρία και στο Ιράκ κόβουν κεφάλια, σταυρώνουν χριστιανούς, όταν δεν τους πολυβολούν και δεν διατάσσουν μαζικές κλειτοριδεκτομές. Η απόλυτη βαρβαρότητα κυριαρχεί δίπλα στη γειτονιά μας από τους ισλαμιστές και ενόσω πετσοκόβουν on camera χιλιάδες σιίτες, αλεβίτες και χριστιανούς ή εγκληματούν μαζικά κατά των αδύναμων όλων των πολέμων κι όλων των αυταρχικών συστημάτων, των γυναικών και των παιδιών, απειλούν ευθέως όλη τη Δύση, ονειρεύονται δυναμική επάνοδο στην Ιβηρική και τα Βαλκάνια.


Η πολιτική ορθότητα οδηγεί σταδιακά στην τύφλωση, στην παρακμή και τον αυτοχειριασμό. Η αλήθεια είναι απλή: δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ. Είναι απλά ζήτημα χρόνου και συγκυρίας η έκρηξη. Οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί είναι μια ζώσα εκρηκτική ύλη που περιμένει τον πυροκροτητή της, αν αφεθούν χωρίς αυστηρή επιτήρηση στα χέρια των φανατικών. Μόλις νιώσουν πολλοί και δυνατοί, απαιτούν να προσαρμοστούν οι άλλοι στον δικό τους φανατικό και ολοκληρωτικό τρόπο ζωής. Κι όπου κυριαρχεί η «πρωτοπορία» των φανατικών, περνούν λεπίδι ακόμη και τους δικούς τους, αυτούς που θεωρούν αιρετικούς. Στη Συρία η ταξιαρχία Αλ Νούσρα αλληλοσφάζεται με τους άλλους αντάρτες. Η Αλ Νούσρα, θυμίζω, βρίσκεται υπό την άμεση επιμελητειακή υποστήριξη των τουρκικών υπηρεσιών. Αγκαλιά ο «κουμπάρος» με την Αλ Κάιντα έχει βάψει ως και τα μουστάκια του με αίμα.


Αυτοί που πυροβολούν αμάχους στον σβέρκο, αποκεφαλίζουν, σταυρώνουν, ανατινάσσουν πολιτιστικά μνημεία, κάνουν επιθέσεις αυτοκτονίας, κόβουν κλειτορίδες με ξυράφια δεν είναι απλά μια όψη του πολυπολιτισμού, ένα χρώμα στον πολύχρωμο κόσμο, που προσδοκούν η βλαμμένη Αριστερά και οι αφασιακοί αντιεξουσιαστές. Είναι αυτό που βλέπουμε: φανατικά καθάρματα, εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας, βασανιστές, βιαστές και φονιάδες γυναικόπαιδων κι αιχμαλώτων, γενοκτόνοι κάθε διαφορετικότητας στους τόπους που ελέγχουν.


Δεν οφείλουμε κανέναν σεβασμό σε μια τέτοια «διαφορετικότητα», εχθρό του ανθρώπινου γένους και κάθε έννοιας πολιτισμού.


Δεν πρόκειται απλά για άλλη μια θρησκεία. Είναι ένα ολοκληρωτικό σύστημα κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής οργάνωσης, επεκτατικό, χωρίς ανοχές και πολύ πιο βάρβαρο από τον ναζισμό ή τις κομμουνιστικές δικτατορίες.


Η μαχητική πρωτοπορία του Ισλάμ αναδεικνύεται σε εχθρό του ανθρώπου, σε μια παγκόσμια θανάσιμη κοινωνική αρρώστια. Ειδικά «το μισό του ουρανού», η γυναίκα, υποφέρει τα πάνδεινα στις περιοχές όπου οι τζιχαντιστές σαλαφιστές έχουν την εξουσία.


Ντροπή και όνειδος για τη Δύση η ανοχή της στον απόλυτο εξευτελισμό, στη βία που υφίσταται η γυναικεία υπόσταση στα χέρια των ημίτρελων φονιάδων της ISIS, της Αλ Νούσρα κι όλων των εγκληματικών παραφυάδων του «ιερού πολέμου».


Ντροπή, όνειδος και αιώνιο στίγμα η πλήρης εγκατάλειψη πανάρχαιων χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή, ενώ υφίστανται γενοκτονία από τους χασάπηδες των ποικιλώνυμων ισλαμιστικών οργανώσεων. Στη δε Αφρική η βία κατά των χριστιανών έχει πλέον γίνει καθημερινή είδηση.


Γιατί άραγε τόσοι Αμερικανοί στρατιώτες έχυσαν το αίμα τους στο Ιράκ; Για να προελαύνουν σήμερα σταυρωτές κι αποκεφαλιστές; Ευφυέστατη στρατηγική!


Χειρότερα από τη συνενοχή της Δύσης σε όσα συμβαίνουν γύρω της είναι όσα συμβαίνουν μέσα της. Η αθρόα μουσουλμανική λαθρομετανάστευση, η ανοικοδόμηση τζαμιών, που δεν είναι μόνο λατρευτικοί χώροι αλλά σύμβολα κυριαρχίας, δημιουργούν εστίες αυριανής ανάφλεξης, προγεφυρώματα τζιχαντιστών, από τα οποία φεύγουν εθελοντές συχνά Ευρωπαίοι χριστιανοί εξωμότες, για να πετσοκόψουν κορμιά στο Ιράκ ή τη Συρία, που θα γυρίσουν αύριο στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις ακόμη πιο φανατικοί και πιο έμπειροι στην τέχνη της τρομοκρατίας.


Ο πολυπολιτισμός απέτυχε. Η δημοκρατία που ήθελαν να εξαγάγουν στους μουσουλμάνους οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους είναι για τους λαούς αυτούς ένα απεχθές αμαρτωλό μίασμα. Την ανοχή μας τη βλέπουν ως αδυναμία, θεωρούν, κι έχουν δίκιο, τις κοινωνίες μας παρακμιακές, προνομιακό πεδίο επέκτασης του φονικού μανιχαϊσμού τους.


Αν η Δύση δεν τους αντιμετωπίσει, γρήγορα θα πρέπει να πολεμήσει στους δρόμους των μητροπόλεών της σε έκταση που δεν φαντάζεται.


Η λύση υπάρχει στην Ιστορία. Η Δύση να γίνει πάλι χριστιανικό οχυρό, να επιστρέψει στους τρεις πυλώνες της: την Ελλάδα, τη Ρώμη και τον χριστιανισμό.


Είμαστε καταδικασμένοι ή να αλωθούμε, έπειτα από μια μακρά περίοδο παρακμής, τρομοκρατίας και αίματος, υπονομευόμενοι από τις αυτοκτονικές ιδεοληψίες ηλίθιων «προοδευτικών» και λαθρολάγνων, ή να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια αρρώστια του ισλαμικού επεκτατισμού κάνοντας την Ευρώπη πάλι χριστιανικό οχυρό και με μια τελευταία αλλά οριστικά νικηφόρα σταυροφορία με όσους έχουν κοινά συμφέροντα απέναντι στην απύθμενη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών...



Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Δεν ειναι παραφρονας. Ειναι εγκληματίας!

Ανακοινωση κατα του …Γρηγοράκου έβγαλε κάποιος φερόμενος ως εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου, που θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να μάθουμε ΠΟΣΟ και ΑΠΟ ΠΟΥ πληρώνεται. Στην ανακοινωση που θα μπορούσε να αποτελεί ρεσιτάλ παράνοιας, αν δεν μιλούσαμε για τον αρχηγό μιας εγκληματικής συμμορίας, ο Παπανδρέου μιλά για …σκάνδαλα Καραμανλη! Εχει το θράσος να μιλά για σκάνδαλα Καραμανλή ο πολιτικός εγκληματίας, όταν ο ίδιος:
1. Έκανε τέσσερις (4) εξεταστικές για τα υποτιθέμενα σκάνδαλα Καραμανλή! Και αντί για Καραμανλης του βγήκε: Τσοχατζοπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Βερελής, Βενιζέλος και Σημιτης! Έτρεχε μετά ο αρχιδιεφθαρμένος να κουκουλώσει τις εξεταστικές που ο ίδιος διέταξε για να γλιτώσει την πράσινη συμμορία!
2. Έθαψε το σκανδαλο του C4i αφού εμπλέκονταν ο κολλητός του, Τρεπεκλής στην προμήθεια!
3. Διέλυσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το πρωτοφανές πλιάτσικο που έκανε ο κολλητός του διοικητής, μαζί με μέλη της οικογένειας του!
4. Έδωσε κέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων απο την καταστροφη της Ελλαδας σε κολλητούς του. Σορος, Κλιντον, Πώλσον κλπ.
5. Έδωσε 8 δις επιδοτήσεις απο τα λεφτα που “δεν υπήρχαν” στα λαμογια της πράσινης ανάπτυξης, με την οποία ασχολείται επαγγελματικά ο αδελφός του! Έταζε 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας, και έφερε 1,1 εκ. Θέσεις ανεργίας αφού αυτο το πολύτιμο για την αναπτυξη χρήμα, πήγε σε τσέπες αντί να παει στην πραγματική οικονομία!
6. Κράτησε στα συρτάρια και χαλκευσε την λιστα Λαγκαρντ για να γλιτώσει τους κολλητούς του, συγγενείς του διορισμένου υπουργού του, αλλα και τον Μαργελο!
7. Με το που εξελέγη πρωθυπουργος, έδωσε εκατοντάδες εκατομμυρια ΕΥΡΩ χωρίς εγγυήσεις, στους νταβατζηδες που τον εξέλεξαν! Τέτοια άθλια συναλλαγή δεν εχει ξαναγίνει στην σύγχρονη ιστορία.
8. Έσωσε τους τραπεζίτες με δημόσιο χρήμα, ωστε να μην γίνει έλεγχος στα θαλασσοδάνεια που είχαν δώσει ολα αυτα τα χρόνια. Τους το είχε εγγυηθει προεκλογικά.
9. Φυγαδευσε τον αδελφό του που διαθέτει ελβετική εταιρεια που συστεγάζεται με τον απατεώνα Γριβεα, ο οποίος έβγαλε τα εκατομμυρια του ΤΤ εκτος χώρας, εναν μήνα μετά την εκλογή Παπανδρέου! Οι Ελβετικοι τους λογαριασμοί, ακόμα δεν έχουν ανοίξει για να βρεθεί η ροή του χρήματος!
10. Και αφού είσαι τόσο τίμιος κύριε Παπανδρεου, γιατί επιτρέπεις στον αδελφό σου να κρύβεται πίσω απο το ελβετικό απόρρητο και δεν ανοίγει ο ίδιος τους λογαριασμούς του; Αφού ειναι κρυστάλλινος, τι φοβάται;
11. 300 εκ. Ευρώ πλιάτσικο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ έγινε επι των ημερών του, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Επίσης εξαφανίστηκαν τα βιβλία πριν απο το 2007, παλι σύμφωνα με δημοσιεύματα και διαρροές. Αν ηταν διαχειριστής καφετέριας, θα είχε φάει ισόβια. Τωρα, απλώς φυγαδευεται.
…και ο κατάλογος, δεν εχει τέλος.
Αυτός λοιπόν ο απατεωνας, εχει το θράσος να μιλα για σκάνδαλα. Αυτός ο εκβιαστής, εχει το θράσος να μιλα για φυγή Καραμανλη, όταν ο ίδιος ξεκαθάριζε οτι θα ρίξει την κυβερνηση ελέω προέδρου! Όταν ο ίδιος δεν συνηγορουσε στα πιο βασικά μέτρα, π.χ. Στο πάγωμα των συντάξεων άνω των 2000 ευρώ!
Αυτός ο σκοτεινός τύπος ηταν που πόζαρε πάνω στα ολοκαυτώματα του 2007 και 2009, όταν η Ελλαδα κάηκε όλως τυχαίως, μετά την προκήρυξη εκλογών.
Αυτός ο Νέρωνας του Ελληνισμού, θα πληρώσει.