Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΡΕΖΙΛΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ "ΜΑΥΡΗ ΗΠΕΙΡΟ" "Είναι η Κένυα η Ελλάδα της Αφρικής;"! - Αυτό λένε τα κενυατικά πρωτοσέλιδα (vid)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Στην Κένυα της Αφρικής έχουν γεμίσει τους δρόμους με αφίσες που θέτουν το εξής ερώτημα:"Είναι η Κένυα η Ελλάδα της Αφρικής;", δείχνοντας έτσι με τον πιο γλαφυρό τρόπο το χάλι στο οποίο οδήγησε την χώρα το εγχώριο πολιτικό σύστημα σε αυτή την σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας της.

Με τον μεγάλο υπεύθυνο, της καταστροφής και της οικονομικής υποδούλωσης της χώρας να ακούει στο όνομα "Γιώργος Α.Παπανδρέου" για να μην ξεχνιόμαστε, αλλά και κανέναν από τους διαδόχους του να μην έχει το θάρρος να αντιπαλέψει την ιστορική καταστροφή που έχει υποστεί η Ελλάδα

Παλαιότερα μεταξύ των Ελλήνων πολιτών υπήρχαν φράσεις όπως "Ουγκάντα είμαστε; Θέλουν να μας κάνουν Ζιμπάμπουε" κι άλλες χαριτωμένες εκφράσεις για αφρικανικά κράτη καθώς πάντοτε υπήρχε η διάχυτη αντίληψη ότι πρόκειται για "failed states" (αποτυχημένα κράτη), κάτι το οποίο όμως τώρα το λένε οι κάτοικοι της Αφρικής για εμάς

Η χώρα έχει γεμίσει με αφίσες που θέτουν αυτό ακριβώς το ερώτημα…

Τα χρέη βαραίνουν την οικονομία της Κένυας, οι οικονομολόγοι της χώρας ζητάνε να σταματήσει η διαφθορά και οι υψηλές δαπάνες του κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα τη χρεοκοπημένη Ελλάδα!

Μάλιστα το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Κένυας Institute of Certified Public Accountants of Kenya (ICPAK), που είναι κυβερνητική οργάνωση προειδοποίησε πριν μερικές μέρες ότι η Κένυα θα μπορούσε να καταλήξει σε μια κρίση χρέους παρόμοια με αυτή που έκανε την οικονομία της Ελλάδας να καταρρέυσει, αν η διαφθορά και οι υψηλές δαπάνες του κράτους συνεχιστούν στον ίδιο ρυθμό.

Yπάρχουν εκτενείς αναλυτικές αρθρογραφίες στον κενυατικό Τύπο με την Ελλάδα να αποτελεί το "κακό προηγούμενο" και να συγκρίνουν την επλεπλιστική οικονομική κατάσταση της χώρας με αυτή της Ελλάδας

Όμως το χρέος της Κένυας φθάνει τα 23,1 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας το 54% του ΑΕΠ της χώρας.

Μπροστά στο 175% του ΑΕΠ και τα 320 δισ. ευρώ που φτάνει το χρέος της Ελλάδας αυτά είναι "ψίχουλα". Και όμως οι Κενυάτες από τόσο χαμηλή αφετηρία φοβούνται μήπως καταλήξουν σαν και εμάς.

Υπάρουν κενυατικά πρωτοσέλιδα με το ερώτημα «Is Kenya Africa’s Greece?»

Ενώ και εκπομπές στην κενυατική τηλεόραση οργανώνουν συζητήσεις με θέμα «Is Kenya`s economy becoming Greece`s of Africa as huge debts put weight on Kenyans»

Έτσι μας κατάντησε το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Έχουμε γίνει ρεζίλι ακόμα και των Αφρικανών. Μας γνωρίζουν μέχρι και σε χώρες όπως το Μαλάουι και το Μπουρούντι σαν η χώρα που έχασε την ανεξαρτησία της από τα χρέη της.

Χρέη που δεν τα δημιούργησαν οι πολίτες αλλα η τοπική ελίτ με την ανοχή του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Ειρωνεία Γιούνκερ: «Εκπληκτικό κατόρθωμα» του Τσίπρα που έφερε στον ελληνικό λαό μια πολύ χειρότερη συμφωνία



Το παρασκήνιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές περιγράφει γαλλογερμανικό ντοκιμαντέρ, στο οποίο μίλησαν οι πρωταγωνιστές του δράματος. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν έκρυψε την έκπληξή του για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, μιλώντας στο γαλλο-γερμανικό δίκτυο ARTE, στο ίδιο ντοκιμαντέρ που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και είχε δηλώσει πως 15 από τους υπουργούς Οικονομικών είχαν συμφωνήσει πως καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν ένα προσωρινό Grexit.

Ο Γιούνκερ χαρακτηρίζει «κυνική» την ελληνική κυβέρνηση, καθώς όπως λέει με έντονα σκωπτική διάθεση, απέρριψε την δική του πρόταση, οδήγησε τον ελληνικό λαό σε ένα δημοψήφισμα με «φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα» και ένα μήνα αργότερα πρότεινε η ίδια μια πολύ χειρότερη συμφωνία με τους εταίρους. Αυτό λέει, με μια δόση ειρωνείας, ο Γιούνκερ, είναι ένα «εκπληκτικό κατόρθωμα»!

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ ο Πιερ Μοσκοβισί αποκαλύπτει ποιο ήταν το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε από τις κινήσεις της κατά το εξάμηνο των διαπραγματεύσεων: «Ήθελαν να εξαντλήσουν το χρόνο, θεωρώντας ότι το Grexit θα μας τρομάξει και θα υποχωρήσουμε. Ο Βαρουφάκης δεν ερχόταν για να διαπραγματευτεί», σημειώνει ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, ένας από τους πρωταγωνιστές των ημερών, που στέκεται ιδιαίτερα και στον ρόλο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, επισημαίνοντας πως ήταν εκείνος που δεν «άφηνε» τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί.

Για τον Γιούνκερ, πάντως, τα πράγματα δεν ήταν καν τόσο ξεκάθαρα. Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν μπορεί να διακρίνει «σχέδιο» πίσω από τις κινήσεις των Ελλήνων πολιτικών κατά τις διαπραγματεύσεις. «Πιστεύω πολύ ειλικρινά, μετά από όσα ζήσαμε πως η Ελλάδα δεν είχε στρατηγική, την σχεδίαζαν μέρα με τη μέρα», επισημαίνει ο Γιούνκερ.


imerisia.gr

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Άπατρις πολτός προλεταρίων


Είμαστε η μοναδική χώρα όπου την Ιστορία την έγραψαν οι ηττημένοι. Ειδικά μετά την προδοσία της Κύπρου και το αδικαίωτο αίμα της, αφού η παλιά εθνικοφροσύνη πνίγηκε ανοιχτά της Κερύνειας, ο μηδενισμός της «προοδευτικιάς» τάξης των ιντελιγκέντσηδων κάθε μαρξιστικής παραφυάδας, απλώθηκε σαν γάγγραινα σε όλη την κοινωνία. Ξεκίνησαν να επιβάλλουν τα ράκη των ιδεών τους από την δημοσιογραφία και την τέχνη. Στην συνέχεια μέσω της Παιδείας, την οποία άλωσαν μέσα από τον συνδικαλισμό και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τον έλεγχο των Τομέων Ιστορίας κι όχι μόνο, κόπρισαν μέσα στις συνειδήσεις μαθητών και φοιτητών τις μειοψηφικές ιδέες τους. Η αριστερά, απλά, είναι ο ιδεολογικός νταβαντζής της Μεταπολίτευσης.

Στόχος το ΄Εθνος, ως έννοια, ό,τι το συγκροτεί και τα εξ αυτού καθήκοντα, η Ορθοδοξία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η ιστορική αλήθεια, ο εξωραϊσμός των ξένων σωβινισμών, η εθνική ομοιoγένεια μέσω της λαθρομετανάστευσης. Είναι μια λοβοτομή διαρκείας, ώστε να σβήσουν τα ανακλαστικά του Ελληνικού Τρόπου.
Στόχος, μέσω της επικυριαρχίας στην διαμόρφωση του δημόσιου λόγου, εκτός από το ξαναγράψιμο της βρώμικης Ιστορίας της αριστεράς και τη «δικαίωση» της, η διαμόρφωση ενός κοσμοπολίτικου πολτού, για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας στην ανελεύθερη κι ισοπεδωτική χωματερή του ροζ φασισμού, χωρίς την απείθαρχη όχληση του γαλανόλευκου.
Αυτός ο πολτός όμως δεν αρκεί να είναι συνειδησιακά μεταλλαγμένος, από λαό ελληνικής ελευθεροφροσύνης σε όχλο διεθνιστικών ψευτοπροοδευτικών ανδράποδων.
Πρέπει να είναι και ταξικά κατάλληλος και πλειοψηφικός. Διότι δυο είναι οι βασικές διαφορές των εθνικά φιλελεύθερων από την αριστερά, την κονταξαδέλφη του άλλου φασισμού: η πίστη στο Έθνος αλλά και στην κοινωνική ενότητα. Αυτή βλέπουν την κοινωνία ως πεδίο ταξικού πολέμου, εμείς θέλουμε σύνθεση, ενότητα, αναγνωρίζοντας σε όλους δικαιώματα αλλά και επιβάλλοντας σε όλους και υποχρεώσεις, που συντείνουν στην εξομάλυνση των αντιθέσεων και ανισοτήτων και στην κοινωνική ειρήνη.
Τώρα, κατέχοντας την εξουσία, αν και μειοψηφία, αυτοί που λογοκρίνουν ακόμη και τον …Κολοκοτρώνη κι αμφισβητούν την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μ. Ασίας και του Πόντου, θέλουν παράλληλα με την προσπάθεια επιβολής του μηδενισμού στην Παιδεία, να «δουλέψουν» και τον ταξικό παράγοντα. Μέσω του φθόνου, καλλιεργώντας το ταξικό μίσος και εντείνοντας τις διαφορές, να καλλιεργήσουν ταξική συνείδηση στις μάζες που προλεταριοποιήθηκαν από την κρίση. Σε αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις αλλά μόνο χρέη, στους ανέργους, ακόμη και σε αυτούς που δημιούργησε το διαπραγματευτικό Βατερλώ τους. Για την ταξικότητα της ψήφου αυτής μίλησε άλλωστε κι ο ίδιος ο Τσίπρας. Η μεσαία τάξη πρέπει κατά τους σχεδιασμούς των εξαρχειωτών ή χλιδάτων κομμισαρίων να εκλείψει, μεταφέροντας της όλο και περισσότερα βάρη. Χρήσιμο εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια μετασχηματισμού είναι ο κοινωνικός φθόνος, το σύνδρομο της «κατσίκας του γείτονα», που πρέπει να ψοφήσει, να γίνει κι αυτός ίσωμα. Έτσι οι μαρξιστές της πλάκας θα λένε στο πόπολο, «δεν μπορούμε να κάνουμε όσα κάνουμε» αλλά μεταφέρουμε περισσότερα βάρη στους «έχοντες» και αναδιανέμουμε τον …πλούτο. Όπου «έχοντες» είναι ακόμη κι όσοι έχουν σύνταξη λίγο πάνω από 1000 Ευρώ, μια μικρή επιχείρηση, και πλούτος οτιδήποτε πάνω από το όριο της φτώχιας. Έτσι θα ισοπεδωθεί η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, θα δοθούν μερικά ψίχουλα στους «από κάτω», ικανοποιώντας το ήδη καλλιεργούμενο ταξικό μίσος. Θα έχουμε λοιπόν τον πολτό που θα υπερψηφίζει και φυσικά την νεοσταλινική νομενκλατούρα που θα κουλαντρίζει την κοινωνία, καθαιρώντας βήμα βήμα την εθνική ταυτότητα κι ό,τι παραδοσιακά συγκροτεί την εθνική μας ιδιοπροσωπία. Βέβαια, όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός, στον οποίο δεν πιστεύει η αριστερά, γελάει. Γι’ αυτό και τα καθήκοντα μας απέναντι σε αυτή την παρακμιακή επέλαση, την επόμενη εβδομάδα…
(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)