Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Χαστούκια, καλάσνικοφ και χάος


Του Γιώργου Χαρβαλιά
Είναι δυνατόν τρία χαστούκια ενός… «πυροβολημένου» να ακούγονται περισσότερο από τους πραγματικούς πυροβολισμούς των Καλάσνικωφ που δονούν απ΄άκρη σ΄άκρη την ελληνική επικράτεια; Δυστυχώς στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όλα μπορούν να συμβούν. Συμβάλλοντας περαιτέρω στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος και της νοσηρής τηλεδημοκρατίας μας.
Ηταν ασφαλώς αποκρουστικό το θέαμα ενός εκλεγμένου βουλευτή να χειροδικεί σε…ζωντανή σύνδεση και μάλιστα εις βάρος γυναίκας συναδέλφου του. Ας καταλάβουν όμως οι πολιτικοί ότι στην εποχή πλήρους κατάρρευσης και καταρράκωσης των θεσμών που ζούμε με αποκλειστική δική τους ευθύνη, η αξία της προσωπικότητας τους, δεν είναι μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλου Έλληνα. Ούτε σε επίπεδο συμβολισμού, γιατί ο τίτλος ή η ιδιότητα του βουλευτή, στις μέρες μας έχει αποκτήσει ιδιαίτερα αρνητική σημειολογία. Τελεία και παύλα.
Την ώρα που δεκάδες συμπολίτες μας γίνονται καθημερινά θύματα χειροδικίας, ληστείας ή και δολοφονίας, από αφηνιασμένους κανίβαλους με καλάσνικωφ, πιστέψτε με, δεν θα κλάψω για το μωλωπισμένο μάγουλο μιάς, δημοφιλούς έστω, εκπροσώπου του αντιδημοφιλούς κατά τα άλλα κοινοβουλίου μας.
Είναι φανερό ότι στη χώρα έχει χαθεί η μπάλα και πρωτίστως την έχουν χάσει οι πολιτικοί που δεν μπορούν να μονοπωλούν την επικαιρότητα με τα παθήματα της αφεντιάς τους, σε μια συγκυρία τόσο τραγική. Ας μαζευτούν σε ένα καφενείο να λύσουν τις διαφορές τους οι Κασιδιάρηδες με τους Τατσόπουλους, γιατί σε ένα άλλο καφενείο που ξέρω εγώ, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα συνέβησαν σκηνές πραγματικού φαρ-γουέστ. Όχι με μπάτσες και καταβρέγματα, αλλά με πραγματικά πυρά από Καλάσνικωφ, όταν κάποιοι, άλλου τύπου «γλετζέδες»,  μπούκαραν για να αρπάξουν τον σάκο με τις συντάξεις από μια(γυναίκα επίσης…)ταχυδρομική διανομέα. Δύο τραυματίες ήταν ο απολογισμός των…εκφοβιστικών πυροβολισμών που έριξαν στους τοίχους του ενός επαρχιακού καφενείου στο Μελισσοχώρι, οι σύγχρονοι ντεσπεράντος, αλλά δεν βρέθηκε για αυτούς φιλοξενία, παρά στα μονόστηλα κάποιων εφημερίδων.
Γι αυτό σας λέω, έχει χαθεί η μπάλα σε τούτη την…τιμημένη δημοκρατία. Γιατί έχει καταλυθεί προ πολλού η έννομη τάξη κι εμείς ψάχνουμε να βρούμε τον «οχτρό» στα τηλεοπτικά στούντιο και στα πλατώ της ξιπασιάς, όπου ξεκατινιάζονται οι Κωστόπουλοι με τον Ψινάκηδες…
Η χώρα ζει το πιο άγριο καλοκαίρι στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Όχι επειδή δολοφονούνται άνθρωποι στις πυλωτές πολυκατοικιών, χωρίς να ανοίγει μύτη. Όχι επειδή της μοίρας οι κατατρεγμένοι ξεροσταλιάζουν στις ουρές να βρούν το φάρμακο τους. Ούτε επειδή σε λίγο θα ξεχυθούν στον δρόμους οι ψυχασθενείς καθώς δεν θα υπάρχουν δημόσια θεραπευτήρια για να τους φιλοξενούν. Η αγριότητα πηγάζει δυστυχώς από την αμεριμνησία των πολιτικών.  Που ακόμη και τούτες τις ύστατες στιγμές της κατάρρευσης, κοιτούν το εγώ τους, με αθεράπευτο ναρκισσισμό και εξακολουθούν να προσδιορίζουν τον εαυτούς τους ως θεματοφύλακες μιας δημοκρατίας που έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα με το δικό τους μαχαίρι…
(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

Ο πνευματικός πατέρας του κ. Τσίπρα, κ.Ζίζεκ, θέλει να μας κόψει «δημοκρατικά», τους… όρχεις.



Γι αυτο μαλλον ο Παγκαλος φωναζε οτι πισω απο τους κουκουλοφορους κρυβεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Τσιπρα δώσε εδώ και τώρα εξηγήσεις. Έχεις δημιουργήσει παρακρατικές και παραστρατιωτικές ομάδες;


Ποιός είδε τον …ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον φοβήθηκε. Πανικόβλητοι από την αποκάλυψη των σχέσεών τους με κάθε τυχοδιωκτικό στοιχείο επιχειρούν μια συντονισμένη εκστρατεία διάψευσης της αλήθειας και αποπληροφόρησης.
Στα βίντεο  όμως που μπορείτε να δείτε εδώ φαίνονται οι πολύ καλές σχέσεις τους και η πλήρης ταύτιση απόψεων του Τσιπρα με τον ανεκδιήγητο ψευτοεπαναστάτη. 
Το όνομα του όμως ανακοινώθηκε επισήμως στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πανικόβλητοι από τον σάλο το απομάκρυναν την τελευταία στιγμή : http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=454000
Γράφει σχετικά το taxalia:
 Ναι κύριε Παπαδημούλη, εσείς ανακοινώσατε τον φασίστα!
Για να μην παραπληροφορεί κανένας, κανέναν, η αλήθεια είναι απλή, με τον Ιφικράτη Αμοιρά :
Στις 20 Απριλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε δελτίο τύπου στα ΜΜΕ, -αρχείο excel με τα ονόματα των υποψηφίων-. Σε αυτά ακριβώς κάτω από το όνομα του Αλέξη Τσίπρα υπήρχε το όνομα του.
Ιδού η απόδειξη:
http://www.iefimerida.gr/node/46903
http://www.antikry.com/2012/04/blog-post_371.html
http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=191564
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231192219

 http://ixnos.blogspot.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ...ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ....



ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ, 
ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ 
ΠΑΤΡΙΔΑ...

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου στον Ε. Βενιζέλο: Θα πληρώσετε ποινικά και αστικά!


20120609-194813.jpgΑπό τις Σέρρες ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έκανε την εξής δήλωση για τον Ε. Βενιζέλο:
“Αυτοί που συνυπόγραψαν τα μνημόνια και τους όρους του μνημονίου,αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στην Τρόϊκα και οδήγησαν τους Έλληνες στην αγχόνη,να ξέρουν ότι δεν θα γλιτώσουν και θα πληρώσουν ποινικά και αστικά.
Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας από αυτούς.Αντί ο κ. Βενιζέλος να μαζεύεται και να ντρέπεται αντί 
ο κ. Βενιζέλος να παραδοθεί μαζί με την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και τον εκπρόσωπο της λέσχης Bilderberg τον κ.Παπακωνσταντίνου,ας σιωπήσει τουλάχιστον την ώρα που υποφέρει ο ελληνικός λαός.Πάντως δεν θα γλιτώσει από εμάς”.
Και έτσι πρέπει. Εάν δεν είχαν γλιτώσει οι Ακηδες, οι Μαντέληδες, οι Τσουκάτοι, οι Σημίτηδες, οι Παπακωνσταντίνηδες δεν θα βλέπαμε τους Παπαδήμους και τους
Γιωργάκηδες να επιστρέφουν σαν φάρσα. Δεν υπολογίζουν τίποτα, δεν φοβούνται τίποτα και καταστρέφουν την χώρα για δεκαετίες. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Στην Ιρλανδία υπάρχει δημοσιογραφία.Ολικό ξεβράκωμα της εθνοκτονικής τρόϊκα.Ο αγαπημένος Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch,και δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο που του δίνει ζωή.Αναλογιστείτε τη στάση των ελληνικών ΜΜΕ,που τρομοκρατούν το λαό μας,μεταδίδουν ειδήσεις που θέλουν οι ισχυροί,ασκούν προπαγάνδα και καταπίεση ενώ γλύφουν ασταμάτητα τους δολοφόνους των Ελλήνων.Όταν αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας,πρέπει να γίνει λόγος για ηθική αυτουργία κατά όσων συνηγόρησαν στις αυτοκτονίες των Ελλήνων και στο νέο μεταναστευτικό κύμα που ''αδειάζει'' τη χώρα από τους εκλεκτούς επιστήμονες ενώ γεμίζει με λαθροεποίκους.Κάθε δύο γεννιές περίπου υπάρχει ένα μεταναστευτικό κύμα.Τα συμπεράσματα και πράξεις θα είναι δικά σας.

"Δολοφόνος" κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας που αμύνθηκε στον Αλβανό ληστή!


Image

Την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 43χρονου Αλβανού ληστή στην Παιανία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ετυμηγορία σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας που αντιστάθηκε στον ληστή που απειλούσε να σκοτώσει τη μάνα του είναι ... δολοφόνος!
Έτσι μιλάει για "δολοφονία αλλοδαπού" για την οποία ευθύνεται η ... διάλυση της Παιδείας (φαίνεται έπρεπε να στείλουμε στο σχολείο τον Αλβανό ληστή), στη διάλυση της υγείας (λέτε να τσαντίστηκε ο ληστής επειδή δεν έβρισκε φάρμακα και άρχισε να ληστεύει;), του κοινωνικού κράτους (μήπως του έκοψαν το επίδομα του ληστή;) "και ως τέτοιο φαινόμενο που οφείλεται στους παραπάνω λόγους, πρέπει να καταπολεμηθεί με ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής" καταλήγει η ανακοίνωση.
Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, ο Έλληνας πολίτης που θα του σκότωναν τη μάνα, είναι δολοφόνος και ο Αλβανός έγινε ληστής επειδή δεν υπάρχει κράτος στην Ελλάδα!
Τι πίνουν εκεί στη Κουμουνδούρου;
Υ.Γ.: Αλήθεια, πόσα χρόνια ακόμα θα περιμένουμε να εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για την δολοφονία από κουκουλοφόρους των τριών ανθρώπων (τεσσάρων μαζί με το άτυχο μωρό που κυοφορούσε η τραγική μάνα) στην Marfin της Σταδίου; Ή προηγούνται στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι Αλβανοί ληστές;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άγρια δολοφονία ηλικιωμένης - "Μάνα θα βρω τους δολοφόνους σου και θα τους σκοτώσω"


Η άγρια δολοφονία 80χρονης εκπαιδευτικού στο σπίτι της στην Πάτρα, με κίνητρο πιθανόν τη ληστεία, έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, με τα παιδιά της να υπόσχονται εκδίκηση. Την άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με το patrastimes.gr, αντίκρισε μέσα σε μια λίμνη αίματος η κόρη της γύρω στις 10 σήμερα το βράδυ.

 Η γυναίκα προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της μέσω τηλεφώνου, όμως η ηλικιωμένη δεν απαντούσε και έτσι πήγε στο σπίτι να δει τι είχε συμβεί.

 Άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας κατέφθασαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο προκειμένου να δουν τι είχε συμβεί.
 Οι ενδείξεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Ασφάλεια Πατρών, οδηγούν στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της άγριας δολοφονίας ήταν η ληστεία, καθώς το εσωτερικό του σπιτιού στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας που διέμενε μόνη η άτυχη 80χρονη, ήταν ανακατεμένο.
Το ερώτημα όμως αυτή τη στιγμή στο οποίο οι αστυνομικοί καλούνται να δώσουν μία απάντηση είναι το πώς μπήκαν ο δράστης ή οι δράστες στο εσωτερικό, καθώς από την πρώτη έρευνα δεν υπάρχει παραβίαση είτε της πόρτας είτε κάποιου παραθύρου.

Αυτό που εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως ο δολοφόνος πιθανόν να μπήκε στο εσωτερικό είτε με κάποιο αντικλείδι, σενάριο το οποίο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται μέχρις ώρας, είτε του άνοιξε η άτυχη Ρεγγίνα Παπανδρέου δίχως ασφαλώς να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς θα ακολουθούσε.

Γείτονες που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το χώρο του εγκλήματος έλεγαν πως τις τελευταίες ημέρες στο σπίτι γίνονταν κάποιες εργασίες συντήρησης και πιθανόν να έχει κάποια σχέση και αυτό. Το όπλο πάντως της δολοφονίας της γυναίκας μέχρι και αργά το βράδυ δεν είχε βρεθεί.

Στο σημείο βρέθηκε και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα η οποία έκανε μία πρώτη εκτίμηση για το χρόνο αλλά και τον τρόπο που έγινε το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα φέρει σε όλο της το σώμα αλλά και στον λαιμό πάνω από δεκαπέντε μαχαιριές από νήσσον όργανον, προφανώς μαχαίρι, όμως ακόμα δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν ήταν πάνω από ένας οι δράστες που μαχαίρωσαν την 80χρονη.

Παράλληλα αυτό που προέκυψε από την πρώτη εξέταση που έκανε η ιατροδικαστής στη σορό, είναι πως το περιστατικό έγινε πριν από αρκετές ώρες, πιθανόν γύρω στις 8 με 10 το πρωί της Πέμπτης.

Σε κατάσταση σοκ ο γιος και η κόρη της άτυχης Ρεγγίνας Παπανδρέου δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί στη μητέρα τους. Με δάκρυα στα μάτια και ουρλιάζοντας από οργή έδιναν όρκο στην μάνα τους πως θα βρουν το δολοφόνο ή τους δολοφόνους και θα τους τιμωρήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικές οι φράσεις που ακούγονται στο βίντεο ιδίως την ώρα που άνδρες του γραφείου τελετών έβγαζαν από το σπίτι τη σορό της άτυχης 80χρονης. Ο γιος της φώναζε μεταξύ άλλων "θα τον βρω και θα τον σκοτώσω", "εμένα θα μου τον δώσουν για να δει πως γίνεται" και "τη μάνα μου βρήκε;".

news247

Όλη η αλήθεια για τον πρώην υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ που οργανώνει “ανταρτοπόλεμο” !!!




Ο κύριος που δίνει μαθήματα οργάνωσης …επαναστατικού στρατού προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ και ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Σε αυτές τις εκλογές μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος προφανώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οδεύει προς το …Μαξίμου και τέτοιες απόψεις πρέπει να “μαζεύονται”. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούν να ισχυριστούν τώρα ότι δεν ήξεραν, όπως βλέπετε στα άλλα δύο βίντεο στο τέλος της ανάρτησης, όπου οι κ. Τσίπρας και Λαφαζάνης …συμπαρίστανται στον κ. Ιφικράτη Αμυρά!
Ποιός είδε τον …ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον φοβήθηκε. Πανικόβλητοι από την αποκάλυψη των σχέσεών τους με κάθε τυχοδιωκτικό στοιχείο επιχειρούν μια συντονισμένη εκστρατεία διάψευσης της αλήθειας και αποπληροφόρησης.
Ιδού λοιπόν ποιά είναι η όλη η αλήθεια για να μην μας περνάνε για αφελείς:
Το όνομα του ανακοινώθηκε επισήμως στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πανικόβλητοι από τον σάλο το απομάκρυναν την τελευταία στιγμή : http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=454000
Γράφει σχετικά το taxalia:
Για να μην παραπληροφεί κανένας, κανέναν, η αλήθεια είναι απλή, με τον Ιφικράτη Αμοιρά :
Στις 20 Απριλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε δελτίο τύπου στα ΜΜΕ, -αρχείο excel με τα ονόματα των υποψηφίων-. Σε αυτά ακριβώς κάτω από το όνομα του Αλέξη Τσίπρα υπήρχε το όνομα του.
Ιδού η απόδειξη:
Τι αμφισβητείτε λοιπόν; Λέτε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ή το in.gr να έβγαλαν το όνομα από το νού τους;
Εσείς το στείλατε!
Και αν ακόμη θέλετε να κάνετε το άσπρο, μαύρο, ιδού ο κόλαφος!

http://www.avgi.gr/SearchArticleActionsearch.action?q=%CE%B9%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82
Προφανώς, δεν το έβαλε το όνομα στο κομματικό σας όργανο την ΑΥΓΗ, ο …Κασιδιάρης ! Έτσι δεν είναι;
Μην υποτιμάτε λοιπόν τη νοημοσύνη του κοινού του ιντερνετ !
 Αλλά αξίζει τον κόπο να διαβάστε τι έγραψε και το Βαθύ Κόκκινο:

Θα μας τρελάνει ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν το πιστεύαμε, τρίβαμε τα μάτια μας. Κοιτάξαμε το ημερολόγιο, μήπως δείχνει 1η Απριλίου. Σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι συνωνυμία, είναι όμως και το όνομα σπάνιο: Ιφικράτης Αμυράς!
Πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, κάτω από τον αρχηγό Αλέξη Τσίπρα…
Το διασταυρώσαμε τελικά κοιτάζοντας εδώ και εδώ(Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τελικά την υποψηφιότητα Αμυρά: απαλείφθηκε το όνομά του από το πρώτο λινκ που δίνουμε. Καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά δημόσια εξήγηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια σειρά ιστότοπους -ΤΟ ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, TVXS κλπ- το ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να παραμένει στην αρχική του μορφή, με την υποψηφιότητα Αμυρά. Η απάλειψη του ονόματος από τον επίσημο ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σε χρόνο μεταγενέστερο από την ανάρτησή μας. Στην φωτό η ανακοίνωση της υποψηφιότητας από το μπλογκ του Αμυρά όπως είναι αναρτημένη μέχρι αυτή τη στιγμή, 22/4  5.45′)
Γράψαμε παλαιότερα πως έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας μέχρι τις εκλογές αλλά δεν  φανταζόμασταν μέχρις εκεί. Τον έδιωξαν από το ΕΠΑΜ σαν ακροδεξιό και τον περιμάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ…
Από το ΕΠΑΜ που δεν έχει βέβαια πρόβλημα να κατέβει μαζί με τον Παπαθεμελή… Στα μπλογκ του ‘χώρου’ καταγγέλλεται σαν ‘δωδεκαθεϊστής- νεοπαγανιστής’ που οργάνωνε τις λαμπαδηδρομίες κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν όντως συμμετείχε στο ακροδεξιό Πατριωτικό Μέτωπο και στους 300 Έλληνες όπως διαβάζουμε δεξιά και αριστερά, γι’ αυτό προσφεύγουμε στο προσωπικό του μπλογκ:
Δείτε τώρα και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ με έναν εκ των υπαρχηγών να τιμούν τον οργανωτή του νέου αντάρτικου:
———————————————————————————————————-



Αυτό το βίντεο είναι επάνω από της 20 Σεπ και δεν έχει γίνει τίποτα.... πάμε καλά ρε!!! Οι εισαγγελείς τι κάνουν??


Οταν τέτοιοι τρομοκράτες-βομβιστες είναι online και ακόμα ελεύθεροι........και δεν ιδρώνει το αυτί καμίας Ρα'ι' κου , αλλά ιδρώνει για τα χαστούκια στη Λιανα και για το νερακι της Δουρου. Τελικα υπαρχουν και αλλα αυγα του φιδιου περαν της Χ.Α.








Όλα εξαρτώνται πλέον από την Α. Μέρκελ



«Γρήγορα στις σωσίβιες λέμβους». Αυτό είναι το μελανό μήνυμα που στέλνουν οι αγορές ομολόγων, αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία. Οι επενδυτές σπεύδουν να αγοράσουν ασφαλή ομόλογα της Αμερικής και της Γερμανίας, καθώς και άλλων χωρών που θεωρούνται οικονομικά σταθερές.
Όταν ο κόσμος είναι διατεθειμένος να πληρώσει την γερμανική κυβέρνηση για το προνόμιο να του κρατήσουν διετή ομόλογα, ή προσφέρεται να δανείσει την Αμερική για μια δεκαετία, με ένα υποτυπώδες επιτόκιο 1.5%, τότε ή τον περιμένει μια χρόνια στασιμότητα και αποπληθωρισμός, ή τρέμει εν όψει μιας οικονομικής καταστροφής. Ότι και να είναι, κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την παγκόσμια οικονομία.
Το πρόβλημα είναι ένας συνδυασμός χαμηλής ανάπτυξης, και ενός μεγάλου ρίσκου για πλήρη κατάρρευση. Οι οικονομίες εξασθενούν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ύφεση στην περιφέρεια της ευρωζώνης μεγεθύνεται. Η ανάκαμψη της Αμερικής κωλυσιεργεί. Και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες συναντούν τοίχο. Το ΑΕΠ της Βραζιλίας μεγαλώνει πολύ πιο αργά από αυτό της Ιαπωνίας. Ακόμη και η Κίνα, χάνει τον ρυθμό της. Η παγκόσμια ανάκαμψη, που δεν τα πάει καθόλου καλά, μας δείχνει πώς όλα πάνε για μια γενική στασιμότητα τύπου Ιαπωνίας.
Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος διάσπασης του ευρώ. Η ΕΕ, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική περιοχή του πλανήτη, κινδυνεύει με μια κατάρρευση, με αποτελέσματα χειρότερα από αυτά της κατάρρευσης της  Lehman Brothers το 2008.
Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μετά την 17η Ιουνίου, η πτώση του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, και οι μειωμένες διασυνοριακές κινήσεις κεφαλαίου στην ΕΕ, αυξάνουν τον μεγάλο κίνδυνο.
Το 2008, οι πολιτικοί συνεργάστηκαν με τους κεντρικούς τραπεζίτες για να αποφευχθεί ένα κραχ, σήμερα οι πολιτικοί απλά μαλώνουν μεταξύ τους. Και ενώ οι τεχνοκράτες θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα, δεν έχουν διαθέσιμα όπλα.
Κανένας δεν θέλει να δει στην πράξη τα μαύρα σενάρια. Η μόνη ελπίδα είναι πλέον οι Ευρωπαίοι πολιτικοί.
Αν βρουν μια αξιόπιστη λύση, αυτό δεν θα εγγυάται και την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας. Αν όμως δεν βρουν μια αξιόπιστη λύση, τότε η οικονομική τραγωδία είναι εγγυημένη.
Και ως έναν μεγάλο βαθμό, η μοίρα της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται στα χέρια της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Δεν είναι δίκαιο να τα βάζουμε με την Μέρκελ. Παντού στον κόσμο, οι πολιτικοί αδρανούν. Από την Ινδία ως τις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, όπως συνεχώς τονίζουν οι Γερμανοί, οι επενδυτές δεν φοβούνται την σώφρονα διακυβέρνηση της Μέρκελ, αλλά τις απείθαρχες και χωρίς μεταρρυθμίσεις οικονομίες άλλων χωρών της ευρωζώνης.
Βέβαια, δεν χρειάζεται και τόση συμπόνια για την Μέρκελ. Κατ αρχήν, οι αρετές του παρελθόντος δεν μετράνε σήμερα. Αν καταρρεύσει το ευρώ, η Γερμανία θα υποφέρει. Ήδη είδαμε κάποιες από τις τράπεζές της να υποβαθμίζονται πρόσφατα. Επιπλέον, τα αναμφισβήτητα λάθη της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, κλπ έχουν επιβαρυνθεί και από τα πολλά λάθη των πιστωτριών χωρών.
Η υπερβολική εστίαση στην λιτότητα, η αλληλοδιαδοχή ημίμετρων διάσωσης, η αδυναμία χάραξης μιας ξεκάθαρης πορείας για την  τραπεζική και δημοσιονομική ενοποίηση, που είναι απαραίτητη αν θέλουμε να επιβιώσει η νομισματική ένωση, κλπ. Όλα αυτά αποτελούν τις αιτίες που το ευρώ οδεύει προς καταστροφή. Και αφού η Γερμανία είναι αυτή που καθόρισε το μεγαλύτερο μέρος των αντιδράσεων στην κρίση, τότε το μεγαλύτερο μέρος από το  φταίξιμο ανήκει στο Βερολίνο.
Έξω από την Γερμανία, έχει δημιουργηθεί μια συναίνεση αναφορικά με το τι θα πρέπει να κάνει η κα Μέρκελ για να σώσει το ευρώ. Χρειάζεται μια μετακίνηση από την λιτότητα προς την ανάπτυξη.
Παράλληλα, το κοινό νόμισμα πρέπει να συμπληρωθεί από μια τραπεζική ένωση, με πανευρωπαϊκή ασφάλεια των καταθέσεων, έλεγχο των τραπεζών, και κοινών μέσων για την διάσωση ή επανακεφαλαιοποίηση των ασθενών τραπεζών.
Επίσης, θα πρέπει να εφαρμοστεί μια μορφή κοινής επιβάρυνσης των χρεών, ώστε να επιτραπεί στις περιφερειακές οικονομίες αργά αλλά σταθερά να μειώσουν τα βάρη τους από πλευράς χρέους. Αυτό είναι το ρεφρέν από την Ουάσιγκτον, από το Πεκίνο, από το Λονδίνο, και από παντού μέσα στην ευρωζώνη. Γιατί λοιπόν, δεν αναλαμβάνει δράση η πιο πονηρή πολιτικός ολόκληρης της Ευρώπης;
Οι αντίπαλοί της την κατηγορούν για νωθρότητα, και έχουν εν μέρει δίκιο. Η Μέρκελ δεν έχει εξηγήσει στον γερμανικό λαό ότι αντιμετωπίζει ένα δίλημμα: να σώσει τους αναξιόπιστους εταίρους του, ή να πει οριστικό αντίο στο ευρώ.
Πολλοί Γερμανοί, αντιμετωπίζουν εχθρικά το μοίρασμα του χρέους, επειδή θεωρούν (κακώς)  ότι το ευρώ μπορεί να επιζήσει χωρίς αυτό το μέτρο.
Και η Μέρκελ έχει μια γενναία διπλή στρατηγική: Πιστεύει πως η εμμονή της στην λιτότητα, και η άρνησή της να διασώσει τους εταίρους της, είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Δεύτερον, πιστεύει πως αν έρθει η καταστροφή, η Γερμανία θα μπορέσει να σώσει την κατάσταση, αντιδρώντας άμεσα και αποτελεσματικά.
Το πρώτο ρίσκο είχε μια επιτυχία, κυρίως την απομάκρυνση του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην Ν. Ευρώπη, που σε άλλες εποχές θα θεωρούνταν ανέφικτες.
Το τίμημα όμως αυτής της στρατηγικής αυξάνεται καθημερινά. Οι υφέσεις που κλιμακώνονται, εξαιτίας της λιτότητας, την καθιστούν επικίνδυνη. Σε ολόκληρη την Ευρώπη αυξάνεται το χρέος, παράλληλα με την έλξη που ασκούν τα διάφορα εξτρεμιστικά πολιτικά κινήματα. Η γενική αβεβαιότητα μειώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, και αυξάνει τις πιθανότητες μιας οικονομικής καταστροφής.
Όσο για την γερμανική άποψη, ότι όλα μπορούν να σωθούν την τελευταία στιγμή, αν για παράδειγμα η ΕΚΤ προσφέρει σε μια χώρα άμεση ρευστότητα, αυτή είναι επικίνδυνη. Αν η Ισπανία αντιμετωπίσει ένα πλήρες και γενικευμένο  bank run, ούτε η γενναία κα Μέρκελ δεν θα μπορούσε να την βοηθήσει.
Αν η Ελλάδα καταρρεύσει, οι Γερμανοί θα είναι πεπεισμένοι ότι έτσι πληρώνονται οι αμαρτίες  των Ελλήνων. Όμως όπως έχουμε υποστηρίξει επανειλημμένως, μια Grexit, εκτός από την σφαγή που θα προκαλέσει στην Ελλάδα, θα μεταδώσει την κρίση και σε ολόκληρη την ήπειρο. Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, η Μέρκελ απέφυγε και αρνήθηκε να φτιάξει ένα σχέδιο τέτοιο, που να υποτάξει τις αγορές. Κάτι που η Αμερική είχε κάνει με το πρόγραμμα TARP.
Εν κατακλείδι, ακόμη και αν η στρατηγική της Μέρκελ έφερνε κάποια αποτελέσματα, το κόστος θα ήταν καταστροφικό, και εν πάση περιπτώσει η στρατηγική αυτή έφτασε στο τέλος της.
Τώρα χρειάζεται η Μέρκελ να ετοιμάσει ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το ευρώ, το αργότερο μέχρι την επόμενη συνάντηση της 28/6, ή πιο νωρίς, αν αρχίσει να μεταδίδεται ο πανικός εξαιτίας των εκλογικών αποτελεσμάτων της Ελλάδας. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να είναι συγκεκριμένο, έτσι ώστε να διαλύει οποιαδήποτε αμφιβολία για την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να σώσει το ευρώ. Και θα πρέπει επίσης να συμπεριλαμβάνει άμεσα μέτρα περαιτέρω ολοκλήρωσης, όπως είναι η δέσμευση να χρησιμοποιηθούν κοινά χρήματα για να ενισχυθούν οι ισπανικές τράπεζες.
Αν τα κάνει αυτά, η Μέρκελ θα χάσει σε εσωτερική υποστήριξη. Όμως όλα αυτά τα ρίσκα, έχουν και την πιθανότητα ενός γρήγορου κέρδους. Μόλις γίνει σαφής η δέσμευση της Γερμανίας για μια περισσότερη ολοκλήρωση, τότε και η ΕΚΤ θα δράσει πιο δυναμικά, αγοράζοντας κι άλλα κρατικά ομόλογα, και παρέχοντας περισσότερες δικλείδες ασφαλείας για τις τράπεζες. Αν φύγει ο φόβος για την οικονομική καταστροφή, τότε θα επανέλθει και η εμπιστοσύνη των επενδυτών, και όλα θα βελτιωθούν.
Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να έχει προβλήματα ανάπτυξης, κλπ αλλά θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.
Για αυτό λοιπόν, όλα εξαρτώνται πλέον από την Μέρκελ.

Fitch προς ΕΕ: “Αν έχουμε Grexit, χαθήκατε”


ImageΑνοικτή προειδοποίηση προς τα λοιπά κράτη μέλη της ευρωζώνης απηύθυνε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, λέγοντας ότι, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα υποβαθμιστούν αμέσως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, ο αναλυτής του οίκου, Εντ Πάρκερ, επανέλαβε πως για τον οίκο, πιθανή έξοδος χώρας από την Ευρωζώνη θα σήμαινε την έναρξη σειράς ευρωπαϊκών υποβαθμίσεων.
Σε αυτό το ενδεχόμενο, ανέφερε ο Πάρκερ, το σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης θα βρεθούν επίσης σχεδόν αυτόματα σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση.
defencenet.gr

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!


ΟΙ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ υπουργός Οικονομικών κ. Ζανιάς που απειλεί με κατασχέσεις όσους χρωστάνε 3.000 ευρώ φέρεται να εμπλέκεται σε μία απίστευτη ιστορία που ζημίωσε το Ελληνικό δημόσιο!
Αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα "Παρασκευη και 13" του Λιάτσου κι εμείς τρίβουμε τα μάτια μας καθώς το διαβάζουμε. Ο κ. Ζανιάς ήταν από τους βασικούς συνομιλητές τηε Τρόικας. "Είναι η σταθερά του συστήματος…" λένε όσοι γνωρίζουν.
«Συνεργάτες του Βενιζέλου και του Οικονόμου πήραν λεφτά με κομπίνα και φέσωσαν το Δημόσιο», αποκάλυψε στο κύριο θέμα της η «Π+13» την περασμένη εβδομάδα. Όπως σημειώναμε, «δύο ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του οποίου ηγούνται οι Ευάγγ. Βενιζέλος και Π. Οικονόμου εμφανίζονται να οφείλουν χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, τα οποία έλαβαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για δήθεν συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα ως καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα καλούνται να τα επιστρέψουν…».
Πέρασαν κιόλας επτά ολόκληρες μέρες από την αποκάλυψη αυτού του σοβαρότατου θέματος και από το υπουργείο Οικονομικών ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή να μην ιδρώνει τα αυτί τους με τίποτα πλέον και να λειτουργούν ανοιχτά στη λογική «εμείς την πολιτική μας να εφαρμόζουμε κι ας πάει και το παλιάμπελο που λέγεται δημόσιο χρήμα». Ή να είναι τόσο πολύ απορροφημένοι με την καταστροφή της χώρας που να ξέχασαν να εκδώσουν έστω μια δειλή διάψευση ή να ζητήσουν μια διευκρίνιση. Λες και δεν τους αφορά το θέμα, ακόμη κι όταν πρόκειται για τη διπλανή τους πόρτα, τους άμεσους συνεργάτες τους.
Όπως και να έχει το πράγμα κατανοούμε τους λόγους της καθυστέρησης. Αλίμονο, άνθρωποι είναι και μάλιστα με πολλές σκοτούρες στο κεφάλι. Δεν μπορούν να κάνουν κι ένα θέμα γαργάρα; Ωστόσο, για να διευκολύνουμε τους κ.κ. Βενιζέλο και Οικονόμου τούς ενημερώνουμε πως τα δύο πρόσωπα στα οποία αναφερόταν το δημοσίευμα είναι πολύ σημαντικά και κατέχουν θέσεις κλειδιά: Ο ένας είναι ο Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αυτός που συχνά δίπλα στον πρωθυπουργό συμμετέχει στις συναντήσεις με όλους τους μεγάλους της Ευρώπης. Και ο δεύτερος είναι ο Διομήδης Σπινέλης, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, αυτός που μας έχει καταγραμμένους όλους στο περίφημο ΤΑΧΙS κι όποιος ξεχάσει να πληρώσει έστω και ένα ευρώ τον βρίσκουν αμέσως τα σαΐνια του (ο Δ. Σπινέλης μάλιστα έχει προχωρήσει σε διακανονισμό για να πληρώσει). Ελπίζουμε τώρα να υπάρξει μια απάντηση. Πάντως εμείς θα περιμένουμε. Και από υπομονή άλλο τίποτα…
Από την Παρασκευή και 13

Ποιοί πανικοβλήθηκαν από την προείδοποίηση του Μ. Ιγνατίου, ότι το μαύρο χρήμα του νέου “Ανάν” θα συνοδευθεί με “μολύβι από Jericho

Ο Μιχάλης Ιγνατίου έκανε μία ανδρεία αποκάλυψη, που υπό ομαλές δημοκρατικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει εξυγιάνει το πολιτικό σύστημα. Μιλάμε για τα μαύρα δολλάρια που μοιράστηκαν για την υποστήριξη και προώθηση του κτηνώδους και φασιστικού σχεδίου “Ανάν”.
Δυστυχώς, οι στρεβλώσεις της δημοκρατίας μας, έκαναν αυτούς που λειτούργησαν ως ντήλερς αυτού του κατάπτυστου, εκβιαστικού πονήματος, αντί να είναι (τουλάχιστον) σπίτι τους, να πρωτοστατούν ακόμα και σήμερα στην πολιτική σκηνή.
Το δεύτερο χτύπημα του Μιχάλη Ιγνατίου πριν από μία εβδομάδα, ήταν εξ’ ισου ισχυρό. Έχοντας την πληροφορία νέου αηδιαστικού πονήματος που κυοφορείται από τα χρυσοφόρα λόμπυς για την “επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου”, (από πότε η γενοκτονία αποτελεί “πολιτικό πρόβλημα” ρε λαδωμένα κηφηναριά;) έγραψε ένα υστερόγραφο με μεγάλο νόημα. Σε άρθρο που μάλιστα καλούσε τον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο της Κύπρου, να φανεί αντάξιος του μεγάλου Εθνικού ηγέτη Τάσσου Παπαδόπουλου: “Είναι επιβεβαιωμένο. Το Ισραήλ διεμήνυσε ότι οι συμφωνίες κλείστηκαν με την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν επιθυμεί εκπλήξεις του στυλ «συνεταιρισμό με την Τουρκία» μέσω της λύσης του Κυπριακού…”
Δεν μπορούσε να χτυπήσει πιο καίρια τα ασπόνδυλα της προδοσίας και του μαύρου χρήματος. Πανικόβλητο λοιπόν το σύστημα, ξέρασε την συκοφαντική χολή του. Δείτε:

Από τα Επίκαιρα.

Άθλια προσπάθεια, που εντοπίζεται σε αυτοδιαφημιζόμενο «περισπούδαστο» νεαρό δημοσιογράφο, με σκοπό να προκαλέσει πρόβλημα στον έγκριτο δημοσιογράφο και ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, εμφανίστηκε την Τετάρτη το βράδυ σε…
 ιστοσελίδα οικονομικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα «αποκαλύφθηκε», και στη συνέχεια αποσύρθηκε, πως ο Μιχάλης Ιγνατίου προσελήφθη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προφανώς για να ωραιοποιήσει την εικόνα των δανειστών στην Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα εξαφάνισε την «αποκάλυψή» της, όταν αντιλήφθηκε πως έπεσε θύμα κακόβουλης παραπληροφόρησης και απολογήθηκε στον κ. Ιγνατίου, ο οποίος προτίθεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον της πηγής της κάλπικης είδησης. Σημειώνεται ότι ο ανταποκριτής του Mega είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δημοσιογράφος ελληνικών μέσων ενημέρωσης με καθημερινή παρουσία στην Ουάσιγκτον και στο ΔΝΤ, η οποία χαρακτηρίζεται άκρως ενοχλητική και «αντιμνημονιακή». Ολα τα δημοσιεύματα και οι ανταποκρίσεις του Ιγνατίου χαρακτηρίζονται από κριτική για το Μνημόνιο και σ’ αυτά αποδεικνύεται η λανθασμένη απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να οδηγήσει τη χώρα στον αδίστακτο μηχανισμό ΔΝΤ-Ε.Ε.

Η ιστοσελίδα δημοσίευσε την εξής διόρθωση:

“Σε ύποπτες πηγές αποδίδονται -τελικά- οι πληροφορίες που λανθασμένα δημοσίευσε και το Sofokleousin.gr για το δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου, βάσει των οποίων είχε προληφθεί από το ΔΝΤ. Δημοσιογραφικός έλεγχος απέδειξε ότι οι πληροφορίες δεν ευσταθούν και γι αυτό το Sofokleousin.gr απέσυρε το δημοσίευμα, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την αλήθεια”.

Ο δημοσιογράφος έχει στο ενεργητικό του άπειρες αποκαλύψεις για την αψυχολόγητη παραπομπή της Ελλάδας στον μηχανισμό ΔΝΤ-Ε.Ε.. Οι αποκαλύψεις του, που δεν διαψεύστηκαν ποτέ, δημιούργησαν πρόβλημα και στους δανειστές της χώρας, αλλά και στους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς και πολιτικούς, που έδειξαν τυφλή υποστήριξη στο Πρόγραμμα, δημιουργώντας συνθήκες εξαθλίωσης στον ελληνικό λαό.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που επιχειρήθηκε η «δολοφονία» του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του Ιγνατίου και είναι φανερό πως πίσω από τις ενέργειες αυτές βρίσκονται άτομα που στοχεύουν στον παροπλισμό ανεξάρτητων δημοσιογράφων, οι οποίοι δεν υπακούουν στα κελεύσματα και τις απαιτήσεις των δανειστών και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα. Και την προηγούμενη φορά, το ψευδέστατο δημοσίευμα διαγράφηκε, όταν το Blog που το φιλοξένησε εν αγνοία του, διαπίστωσε ότι έπεσε και αυτό θέμα παραπληροφόρησης από το ίδιο κέντρο.

Με πληροφορίες από τα Επίκαιρα και το Sibilla

Με αυτά και με τα άλλα “έπνιξαν” την μεγάλη είδηση της ημέρας


ΚΑΙ ΕΝΩ δόθηκε εντολή για κατασχέσεις περιουσιών και συλλήψεις μικροοφειλετών, σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Κασιδιάρη
ΑΡΘΡΟ του Διευθυντή του e-Volos.gr, Αντώνη Κουμιώτη
ΣΥΜΦΩΝΑ με εγκύκλιο που στάλθηκε στις ΔΟΥ όλης της χώρας, από το Υπουργείο Οικονομικών και η οποία άκουσον – άκουσον προβλέπει κατασχέσεις καταθέσεων, αυτοκινήτων, μισθών, ακινήτων, συντάξεων ακόμα και ενοικίων και λοιπών εισοδημάτων, σε βάρος όλων όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω του “αστρονομικού” ποσού των 3.000 ευρώ και σε βάρος αυτών που χρωστούν πλέον του επίσης “αστρονομικού” ποσού των 5.000 ευρώ ακόμα και ποινικές διώξεις, δηλαδή φυλάκιση… και όμως…
ΚΑΙ ΟΜΩΣ… χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε αυτό καθ’ αυτό το γεγονός της απαράδεκτης επίθεσης Κασιδιάρη εναντίον των δύο γυναικών, τόσο της νεαρής Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιας Ρένας Δούρου, όσο και της Λιάνας Κανέλλη του ΚΚΕ… Και όμως…, επαναλαμβάνουμε, σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος ή για να είμαστε πιο δίκαιοι, τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης του κέντρου και όταν λέμε μεγάλα εννοούμε υπό την έννοια των συμφερόντων που εξυπηρετούν, αντί να προβάλλει πρώτιστα την είδηση που αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και να στηλιτεύει ή εν πάση περιπτώση να χειροκροτεί (δεν θα είναι η πρώτη φορά εξάλλου) το υπουργείο Οικονομικών γι’ αυτήν του τη πρωτοβουλία, ειδικότερα όταν αυτή δίδεται ως εντολή στις ΔΟΥ όλης της χώρας επί των ημερών μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης… και όμως ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Κασιδιάρη.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ιστορική -πανάθεμά τους- η ευθύνη όλων μας, όλων ημών που δίνουμε καθημερινές εξετάσεις έναντι ενός ολόκληρου λαού, κυρίως όμως έναντι του μέλλοντός μας, που δεν είναι άλλο από μία γενιά που έρχεται, με απαγορευμένο το δικαίωμα στο όνειρο, αφού καθημερινά την βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στον εφιάλτη. Γι’ αυτό και δεν θα κουραστούμε, μέχρι και τις 17 Ιουνίου, να επαναλαμβάνουμε την ίδια και την ίδια, ωστόσο καίρια έρωτηση ακόμα και έναντι των ίδιων μας των εαυτών: Θα νικήσουμε επιτέλους τον φόβο μας; Τίποτε άλλο, μόνον αυτό…!!!

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: "ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΒΙΑ"; - ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ


mpogdanos210512Στην μεσημεριανή εκπομπή του Σκάϊ, ο κ. Μπογδάνος, ένας εκ των παρουσιαστών, ρώτησε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ αν καταδικάζει την ακροαριστερή βία και το θέμα έγινε γαργάρα χωρίς απάντηση.
Να θυμίσουμε ότι ο Μπογδάνος είχε δεχθεί επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων "δημοκρατών" στα εξάρχεια.

Αλλά ο Μπογδάνος είναι ένας παρακατιανός πολίτης όπως όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν είναι μεγαλοβουλευτής και έτσι δεν ασχολήθηκε μαζί του σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος για να τον προστατεύσει.

Για να μην θυμηθούμε και τον ξυλοδαρμό απο τον Άγιο Γκλετσο.... δεν άκουσα τότε ούτε ανακοινώσεις απο την προεδρία.. ούτε κιχ από τον περισσό.. ούτε τίποτα. Όσο και να είναι το αυγό του φιδιού η Χρύση Αυγή κύριοι.. εσείς οι υποκριτές είστε το φίδι που το κάνατε το αυγό.  Δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν χωράνε στη δημοκρατία. 

Ξέσπασε σε κλάματα πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα χάλια της Δημόσιας υγείας.


Μπορεί να προτιμάτε: Γιακουμάτους,Ντινόπουλους,Λοβέρδους,Χρυσοχοίδηδες,Ψυχάρηδες,Γεννηματούδες,Καννέλες,Τσίπρες,Μητσοτάκηδες,Κασσιμάτηδες,Μιχαλολιάκους,Καρατζαφέρηδες,Ντορούλες,Τζήμερους,Μάνους,Τρεμόπουλους,Ρεπούσηδες,Μπίστηδες,Τατσόπουλους,Αντωνάκηδες,Βαγγέληδες,Γεωργιάδηδες,Βορίδηδες...

Αυτός όμως πως σας φαίνεται ;;; Του λείπει λέτε πείρα διακυβέρνησης ;;;



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ - ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Πολιτικο ηθος απο την κ. Κανελλη... αλλα... ενταξει μωρε... νομιζε οτι ηταν εκτος αερα...


Για αυτό θα σας πάρει ο λαός με τις πέτρες και της κρεμάλες και όχι με τα μπουγέλα των χρυσαυγιτών. Έχετε διχάσει την Ελλάδα, και για αυτό πρέπει να λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη  μαζί με όλους τους άλλους που μας έφεραν στην σημερινή κατάντια...


Γιατί το δίκαιο το έχει ο λαός... και όχι η Αριστερά!!!!


 ΥΓ:  Οκ... το καταλάβαμε καταδικάζουμε όλοι το ξύλο στην κανέλη. Όμως δεν είδα να έχετε την ίδια ευαισθησία με την βία που ασκήθηκε εναντίον των συνταξιούχων στο σύνταγμα. Την βία που ασκήθηκε στους καρκινοπαθείς, όταν δεν τους έδιναν την δυνατότητα παροχής φαρμάκων. Την βία των αυτοκτονιών και της ανεργίας που 2 χρόνια τώρα ζούμε. 






Κασιδιάρης-Κανέλλη-Δούρου. Ολική επαναφορά της πολιτικής ζούγκλας





Αν μη τι άλλο ο λαός πρέπει να αντιληφθεί, ότι ψηφίζοντας τα δύο άκρα, ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή αυγή, θα έχει να απολαμβάνει, τουλάχιστον τηλεοπτικά, σκηνές απείρου κάλλους και δημοκρατικού ευτελισμού. Η ολική επαναφορά της πολιτικής ζούγκλας και τα νέα ήθη που εισάγει η αριστερή δήθεν δημοκρατία και η ολοκληρωτική νοοτροπία του εκπροσώπου της Χρυσής αυγής, αποτελούν απτό και ηχηρότατο δείγμα της συνολικής χρεωκοπίας της πολιτικής και των Ελλήνων πολιτικών ως προσώπων. Η συνεχής υβριστική και ασταμάτητη πρόκληση των δύο «κυριών» προς τον εκπρόσωπο της χρυσής αυγής, γιατί έτσι δεν τον γουστάρουν, προκάλεσε μια αήθη επίθεση του «ανδρός» εναντίον των δύο «κυριών». Όμως συνολικά η επίθεση ήταν και από τους τρείς, επίθεση κατά της δημοκρατίας, κατά του ελεύθερου διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης των πολιτικών και των πολιτών. Το καλλίτερο που πρέπει να συμβεί για τον τόπο είναι η άμεση απόσυρση των τριών πολιτικών από την πολιτική διαδικασία και βέβαια πριν απ’ όλα από το τηλεοπτικό και εν πολλοίς σαχλό πανηγύρι των τηλεοπτικών καναλιών.


Φαίνεται ότι ο κ. Κασιδιάρης εζήλωσε την δόξα του  στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τατσόπουλο. Αυτος δεν χειροδίκησε πρώτος; Σιωπή και αβαβα από τα ΜΜΕ... 
ΥΓ1: Καλώς έπραξε ο κ. Τατσοπουλος τότε κύριε πρόεδρε της δημοκρατίας και δεν βγάλατε τότε ανακοίνωση όπως σήμερα;  
 ΥΓ2: Γιατί δεν κάνατε και στον κομματικό σύντροφο σας μήνυση κ. Δουρου, εφοσον διαφωνειτε με τις πρακτικες αυτες;
ουαι γραμματεις και φαρισαιοι υποκριτες !!!!

Amphiaraos    

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙTIΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Από το εβδομαδιαίο περιοδικό Pressing

Ο Τσίπρας κάθεται σε ένα τραπέζι πόκερ μαζί με τη Μέρκελ και τους Ολάντ, Μόντι, Μπαρόζο και Ρομπάι. Ο Τσίπρας τραβάει μια ρουφηξιά από το τσιγάρο του και κοιτάει τους υπόλοιπους στα μάτια, προσπαθώντας να τους ψυχολογήσει. «Δεν έχουν τίποτα» σκέφτεται και ποντάρει τις καταθέσεις μας.
Ο Μόντι κοιτάει τα φύλλα του. Βλέπει ότι δεν είναι τόσο καλός και πάει πάσο… Οι υπόλοιποι  όμως λένε «μέσα» και βάζουν  κάτι δισεκατομμύρια για να καλύψουν το ποντάρισμα. Ο Τσίπρας χαμογελάει, «Μπλόφάρουν», λέει από μέσα του και με αυτοπεποίθηση μεγάλου παίχτη ποντάρει τους συντάξεις, τους μισθούς, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και γενικά όλη τη δημόσια περιουσία. Ο Μπαρόζο και ο Ρομπάι πάνε πάσο, ο Ολάντ κάνει το ίδιο. Η μόνη που δεν έχει μιλήσει ακόμη  είναι η Μέρκελ. Κοιτάει ήρεμα τα χαρτιά της, σκέφτεται το πάσο γιατί θα πρέπει να καλύψει το ποντάρισμα με πολλά δισεκατομμύρια, είναι έτοιμη  να πετάξει τα χαρτιά από τα χέρια της, αλλά στο βάθος βλέπει τον Πορτογάλλο πρωθυπουργό που ετοιμάζεται να κάτσει στο τραπέζι, ενώ πίσω έρχεται και ο Ισπανός… Σκέφτεται ότι αν πάει τώρα πάσο με τον Έλληνα, στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει το ίδιο και με τους άλλους… Οι Γερμανοί δεν τα σηκώνουν κάτι τέτοια. «Τα βλέπω», λέει και ποντάρει άλλο ένα μασούρι δισεκατομμύρια… Ο Τσίπρας κατακίτρινος ανοίγει τα χαρτιά του, έχει ένα ξεβράκωτο Βαλέ και μια ξυπόλυτη Ντάμα… Η Μέρκελ γελάει και δείχνει τα χαρτιά της… Έχει δύο χοντρούς από τα λουκάνικα Ρηγάδες, δεν κερδίζει όμως ούτε αυτή, αφού μπουκάρουν οι κερδοσκόποι που έχουν στήσει το παιχνίδι και τα μαζεύουν όλα.
Η Μέρκελ και οι υπόλοιποι σηκώνονται κουρασμένοι από το τραπέζι να φύγουν. Οι πολυτελείς λιμουζίνες, μαζί με τους σοφέρ περιμένουν να τους πάρουν έξω από την κεντρική είσοδο. Ο Τσίπρας περίλυπος, αφού τα έχει χάσει όλα, σκέφτεται να γυρίσει με το λεωφορείο, χώνει το χέρι στην αριστερή τσέπη του παντελονιού του και ψαχουλεύει για κανένα ψιλό… Είναι άδεια… Όχι όμως εντελώς, κάπου εκεί ανάμεσα στη φόδρα βρίσκεται  μια ξεχασμένη δραχμή.


ΚΟΥΙΖ
Ποιο  κόμμα που θέλει να σώσει την Ελλάδα και ευαγγελίζεται πρωτοποριακές ιδέες νεοφιλελεύθερης στροφής έχει άμεση σχέση με τους Ιεχωβάδες; Είπαμε κι εμείς, με 20.000 ευρώ  κέρδη από εταιρεία μπορείς να στήσεις κόμμα και να ασχολείσαι όλη μέρα και όλη νύχτα; 
( περιοδικό Pressing)

«Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου»


Η ξεβράκωτη Ελληνική Δημοκρατία σήμερα βγήκε στο μπαλκόνι







 Ο Κασιδιάρης έκανε φάουλ να χτυπήσει γυναίκα. Τελεία.


Έκανε λάθος να πετάξει νερό σε συνομιλητή του. Τελεία.


Η κυρία Κανέλλη απεκάλεσε τον Κασιδιάρη: “σφαγέα εργατών”, “γερμανοτσολιά”, “είσαι καλά μωρέ;” και “φασισταριό”. Εντέλει, σηκώθηκε και του πέταξε στο πρόσωπο μιαν εφημερίδα!


Η δε κυρία  Δούρου (ως μη όφειλε) του πέταξε “μπηχτή” για το δικαστήριο που είχε με τον απαξιωτικότερο τρόπο!


Συμπέρασμα:


1. αν ο Κασιδιάρης δεν αντιδρούσε όπως αντέδρασε, όλα αυτά που προηγήθηκαν θα “περνούσαν” αδιάφορα ως μέρος του πολιτισμένου και “δημοκρατικού διαλόγου”. ΔΕΝ ήταν όμως!


2. αντιδρώντας ο Κασιδιάρης με αυτόν τον τρόπο, όχι μονάχα έχασε το δίκιο του αλλά πήγε τον “δημοκρατικό διάλογο” ένα βήμα παραπέρα !!! Στο ρίνγκ !!!


Η ξεβράκωτη Ελληνική Δημοκρατία σήμερα βγήκε στο μπαλκόνι. Θα έπρεπε όλοι μας να νιώθουμε ντροπή έγραψε πολύ σωστά ο Akenaton.


Έχουμε κατά καιρούς γράψει για το “τέλος της Μεταπολίτευσης” και την προσπάθεια τουλάχιστον για μια νέα αρχή για την Ελλάδα. Μια νέα περίοδο όπου τα συστήματα, οι οικογένειες, οι βαρόνοι, τα λαμόγια, οι νταβατζήδες, οι λογοπλόκοι και οι κήνσορες του χαβαλέ μαζί με τους κάθε είδους δυνάστες αυτής της χώρας και της αξιοπρέπειάς μας θα κάνουν πέρα προκειμένου το λόγο να λάβει ο λαός και οι άριστοι.


Ναι καλά, μην φάτε, το βράδυ θα έχουμε γλαρόσουπα.


Γράφαμε πριν από τις προηγούμενες εκλογές:


Φανταστείτε μόνο το πολιτικό και κοινωνικό μπάχαλο που θα επικρατήσει αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα έχουμε μια  νέα Βουλή με 8-10 κόμματα, μεταξύ αυτών ο Καμμένος, η Χρυσή Αυγή και κάνα δύο άλλοι συν τους γνωστούς υπόλοιπους.


Πρώτη ημέρα στη Βουλή, λοιπόν, και πάει ο Αρχιεπίσκοπος να τους ορκίσει. Η Χρυσή Αυγή μπαίνει στη Βουλή με το βήμα της χήνας, χαιρετά ναζιστικά.Το βλέπουν αυτό οι υπόλοιποι και γίνεται χαμός. Το ΚΚΕ ορμάει στους Χρυσαυγίτες, αναλαμβάνουν τα ΚΝΑΤ και παίζουν ξύλο με τα νεοφασιστάκια σαν τον Μιχαλολιάκο και τον Παναγιώταρο, κάποιοι βγάζουν και μερικά σφυροδρέπανα, ο Τσίπρας και οι δικοί του πλακώνονται με τους «εχθρούς», ο Καμμένος φωνάζει για τους Ελοχίμ και για διεθνή συνωμοσία,  Νεοδημοκράτες και Πασόκοι, πιο συγκρατημένοι, … πετάνε τα ντοσιέ τους και καμιά καρέκλα στους υπόλοιπους, ή κρύβονται κάτω από τα έδρανα.Και στη μέση ο Αρχιεπίσκοπος παθαίνει παράκρουση και ψέλνει το «Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου».


Δεν είναι εικόνα επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να γίνει εύκολα την πρώτη ημέρα της νέας Βουλής και να επαναλαμβάνεται τις άλλες ημέρες. Αυτό θέλουμε, μια Βουλή που να μοιάζει με την Κορέα που το ξύλο το έχουν σα να κάνουν προσευχή;


Διαψευσθήκαμε ως προς τον τόπο και τον χρόνο. Το περιστατικό συνέβη σήμερα.


Μια  εβδομάδα πριν από τις εκλογές, τα μηνύματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Ο λαϊκισμός, η αδυναμία από ορισμένους να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και πρόγραμμα, οι ακροαριστερές κραυγές και οι ακροδεξιοί τσαμπουκάδες, επικρατούν της σοβαρότητας και της ελπίδας.


Πολύ φοβούμαστε ότι όλα αυτά θα είναι η αρχή μιας πολύ πολύ σοβαρής πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Κι έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι σε μια κλωστή κρεμασμένη.


Πρέπει λοιπόν όλοι να αναρωτηθούμε: Θέλουμε τέτοια Νέα Μεταπολίτευση;




Από σχόλιο στο Facebook
Καταδικάζουμε απερίφραστα την βία, από όπου και αν ασκείται, σε όποιον/α κι αν ασκείται. Όμως ο φασισμός έχει δυο χρώματα, κόκκινο και μαύρο. Εδώ και μερικές δεκαετίες βιώνουμε την κόκκινη βερσιόν στο πετσί μας: καταλήψεις, μολότοφ, Δεκεμβριανά, Μαρφίν. Δυστυχώς, οι “δεξιές” κυβερνήσεις προσπαθήσανε να συμβιβαστούν με το αριστερό παρακράτος που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με τα διάφορα φασιστοειδή του αριστερού φάσματος. Τους ευχαριστήσαμε που μας προτιμήσανε για να αφοδεύσει ο συφερτός τους πάνω μας τη λοβοτομημένη ιδεοληψία τους και τα λαθρομεταναστολάγνα φετίχ τους. Τους παραχωρήσαμε βήμα και λόγο μέσα στην κοινωνία, αποϊδεολογικοποιώντας τη δεξιά και θάβοντας ακόμα και αυτά τα αριστερά ψήγματα χρυσού της κοινωνίας που είναι χρήσιμα για τον Δημοκρατικό Διάλογο κάτω από τόνους διεθνιστικής και αντεθνικής λάσπης. Και τι αντέταξε ο μέσος δεξιός ψηφοφόρος για να αντιμετωπίσει αυτό το συφερτό; Τον πορφυρογέννητο κο Καμμένο με τις συνωμοσιολογίες του περί αεροψεκασμών και την επικίνδυνη παιδική χαρά των λεβεντόπαιδων της Χρυσής Αυγής;


Στο σημείο που φτάσαμε , έχει μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον να δούμε την ψυχολογία του μέσου ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής, για να προλάβουμε τα χειρότερα. Η ΧΑ προσπαθεί ατσούμπαλα να κρύψει την ενασχόλησή της με το ναζισμό και το σατανισμό, τα οποία αποδεικνύονται το ίδιο εύκολα με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαριονέτα ανθελληνικών συμφερόντων (δηλαδή με μια απλή αναζήτηση στο Google). Όμως οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν είναι ούτε σατανιστές, ούτε ναζιστές.  Έχοντας μιλήσει με αρκετούς στο κοινωνικά δίκτυα (εντάξει, έχοντας ανταλλάξει «καντήλια» είναι το ορθότερο), πραγματικά είναι η άλλη όψη του νομίσματος της αριστερίστικης «επαναστατικότητας». Με την ελίτ της αριστεράς να έχει καταλάβει τα «αστικά ανάκτορα» και τους γόνους της να καταφεύγουν στην επανάσταση του «ασύλου» από βαρεμάρα και ψευτοεπαναστατική κληρονομικότητα, είναι λογικό να σχηματιστεί δίπολο με τα παιδιά των λαϊκών και μικροαστικών οικογενειών που βλέπουν να λεηλατείται το μέλλον και η πατρίδα τους. Σκεφτείτε την ανωμαλία της ιδεολογίας των άκρων, οι ελιτιστές αστοί «αριστεροί» και οι λαϊκοί μεροκαματιάρηδες «δεξιοί».


Βλέπουμε επίσης μια μερίδα δεξιά προσκείμενων (κυρίως) συμπολιτών μα να έχει εναποθέσει τις ελπίδες της σε κουτσό άλογο, όχι από στοχευμένη μισαλλοδοξία, αλλά από πούρα αγανάκτηση και ζαλισμένη αφέλεια. Η ΧΑ δεν πρόκειται να «σώσει» κανέναν. Όχι γιατί έχει κρυφή ατζέντα, μαζί με το ΚΚΕ είναι ίσως οι πιο ξεκάθαροι πολιτικοί σχηματισμοί, αλλά γιατί είναι «ένα ποντίκι που βρυχάται». Μπορεί να αποτελείται από λεβεντόπαιδα, αλλά σήμερα αυτό δεν αρκεί. Γιατί ναι μεν οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες δεν φτουράνε μία, αλλά οι συγκάτοικοί της ΧΑ στο νόμισμα του φασισμού (της πλευράς με το κόκκινο χρώμα) έχουνε ορδές από ορκ, διασυνδέσεις με ότι πιο σάπιο έχει η Ελληνική κοινωνία και μια αισχρή τύποις απεριόριστη ιδεολογική «ασυλία».


Όποιος δεξιός και μη νομίζει πως θα διώξει το φάντασμα του αριστερού φασισμού που πλανάται τρεις δεκαετίες τώρα πάνω από τον τόπο με τζάμπα μαγκιές ας το ξανασκεφτεί. Σήμερα απέδειξε η ΧΑ ότι ακόμα και αυτόν τον άχαρο ρόλο που της έχει δοθεί, δεν μπορεί να τον παίξει. Είναι εκτός παιχνιδιού και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει πάτημα διαμαρτυρίας και ενδυνάμωσης σε αυτά που μας πονάνε. Οπότε στις 17 του Ιούνη ας προσέξουνε οι πραγματικοί πατριώτες να μην γίνουν αφελείς προβοκάτορες του συστήματος, «χαρίζοντάς» του πάλι έναν εύκολο και πασιφανή «εχθρό».