Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

“Εμπλέκουν” την Μαργαρίτα Παπανδρέου στην λίστα Λανγκάρντ. Ω τι έκπληξις!


20121201-193706.jpg

Διαβάστε τι αποκάλυπτε το Ολυμπία στις 30 Σεπτεμβρίου, έτσι για να καταλαβαινόμαστε. Αύριο το “Πρώτο Θέμα” το έχει πρωτοσέλιδο: Μεγάλη πολιτική οικογένεια στην λίστα Φαλτσιάνι που έκρυψε ο Παπακωνσταντίνου. Ζητήστε την εδώ και τώρα από την Λανγκάρντ.
Διαβάστε με προσοχή το άρθρο και θα δείτε όλο το παρασκήνιο.

Γιατί εσείς ξέρετε, εάν δικαιωνόμαστε ή εάν γράφουμε φίδια. Το “σύστημα” βέβαια, το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτό που δεν κατάλαβαν όμως οι επίορκοι του πολιτικού συστήματος και οι υπόλοιποι που τους καλύπτουν, είναι ο λόγος που έρχονται αυτά στην επιφάνεια. Τους είχαμε προειδοποιήσει και γι’ αυτό: 
Οικογένεια γνωστού πολιτικού στην λίστα Λανγκάρντ! Έλα που δεν καταλάβατε ποιός είναι…
Επειδή όμως είστε εγωπαθή καθάρματα κύριοι και δεν σκεφτήκατε ούτε μία φορά την πατρίδα παρά μόνο το τομάρι σας και τις κάστες σας, τώρα που έρχονται τα μεγάλα αφεντικά θα έχετε το αναμενόμενο τέλος. Εάν δεν ήσασταν ανιστόρητοι, θα το γνωρίζατε. Θα ξέρατε τι έκαναν οι Σουλτάνοι στα γιουσουφάκια τους, οι Γερμανοί στους συνεργάτες τους, αλλά κυρίως οι τσέτες του Κεμάλ όταν κάτι προδοτικά ελληνόφωνα ανθρωποειδή παρουσιάστηκαν για να υποβάλλουν τα σέβη τους και να ανταμοιφθούν για τις “υπηρεσίες” τους στην διάσπαση του μετώπου. Ω τι σύμπτωσις, οι ιδεολογικοί τους απόγονοι είναι οι ίδιοι που σήμερα εξυμνούν τον Κεμάλ και μιλούν για συνωστισμούς… Όλα βλέπετε, είναι μία αλυσίδα.

Οδηγούν τη χώρα σε αφοπλισμό > Η ανατριχιαστική πρόταση των Ευρωπαίων για τις ΕΔ



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ - Τα όσα γράφουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών περί “κατάργησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας” στην Ελλάδα, για να “μειωθούν περαιτέρω οι αμυντικές δαπάνες” είναι ανατριχιαστικά. Κι αυτό γιατί επιβεβαιώνουν τους πλέον καχύποπτους που από την αρχή της κρίσης το 2009 έλεγαν ότι μεταξύ άλλων οι δανειστές θα μας οδηγήσουν και σε αφοπλισμό! Τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Κομισιόν για την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας δεν μπορούν δυστυχώς να οδηγήσουν σε άλλο συμπέρασμα, γιατί η πρόταση ανοησία των γραφειοκρατών δεν προτείνει κάτι που θα αντικαταστήσει την κατάργηση της θητείας. Απλά καταργούν τον στρατό!


Αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια που βρισκόμαστε υπό την επίβλεψη Ευρωπαίων και ΔΝΤ οι ανοησίες που έχουμε ακούσει είναι πάρα πολλές. Μόνο που αρκετές απ΄ αυτές τις είδαμε και τις βλέπουμε να υλοποιούνται καταστρέφοντας ανθρώπινες αλλά και μια ολόκληρη χώρα. Το πιο απλό που συζητιέται αυτές τις ημέρες; Η κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών σε μια χώρα που απειλείται από την υπογεννητικότητα.

Η κυβέρνηση αντέδρασε είναι η αλήθεια άμεσα,μέσω του ΥΕΘΑ Πάνου Παναγωτόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι “η θητεία ήταν και θα μείνει υποχρεωτική”. Ελπίζουμε,ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αποφασιστικότητα και επιμονή όχι μόνο στο θέμα της θητείας αλλά σ΄ ότι έχει να κάνει με θέματα Εθνικής Άμυνας .ασφάλειας και κυριαρχίας.

Με απλά λόγια: ΩΣ ΕΔΩ! Κάποιος πρέπει επιτέλους να εξηγήσει στους δανειστές ότι υπάρχουν όρια τα οποία προ πολλού έχουν ξεπεράσει. Κι επιπλέον κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι οι ανοχές των Ελλήνων πολιτών μπορεί πολύ πιο εύκολα να εξανεμισθούν αν καταλάβουν ότι όλα αυτά που παρουσιάζονται ως…ανοησίες χαρτογιακάδων δεν είναι τυχαίες αναφορές αλλά μέρος ενός σχεδίου που απειλεί ευθέως πλέον την ύπαρξη της χώρας.

Δυστυχώς η εμπειρία μας δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις …διαβεβαιώσεις του κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ως ΥΕΘΑ με το γνωστό αυστηρό του ύφος μας διαβεβαίωνε ότι “δεν πρόεκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να εισέλθει στο σκληρό πυρήνα της Εθνικής Άμυνας”. Και που φθάσαμε;

Να συζητάμε αν το εννοούν ή όχι αυτό το περί κατάργησης της στρατιωτικής θητείας!
  


onalert

Πρέπει να υπάρχει και τσίπα κύριε Τσίπρα


Σε μια αμιγώς πολιτική ομιλία που απουσίαζε παντελώς το σχέδιο για την οικονομία και για την Ελλάδα και με τσιτάτα και συνθήματα από αυτά που ακούγαμε τις προηγούμενες δεκαετίες γι’ αυτό και καταστραφήκαμε, αναλώθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος Αλέξης επιχείρησε να δώσει ένα τόνο ενότητας στις συνιστώσες που άλλη γέρνει από τη μια και άλλη από την άλλη. Μίλησε για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα και για «ένα κόμματης κοινωνίας και όχι ένα κόμμα του κράτους και του συστήματοςνα φτιαχτεί ένα κόμμαεργαζομένων και όχι κόμμα ειδικών».
Έκανε λόγο για ρήξεις και μεταρρυθμίσεις, για καταγγελία του Μνημονίου και μια μάχη στο κατεστημένο. «Συγκροτούμε έναν πολιτικό φορέα δημοκρατικόσυμμετοχικόζωντανόΠουπρώτα θα παλεύει στο εσωτερικό του για να μην νικήσει η συντήρησηγια να μην γίνει ποτέκατεστημένο».
Είπε ότι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν (ο Λαφαζάνης από κάτω μάλλον θα έβγαζε φωτιές) τονίζοντας:
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη ευθύνηΣαν έτοιμοι από καιρόΑφού οι αναλύσεις και οιπροβλέψεις μας εδώ και χρόνια -όπως παραδέχονται όλοι πια εντός και εκτός Ελλάδας-δικαιώθηκαν πλήρωςμπορούμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση του τόπου».
Το κλειδί είναι η λέξη δικαιώθηκαν. Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια έκαναν αναλύσεις και έπεσαν μέσα σε όλα. Το γεγονός ότι πριν μια εβδομάδα έλεγαν ότι δε θα πάρουμε τη δόση, ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε, ότι η Ευρώπη μας εγκατέλειψε και άλλα πολλά που διαψεύστηκαν γρήγορα, δεν πτόησε το «αριστερό αγόρι»
Συνεχίζοντας την ομιλία του επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υποστηρίζουν λέγοντας ότι «απέναντί μας έχουμε ένα κλειστό κύκλωμαΈνα κατεστημένο πουδε μπορεί να παράξει τίποτα καινούργιοτίποτα δημιουργικό.
Από το σύστημα προπαγάνδας του μνημονιακού κατεστημένουαπό αυτό το ενιαίο πια κέντροεκδοτώνκαναλαρχών και γραφείων επικοινωνίας των τριών μνημονιακών κομμάτωντοτελευταίο διάστημα εκπορεύεται το ίδιο μονότονο μήνυμαΑφού απέτυχαν να μαςαντιμετωπίσουν με τις ανιστόρητες θεωρίες τους περί των δύο άκρωνσήμερα μας λένε πωςθέλουμε να μοιάσουμε με κομμάτια του πολιτικού συστήματος που σήμερα καταρρέει και με τακόμματα του χθες».
Τώρα του φταίνε τα μίντια για τη θεωρία των άκρων. Ο Παναγούλης που απειλεί με λιντσαρίσματα δεν είναι άκρο; Ο άλλος που μίλαγε για «κουτσό» Σόιμπλε τι ήταν; Το στέλεχος που ζητούσε επανάσταση με τα όπλα στους δρόμους τι ήταν;
Όλοι οι άλλοι που μας απειλούν με επιστροφή στη δραχμή τι είναι; Και οι φίλοι του κ. Τσίπρα που ανέχονται τη μπαχαλοποίηση των πανεπιστημίων δεν είναι άκρα;
Πρότεινε σε όλους τους ψηφοφόρους «να εμπιστευτούν μία αριστερή κυβέρνησηΝαεμπιστευτούν μία δημοκρατική κυβέρνησημια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας».
Έχει χάσει κάθε μέτρο ο κ. Τσίπρας που θεωρεί εαυτόν μοναδικό δημοκράτη. Κι όλους τους άλλους τι τους θεωρεί δηλαδή;
Κατηγόρησε τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και ιδίως το ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι «τηνεχθρότηταόμωςκαι ειδικά την εχθρότητα που προέρχεται από δυνάμεις της αριστεράςδενμπορούμε να κατανοήσουμεΜας προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά η στάση της ηγεσίαςτου ΚΚΕΜας ενοχλείόμωςνα μας ασκείται κριτική από τα αριστερά μας με τα επιχειρήματατης δεξιάς».
Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση στηπραγματικότητα δε κυβερνάπαριστάνει ότι κυβερνάΑκολουθεί πιστά την γραμμή ό,τι πουν οιδανειστές».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα «ήρθε η ώρα όλοι μαζί να κάνουμε τοεπόμενο μεγάλο βήμαΓια το νέο κόμμα της αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεωνΓια τονέο κόμμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα».
Η ομιλία του λοιπόν γράφτηκε με τον τρόπο που θα άρεσε σε στελέχη όπως ο… Γιώργος Πάντζας. Γιατί στους ανθρώπους που είναι ρεαλιστές, που βλέπουν που πάει η οικονομία, η Ευρώπη και ο κόσμος, δε μπορεί να άρεσε. Ούτε μια πρόταση για το πώς αυτή η χώρα θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια. Με τι λεφτά; Με τα πετρέλαια του Τσάβες;
Καμιά απάντηση στα κρίσιμα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Τι γίνεται με τη βόμβα της λαθρομετανάστευσης; Τι γίνεται με τα πανεπιστήμια, με τους ανέργους; Πώς θα βρουν δουλειά όταν δε γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τους υποψήφιους επενδυτές ότι θα τους στείλει στα δικαστήρια;
Πώς θα αποκαταστήσει τις αδικίες ο κ. Τσίπρας; Με τα δανεικά από τη Ρωσία;
Και το κυριότερο: Μιλά ο κ. Τσίπρας για επιστροφή στο λαό από αγνούς αγωνιστές της Αριστεράς. Είδε το ακροατήριό του; Αγνοί αγωνιστές είναι ο Κοτσακάς, η Κατσέλη, ο Αρσένης, η Σακοράφα, ο Κουρουμπλής, ο Μιχελογιαννάκης και όλοι οι πασοκοαναθρεμμένοι;
Πρέπει να υπάρχει και λίγη… τσίπα κύριε Τσίπρα.

ΝΙΚΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ Αρνήθηκε ακόμα και την άδεια εξόδου από την φυλακή - Ο ήρωας 4 πολέμων και η καταδίκη του


Aρνήθηκε να συνδιαλλαγεί με το σύστημα έστω και για μία άδεια εξόδου από την φυλακή ο έγκλειστος επί 38 χρόνια κινηματίας στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης δέχθηκε να του δώσει τρίωρη άδεια για να μεταβεί στην κηδία του γιού του, σήμερα, συνοδευόμενος από αστυνομικους, αλλά ο 90χρονος γέροντας απέρριωε την "προσφορά" επιμένοντας ότι "Μου χρωστάνε μια συγγνώμη. Αν δεν μου την δώσουν δεν βγαίνω". Να σημειώσουμε πάντως ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Α.Ρουπακιώτης για ανθρωπιστικούς λόγους υποχώρησε από την πάγια αρχική θέση να ζητήσει χάρη για να αφεθεί ελεύθερος να παρακολουθήσει την κηδεία.
Ο στρατηγός Ν. Ντερτιλής πολέμησε ως ταγματάρχης στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των τουρκικών θυλάκων το 1963-64 στην Κύπρο και κατέλαβε με ελάχιστους άνδρες, σε επίθεση εφ'όπλου λόγχης, το τουρκοκυπριακό προγεφύρωμα της Μασούρας αφήνοντας πίσω του δεκάδες Τούρκους πράκτορες και τουρκοκύπριους εξτρεμιστές, νεκρούς..
Στην κατοχή, αξιωματικός του Στρατού,γιος αντιστρατήγου, σε ηλικία ο Ν.Ντερτιλής, μετέχει ενεργά στην εθνική αντίσταση, συλλαμβάνεται και κρατείται από τους Γερμανούς στο Χαϊδάρι.Δραπετεύει και εντάσσεται στις εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις. Από το 1946, παίρνει μέρος σε πολλές μάχες του ανταρτοπολέμου, υπηρετώντας στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού.
Το 1950 γίνεται εκπαιδευτής στη Σχολή Ευελπίδων, λίγο αργότερα, δηλώνει ότι επιθυμεί εθελοντικά να μεταβεί με το Εκστρατευτικό Σώμα στην Κορέα, όπου παρασημοφορείται για την ανδρεία του. Το 1964, ενώ οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στην Κύπρο μεταβαίνει εθελοντικά, πάλι με ψεύτικο διαβατήριο ως ταχματάρχης, πλέον στο νησί και οργανώνει τις ειδικές μονάδες της ΕΛΔΥΚ.
Στην κρίσιμη μάχη της Μασούρας (φωτό της μονάδας του Ντερτιλή μετά την μάχη) και ενώ οι Τούρκοι απειλούν να βομβαρδίσουν το νησί, υπό τις διαταγές του στρατηγού Γρίβα ο ταγματάρχης Ντερτιλής, επιτίθεται "εφ'όπλου λόγχης¨και την ιαχή "Αέρα" σε ένα οχυρωμένο από Τουρκοκύπριους και Τούρκους, χωριό καταπάνω στα τουρκικά πολυβόλα σκορπίζοντας τον θάνατο. Λόγω της ανατίναξης ολόκληρων τουρκικών σπιτιών, υπήρξαν και σημαντικές απώλειες θεωρούμενων ως "αμάχων".
Ο Γρίβας φοβούμενος τουρκικά αντίποινα του ζητά από τον ασύρματο να παύσει την επίθεση. Ο Ντερτιλής εκνευρισμένος πυροβολεί τον ασύρματο! Η επίθεση συνεχίζεται, στην περιοχή δεν μένει ούτε "τουρκικό ρουθούνι", ο Αντικειμενικός Σκοπός επιτυγχάνει και οι Τούρκοι κατατροπώνονται.
Το 1966, ενώ υπηρετεί στο 16ο Σύνταγμα στη Νιγρίτα Σερρών, μυείται από τους μελλοντικούς κινηματίες στο επερχόμενο κίνημα-πραξικόπημα.
Συμμετέχει ενεργά στην κατάληψη της εξουσίας από τους αξιωματικούς το βράδυ της 21ης Απριλίου.
Ουσιαστικά με μια χούφτα άνδρες εφαρμόζοντας ένα σχέδιο που από τότε διδάσκεται σε διάφορες στρατιωτικές σχολές του κόσμου (για την ακρίβεια διδάσκεται η αντιμετώπισή του από τις κυβερνήσεις αφού θεωρήθηκε ιδιαίτερα ευφυές και αποτελεσματικό για την ανατροπή δημοκρατικών κυβερνήσεων) ελέγχει με ένα (!) Μηχανοκίνητο Τάγμα το σύνολο του κεντρικού κρατικού μηχανισμού.
Ο τρόπος με τον οποίο «κατέλαβε» μία σειρά από δημόσια κτίρια της Αθήνας, τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου, ήταν από τα επιτεύγματα για τα οποία επαιρόταν και εκ του λόγου αυτού δεν συγχωρήθηκε ποτέ από την Δημοκρατία.  «Τους έπιασα στον ύπνο με πολύ λίγους αλλά αποφασισμένους άνδρες και ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε με αποφασιστικότητα», έλεγε.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ντερτιλής θα βγει με το μηχανοκίνητο τάγμα που διοικούσε στην Αγία Παρασκευή για να «ελέγξει 28 στόχους... Τέσσερις παρά δέκα το πρωί είχε τελειώσει η επιχείρηση... ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει».
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ο Ντερτιλής παρέμεινε στρατιώτης, ουδέποτε ασχολήθηκε με την διοίκηση της χώρας, ελάμβανε τον μισθό του και μόνο αυτόν και το 1973 που τα στελέχη του Στρατού ελάμβαναν ομόλογα πενταετούς λήξης (πληρώθηκαν το 1978) αντί για μισθό, κάθε τρίτο μήνα, λόγω έλελιψης ρευστότητας που είχε προκαλέσει η οικονομική κρίση απόρροια της διεθνούς πετρελαϊκής κρίση, έτρωγε στον στρατώνα για να μην στερείται το σπίτι του από το φαγητό που θα κατανάλωνε ο ίδιος.
Πήρε μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείουκαι υπό αυτή την ιδιότητά του αν και εν συνεχεία δεν συμφώνησε με την κατάληψη της εξουσίας από τον "αόρατο δικτάτορα" Δ.Ιωαννίδη και αποστασιοποιήθηκε από το καθεστώς που προέκυψε από την ανατροπή του Γ.Παπαδόπουλου.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 1975 και μετά από ακροαματική διαδικασία διόμισυ μηνών και διάσκεψη 6 ημερών ενώπιον του πενταμελούς εφετείου Αθηνών, εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου το οποίο κήρυξε ένοχους τους 20 από τους 32 κατηγορούμενους, ενώ αθώωσε άλλους 12.
Ο ίδιος, Νικόλαος Ντερτιλής (αποστρατεύθηκε ταξίαρχος, αλλά αυτοδίκαια λαμβάνει τον βαθμό του υποστρατήγου), καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία από πρόθεση του φοιτητή Μυρογιάννη.
Βάση του «αυτόπτη μάρτυρα», το συμβάν έγινε τα ξημερώματα στης 17ης ή 18ης Νοέμβριου στην οδό Πατησίων με νεκρό τον Μιχάλη Μυρογιάννη.
Τα επίσημα μεταπολιτευτικά πορίσματα όμως δεν συμφωνούν με τον «οδηγό αυτόπτη μάρτυρα» σε τίποτα, ήτοι δεν συμφωνεί καμία αναφορά στην όλη υπόθεση και όλες αντιφάσκουν μεταξύ τους...
Στο πόρισμα Σαμπάνη - http://www.apoellas.com/epeteiaka/polytexnio.php - δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Μυρογιάννης, αλλά το πλησιέστερο όνομα είναι ένας Μαυρογιάννης ο οποίος βάση πορίσματος σκοτώθηκε τη 18η Νοεμβρίου ενώ αλλού πάλι διαβάζουμε ότι ο οδηγός έκανε λόγο για την 17ην Νοέμβριου (http://amartolo.blogspot.com/2010/11/171173.html ). Άρα εδώ δεν συμφωνούν ούτε οι ίδιοι. Ο υποτιθέμενος φόνος έγινε λέει ο «αυτόπτης μάρτυρας» στην οδό Πατησίων ενώ τα δυο πορίσματα Σαμπάνη και Τσεβά λένε άλλα:
1. Πόρισμα Τσεβά. 14) Μιχαήλ Μαυρογιάννης, ετών 19, εφονεύθη εις την οδόν Κορνεάδου.
2. Πόρισμα Σαμπάνη. 8 ) ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Μιχαήλ, 19 ετών, Κατοικία: Ασημ. Φωτήλα 8 Ιλίσια. Χώρος ένθα εφονεύθη: Καρνεάδου
Η οδός βρίσκετε στο Κολωνάκι και ουδεμία σχέση με Πολυτεχνείο έχει!
Ο οδηγός δηλώνει ότι πήρε τον Ντερτιλή το μεσημέρι της 18ης Νοεμβρίου από την «ΑΣΔΕΝ» και τον μετέφερε στο Πολυτεχνείο! Ενώ έχει καταγραφεί από τα βιβλία πύλης εισόδου ότι ο Ν,Ντερτιλής στις 11:15 είχε επιστρέψει από το Πολυτεχνείο στην «ΑΣΔΕΝ».
Εν πάση περιπτώσει ο Ν.Ντερτιλής είναι ένας άνθρωπος μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που σκληροί αξιωματικοί  (να πούμε ότι στην Κύπρο στην επιχείρηση της Μασούρας υπήρξαν σημαντικές απώλειες σε Τουρκοκύπριους αμάχους...), είχαν αναλάβει τις τύχες της χώρας,σκεπτόμενοι μεν εθνικά, αλλά και ενεργούντες με κώδικες μιας άλλης εποχής που είχε παρέλθει ανεπιστρεπτί και ήθελε η λόγχη να αντικατασταθεί από τα ΜΜΕ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Απόρρητα τηλεγραφήματα από Ουάσινγκτον είχαν προειδοποιήσει για το Μνημόνιο


Diethnis-2-NAI
O γιος της Μάργκαρετ δεν τα έλαβε υπόψη
Δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον τα οποία την προειδοποιούσαν να αποφύγει το πρώτο Μνημόνιο, φέρεται να είχε λάβει η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, μετά τις καταγγελίες του Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «6 ημέρες», στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο κείμενα με τα οποία αποδεικνύεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τις σοβαρές διαφωνίες του ΔΝΤ να μην προχωρήσει η χώρα σε μνημόνιο πριν συμφωνήσει σε γενναίο «κούρεμα» των χρεών της, όπως και για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για τον ρόλο του γερμανικού παράγοντα στην καταστροφική επιλογή των μνημονίων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα τηλεγράφημα του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που απεστάλη από την Ουάσιγκτον στις 29 Μαρτίου 2010, με το οποίο τον ενημερώνει πως υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της. Το τηλεγράφημα, φέρεται να κοινοποιήθηκε στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Επίσης την 1η Απριλίου 2010, το ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας κ. Βράιλας, με άκρως απόρρητο και επείγον τηλεγράφημα από την Ουάσινγκτον, ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχτεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση. Επίσης, «συστήνουν» στην ελληνική κυβέρνηση να αντιταχθεί στις γερμανικές αντιδράσεις.
 (tvxs.gr)

''Μαγειρεύεται'' η ευρωπαική έκρηξη



Σύμφωνα με κύριο άρθρο στους Financial Times :''ύπουλος χειμώνας παραμονεύει στην ευρωζώνη''.Διαβάστε όλο το άρθρο > ''Μπορεί να ακούγεται αγενές το ερώτημα, με δεδομένη την ανέλπιστη ηρεμία που επικρατεί στις αγορές της ευρωζώνης τους δύο τελευταίους μήνες. Πράγματι, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας για 10ετή ομόλογα διολίσθησε στο 4,6% χθες, στα χαμηλότερα επίπεδα δυο ετών, ενώ της Ισπανίας έπεσε στα επίπεδα του Απριλίου.

Όμως κάτω από την επιφανειακή ηρεμία, επικρατεί μεγάλη δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες και στις εθνικές πρωτεύουσες. Αφορά την επιστροφή του επικίνδυνου εφησυχασμού, όπως πιστεύουν ορισμένοι κορυφαίοι ηγέτες, στους διαδρόμους εξουσίας της Ευρώπης. Η κατάσταση θυμίζει τις αρχές του έτους, όταν οι ανταλλαγές συγχαρητηρίων μετατράπηκαν γρήγορα σε πανικό, καθώς Ισπανία και Ιταλία ωθούνταν στο χείλος της διάσωσης.

Ολα σχεδόν τα κύρια ζητήματα που είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να λύσουν μέχρι τα τέλη του έτους –να τακτοποιήσουν την διάσωση της Ελλάδας, να βοηθήσουν την Ισπανία με ένα πρόγραμμα αγορών ομολόγων που υποστηρίζει η ΕΚΤ, να ολοκληρώσουν το πρώτο βήμα της «τραπεζικής ένωσης» της ευρωζώνης, να συμφωνήσουν στον νέο 7ετή προϋπολογισμό της ΕΕ- είτε τα ανέβαλαν είτε απέφυγαν τις δύσκολες αποφάσεις.

Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα πάνω στο οποίο συμφώνησαν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι, είναι το γιατί δεν επιτεύχθηκε συμφωνία πάνω σε κανένα ζήτημα: Χωρίς την πίεση των αγορών, οι πολιτικοί ηγέτες δεν έχουν κίνητρα να δράσουν.

«Το μόνο που κάνει την ΕΕ να κινείται, είναι οι αγορές», δήλωσε ένας ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος που ασχολείται με όλα τα παραπάνω ζητήματα. «Αυτές οι αποφάσεις είναι δύσκολες και οι πολιτικοί δεν θέλουν να λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις, αν δεν είναι απαραίτητο».

Η αδράνεια όμως έχει επιπτώσεις. Η πιο προφανής επίπτωση, την οποία μάλιστα επικαλούνται συχνότερα οι ευρωπαίοι ηγέτες, είναι ότι η καθυστέρηση δεν τους αφήνει να βγουν πραγματικά μπροστά από τις αγορές, ώστε οι ιδιώτες επενδυτές που παίζουν κρίσιμο ρόλο στην πορεία της ευρωζώνης, να πειστούν να επιστρέψουν με το ρευστό τους.

Ο Ολι Ρεν, ο συνήθως ατάραχος Επίτροπος της ΕΕ, ξέσπασε σε μια σπάνια συναισθηματική έξαρση, επιμένοντας ότι η συμφωνία μεταβολής της ελληνικής διάσωσης (η τέταρτη επανάληψη της διάσωσης μέσα σε δύο χρόνια) έδειξε πράγματι ότι επιτέλους η ευρωζώνη λειτουργεί προκαταβολικά.

«Για μεγάλο διάστημα, κάποιοι κατηγορούσαν εμάς, κατηγορούσαν την ΕΕ, την ευρωζώνη, ότι μένει πίσω από τις εξελίξεις… Ε, λοιπόν, θέλω να πω σε όσους συνεχίζουν να προβλέπουν ή να ποντάρουν σε «Grexit», ότι είναι αυτοί που μένουν πολύ πίσω από τις εξελίξεις», είπε ο κ. Ρεν.

Όμως από πολλές απόψεις, η ελληνική συμφωνία ήταν σύμπτωμα της γενικότερης ασθένειας.

Αντί να παραδεχτούν ότι η Αθήνα είναι πολύ δύσκολο να αναδυθεί ποτέ από το διαρκώς αυξανόμενο δανειακό της βάρος και να συμφωνήσουν σε σοβαρές περικοπές, οι ηγέτες της ευρωζώνης μπάλωσαν ένα σχέδιο ανακουφισης χρεών, γεμάτο με υποθέσεις που, ακόμη και οι διαπραγματευτές, παραδέχτηκαν ότι θα πρέπει να ξαναμελετήσουν μέχρι να λήξει η διάσωση.

Το ίδιο ισχύει για την Ισπανία. Οι πολιτικοί στην Μαδρίτη και το Βερολίνο, κάνουν δύσκολο το αίτημα για ευρωπαϊκή βοήθεια, τόσο για την Ισπανία που ζητάει και φοβάται ότι θα χάσει τον έλεγχο, όσο και για την Γερμανία που πληρώνει και αιμορραγεί κάθε φορά που η Bundestag καλείται να εγκρίνει παραπάνω βοήθεια. Τα συγκριτικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού, διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τα επιχειρήματα υπερ της καθυστέρησης.

Όμως η ισπανική οικονομία συνεχίζει να «κλατάρει» και θα ήταν λογική απόφαση να αναλάβουν δράση τώρα, για να τονωθεί η ανάπτυξη. Αντιθέτως, το ζητηθεί απεγνωσμένα βοήθεια μέσα σε κατάσταση πανικού, θα έδειχνε πράγματι πανικό.

Η πιο ύπουλη επίπτωση της αναποφασιστικότητας, όμως, είναι ότι οι διαφωνίες κακοφορμίζουν και βαθαίνουν. Η διαφορές που πλακώνουν την ευρωζώνη –οι Νότιοι που ζητούν άμεση ανακούφιση εναντίον των Βόρειων που θέλουν την μακροπρόθεσμη θεσμοθέτηση- φαίνεται ότι πλέον μολύνουν κάθε συζήτηση. Και γίνονται όλο και πιο προσωπικές.

Είτε πρόκειται για τις «σπόντες» ανάμεσα στην Αγκέλα Μέρκελ της Γερμανίας και τον Φρανσουά Ολάντ της Γαλλίας που ακούγονται όλο περισσότερο δημόσια, είτε για την πικρία απέναντι στον Ντέιβιντ Κάμερον της Βρετανίας και τις απειλές του για βέτο, είτε για την οργή με την αναποφασιστικότητα του Μαριάνο Ραχόι της Ισπανίας, η γεύση που αφήνει κάθε συνάθροιση στις Βρυξέλλες, είναι ξινή.

Δεν είναι καινούργιες αυτού του είδους οι εντάσεις στις Βρυξέλλες. Αλλά τώρα κλιμακώνονται και γίνονται μια ύπουλη καχυποψία ανάμεσα στους ηγέτες και τους αξιωματούχους τους, ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ανάμεσα στους ψηφοφόρους και τους ηγέτες, η οποία καταστρέφει την έννοια του κοινού σκοπού που απεγνωσμένα χρειάζεται η Ευρώπη για να λύσει τα προβλήματά της''.

http://www.euro2day.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΕΠΟΝΗ ΠΟΥ “ΚΡΥΒΕΙ” Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.


ΤΑ ΔΥΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ. Και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου…
http://olympia.gr/

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ! Γροθιά στα όρνεα του Σόρος και στις βουβουζέλες των ΜΜ”Ε”, θρίαμβος της ηρωϊκής προέδρου Κίρσνερ!


argentina kirchnerΣε μία ιστορικής σημασίας απόφαση, η Αμερικάνικη δικαιοσύνη πάγωσε την εκβιαστική σκευωρία των τοκογλύφων ενάντια στην αγωνιζόμενη Αργεντινή.

Πάγωσε όμως και το χαμόγελο στα χείλη από τα παπαγαλάκια και τις βουβουζέλες που πανηγύριζαν για την πρόσκαιρη δικαίωση των τοκογλύφων, των παρακρατικών, των λούμπεν παρακρατικών με τις αριστερές προβιές και των εκδοτικών συγκροτημάτων.

Και βλέπετε δικαιωθήκαμε. Αλλά διασύρθηκαν και όλοι που προέβαλλαν μία εφέσιμη απόφαση φιάσκο, ως αποκρυπτογράφηση της Αμερικάνικης πολιτικής στο θέμα του …Ελληνικού κουρέματος!

Η απόφαση είναι σταθμός εάν συνδυαστεί με την πολιτική της ηρωϊκής προέδρου, που σχετίζεται με τις επανεθνικοποιήσεις του δημοσίου πλούτου που είχαν ξεπουλήσει τα ασπόνδυλα του εκεί μνημονίου.

 (Από την εφ. Ελλάδα η εικόνα)

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Εξοντώνουν την Ελληνική Φυλή με φόρους στα ... παιδιά - 7,5 εκατ. οι Έλληνες το 2050!


H τρόϊκα πέρα από όλα τα δεινά που έχει προκαλέσει στη χώρα, τώρα κτυπά "στην καρδιά" και το ελληνικό Έθνος, οδηγώντας το σε πληθυσμιακή συρρίκνωση μέσω της φορολόγησης των παιδιών που θα κάνει η κάθε οικογέναια. Οταν σε όλες τις χώρες του κόσμου που αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα, υπάρχουn πρόσθετα κίνητρα και φοροαπαλλαγές για να τεκνοποιούν οι πολίτες τους, στην Ελλάδα, πλέον η γέννηση κάθε Ελληνόπουλου θα συνοδεύεται από βαριά φορολόγηση, βάσει του νομοσχεδίου που συνέταξαν οι τροϊκανοί (αυτοί συντάσσουν τα νομοσχέδια και οι υπάλληλοί τους στο υπουργείο Οικονομικών απλά τα "σφραγίζουν").
Ειδικά για τις πολύτιμες για την εθνική συνέχεια, οικογένειες των τριτέκνων και των πολυτέκνων, όχι απλά θα πληρώνουν βαρείς φόρους για κάθε επιπλέον παιδί, αλλά τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος!
Δηλαδή ο ίδιο κράτος που πριν από επτά χρόνια είχε δώσει κίνητρο για να κάνουν τα ζευγάρια και τρίτο παιδί προκειμένου να αναχαιτιστεί η μείωση του ελληνικού πληθυσμού, τώρα το αφαιρούν και αυτό.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την λοιπή "μαύρη" οικονομική κατάσταση εύκολα κάνουν αντιληπτό το πρόβλημα επιβίωσης του ίδιου του Έθνους απέναντι π.χ. σε πληθυσμούς όπως ο αλβανικός που σε όλα τα Βαλκνάνια ανέρχεται σήμερα σε περισσότερο από 10 εκατ. και σε δέκα χρόνια θα είναι 15 εκατ. βάσει του ρυθμού γεννήσεων ή ο πληθυσμός της Τουρκίας που από 80 εκατ. που είναι σήμερα θα φτάσει τα 100 εκατ.ψυχές το 2025!
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι πρόσθετες επιβαρύνσεις για οικογένεια με 3 παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 21.000 ευρώ (δηλαδή 1.500 ευρώ το μήνα) θα ξεπεράσουν το 2013 τα 2.700 ευρώ! Δηλαδή, σχεδόν, δύο ολόκληρους μισθούς!
 
Ποιος θα κάνει παιδιά, όταν δεν θα έχει να τα ταϊσει και να τα ντύσει; Αντιλαμβάνεται κανείς από την κυβέρνηση Σαμαρά το έγκλημα στο οποίο συνεργούν σε βάρος του ίδιου του Έθνους, όχι απλά του κράτους;
 
Σύμφωνα με στοιχεία για τα δημογραφικά μεγέθη της χώρας, της στατιστικής υπηρεσίας το 2050 ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας θα ανέρχεται σε περίπου 11.500.000 άτομα (από 11.213.785 άτομα στις 31/12/2007). Η δομή, όμως, του πληθυσμού θα είναι διαφορετική από αυτή του 2000, καθώς η αναλογία των παιδιών ηλικίας 0-14 ετών προβλέπεται να μειωθεί από 15,3% το 2000 σε 13% το 2050, ενώ η αναλογία της ομάδας ηλικιών 65 ετών και άνω προβλέπεται να αυξηθεί από 16,6% το 2000 σε 32,1% το 2050.
 
Το ποσοστό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού ηλικίας 15-64 ετών προβλέπεται να μειωθεί κατά 13,2 ποσοστιαίες μονάδες και από 68,1% το 2000 θα γίνει 54,9% το 2050. Και το χειρότερο: Με τους ρυθμούς ενσωμάρωσης στην ελληνική κοινωνία των μεταναστών, το 20% του πληθυσμού θα είναι αλλόθρησκοι, πάσης άλλης θρησκείας και ένα επιπλέον 10% μπορεί να είναι Χριστιανοί, αλλά όχι ελληνικής καταγωγής! Δηλαδή οι Έλληνες, θα έχουν μειωθεί πληθυσμιακά στα 7,5 εκατ. ψυχές!
Από την έρευνα προκύπτει ότι το χρονικό διάστημα 1995-2007 η σύνθεση του πληθυσμού κατά ομάδες ηλικιών έχει εμφανίσει σημαντικές αλλαγές, οι οποίες εντοπίζονται σε τρεις μεγάλες ομάδες ηλικιών. Σε απόλυτους αριθμούς, η ηλικιακή ομάδα των παιδιών 0-14 ετών εμφανίζει το 2007 μείωση κατά 13,5%, σε σχέση με το 1995, ενώ ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός ηλικίας 15-64 ετών εμφανίζει αύξηση κατά 4,6% και ο γεροντικός πληθυσμός ηλικίας 65 ετών και άνω αυξάνεται κατά 29,5%.
 
Σε απόλυτους αριθμούς επίσης, οι γάμοι από 76.000 που ήταν ετησίως στις αρχές της δεκαετίας του 1960, βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο των 57.000 ετησίως. Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τον πρώτο γάμο αυξήθηκε βαθμιαία και από 24,1 έτη που ήταν το 1991, έφτασε τα 28,6 έτη το 2007. Από 2,09 γεννήσεις ανά μητέρα το 1981, ποσοστό που αγγίζει το όριο αντικατάστασης των γενεών (2,1), το ποσοστό μειώθηκε στο 1,41 το 2007, κάτω από το όριο αντικατάστασης.
Ο ακαθάριστος δείκτης θνησιμότητας, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1980, παρουσιάζει μικρή αλλά σταθερά ανοδική πορεία, που κυμαίνεται μεταξύ 8,9 θανάτων επί πληθυσμού 1.000 ατόμων το 1981 και 9,8 το 2007.
 
Να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία αυτά είναι προ κρίσης (στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι το 2009!
 
Υπάρχει κάποιος με εθνική συνείδηση στην κυβέρνηση να σταματήσει τον αφελληνισμό της Ελλάδας;